Bell & Ross BR 03-92 Diver Elegant Horloge in brons en groen

Duiken is niet alleen een sport of activiteit, het is voor velen een passie en een manier van leven. Voor die diepzeeliefhebbers en horlogeverzamelaars biedt Bell & Ross, een gerenommeerd horlogemerk bekend om zijn precisie en kwaliteit, de BR 03-92 Diver Zwart Groen Brons aan. Deze nieuwe toevoeging aan hun iconische collectie duikhorloges is ontworpen met zowel esthetiek als functionaliteit in gedachten.

De Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Green Bronze valt op door zijn vierkante kastontwerp, wat typerend is voor het merk. De kast is gemaakt van gesatineerd brons, een materiaal dat steeds populairder wordt in de wereld van luxe horloges vanwege zijn unieke eigenschappen. Het koper-zink legering krijgt na verloop van tijd een subtiele patina, waardoor elk horloge een individueel karakter krijgt. Deze natuurlijke veroudering geeft het horloge een vintage uitstraling, iets wat door vele horlogeliefhebbers gewaardeerd wordt.

De levendige groene kleur van de wijzerplaat contrasteert prachtig met de bronzen kast en zorgt voor een opvallende en herkenbare look. De cijfers, indexen en wijzers zijn bedekt met een lichtgevende coating die superluminova® heet, waarborgen een uitstekende leesbaarheid onder water. Dit is cruciaal voor duikers die zich in de diepzee bevinden waar het zicht beperkt kan zijn.

Het horloge heeft een waterdichtheid tot 300 meter, wat aangeeft dat het een serieuze duikhorloge is. Dit wordt gewaarborgd door het gebruik van een dik saffierglas, een schroefkroon en een schroef-down caseback. Daarnaast biedt de unidirectionele draaibare lunette met een 60-minuten schaal duikers de mogelijkheid om nauwkeurig hun tijd onder water te meten. Dit is niet alleen een veiligheidselement maar ook een essentiële functie voor elke duiker.

Met een diameter van 42 millimeter is de BR 03-92 Diver Zwart Groen Brons groot genoeg om duidelijk leesbaar te zijn, maar toch comfortabel genoeg om dagelijks te dragen. Het horloge wordt aangedreven door een Calibre BR-CAL.302 automatisch uurwerk, dat betrouwbaar en nauwkeurig is.

Een ander noemenswaardig kenmerk is de rubberen band die ideaal is voor duikers vanwege zijn duurzaamheid en comfort. Er wordt echter ook een extra groene stoffen band meegeleverd, waarmee eigenaren kunnen variëren in stijl.

Bell & Ross hebben met deze nieuwe model wederom bewezen dat ze een meester zijn in het combineren van vorm en functie. De BR 03-92 Diver Black Green Bronze is niet alleen een technisch hoogstandje, het is ook een stuk dat spreekt tot de verbeelding en dat een gevoel van avontuur en verfijning uitstraalt. Het is een uurwerk dat perfect past bij hen die zowel de koudste diepten van de oceanen willen verkennen als diegenen die een stijlvol statement willen maken.

De introductie van dit horloge bevestigt de toewijding van Bell & Ross aan innovatie en hun streven om uitzonderlijke uurwerken te creëren voor professionals en horlogeliefhebbers. De BR 03-92 Diver Black Green Bronze is meer dan alleen een tijdsindicator; het is een symbool van de verkenning van de diepzee, een eerbetoon aan de avontuurlijke geest en een pronkstuk van fijn vakmanschap.

Voor veel mensen weerspiegelt een horloge meer dan de tijd; het symboliseert persoonlijke stijl, technische interesse en vaak een liefde voor ambacht en precisie. Dit is geen nieuw fenomeen – al eeuwenlang worden horloges gecreëerd die esthetiek en functionaliteit combineren. Maar in de moderne wereld, waar digitale technologie overheerst, spreekt het bezit van een mechanisch uurwerk zoals de BR 03-92 Diver Zwart Groen Brons van Bell & Ross tot de verbeelding van een individu dat diepgeworteld respect heeft voor traditionele uurwerkmakerij.

Het ontwerp van de BR 03-92 Diver Black Green Bronze is geïnspireerd door de instrumenten van vliegtuigcockpits, wat terugkomt in de leesbaarheid, functionaliteit en precisie die Bell & Ross in al haar horloges nastreeft. Het vierkante kastontwerp is bijna een handelsmerk geworden voor het bedrijf, waarbij het onderscheidend vermogen en de herkenbaarheid van het merk benadrukt worden. Het is een design dat ook buiten de duikgemeenschap aanslaat, mede omdat het zowel robust als elegant is.

Het gebruik van brons in de horlogemakerij heeft een lange geschiedenis, welke teruggaat tot de oudheid waar het werd gebruikt voor de fabricage van diverse voorwerpen, waaronder instrumenten en decoraties. In de hedendaagse horlogemakerij wordt brons gekozen voor zijn unieke eigenschappen, zoals de natuurlijke ontwikkeling van de patina, die het horloge met de tijd een persoonlijk karakter geeft. Deze patina vormt zich als reactie op de drager zijn huid, de lucht en water, waardoor geen twee horloges er precies hetzelfde uitzien. Dit geeft het horloge een levende kwaliteit, een uniek verhaal dat evolueert op de pols van zijn eigenaar.

Wat functionaliteit betreft, laat Bell & Ross zien dat ze de behoeften van duikers serieus nemen. De specificaties van de BR 03-92 Diver Black Green Bronze spreken voor zich: een indrukwekkende waterbestendigheid, een saffierglas dat bestand is tegen krassen en druk, en een uurwerk dat betrouwbaar blijft presteren, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Hierdoor is dit horloge niet alleen geschikt voor professionele duikers, maar ook voor liefhebbers van watersporten en avontuurlijke activiteiten.

De groene kleur van de wijzerplaat is een aspect dat direct in het oog springt. Groen is een kleur die in de horloge-industrie zowel voor vernieuwing als traditie kan staan. In dit geval biedt de kleur een frisse blik op het klassieke bronzen horloge en onderscheidt het zich duidelijk van de meer traditionele blauw- en zwartgekleurde duikhorloges.

Het aspect van verwisselbare banden voegt een extra laag personalisatie toe aan de BR 03-92 Diver Zwart Groen Brons. Door de mogelijkheid om te wisselen tussen een rubberen band en een stoffen band kunnen eigenaren het horloge aanpassen aan verschillende situaties en voorkeuren. De rubberen band is perfect voor de fysieke eisen van het duiken en andere actieve bezigheden, terwijl de stoffen band een meer casual en stijlvolle optie biedt voor dagelijks gebruik.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...