Baume & Mercier viert Pierre Soulages met Limited Edition Hampton

Baume & Mercier is een Zwitsers horlogemerk dat bekend staat om zijn elegante en klassieke ontwerpen. De Hampton "Hommage à Pierre Soulages" is een horloge dat is geïnspireerd op de abstracte schilderijen van Pierre Soulages, een Franse kunstenaar die bekend staat om zijn gebruik van zwart. Het horloge is ontworpen als een eerbetoon aan de kunstenaar ter gelegenheid van zijn 100ste verjaardag in 2019.

Het Hampton-model "Hommage à Pierre Soulages" van Baume & Mercier is een eerbetoon aan het werk van de moderne kunstenaar Pierre Soulages. De schilderijen van Soulages, bekend als Outrenoir, zijn bekleed met zwarte verf in verschillende texturen en reliëfs, waardoor het spel van licht wordt onthuld. Het horloge is geïnspireerd op het schilderij Peinture van Soulages en heeft een rechthoekige zwarte DLC-gecoate roestvrijstalen kast met dezelfde verhoudingen als het canvas.

De wijzerplaat is gemaakt van messing met Candia-steen en laser geëtst om het matte effect te creëren. Het horloge wordt geproduceerd in een editie beperkt tot 102 individueel genummerde stuks, die de leeftijd van Soulages weerspiegelen. De presentatiedoos is een eerbetoon aan de architectuur van het Musée Soulages, en elke eigenaar ontvangt ook twee VIP-passen voor het museum en een boek over het werk van Soulages.

Het ontwerp van het horloge is gebaseerd op een van de schilderijen van Soulages, genaamd Peinture, dat overlappende panelen heeft met matte en glanzende afwerkingen. De rechthoekige zwarte DLC-gecoate roestvrijstalen kast van het horloge heeft dezelfde verhoudingen als het schilderij, en de wijzerplaat is laser geëtst van messing met Candia-steen om het matte effect te creëren.

Het horloge wordt geproduceerd in een beperkte editie van 102 individueel genummerde stukken, die de leeftijd van Soulages weerspiegelen. Elke eigenaar ontvangt ook twee VIP-passen voor Musée Soulages en een boek over het werk van Pierre Soulages. Het horloge is niet alleen een eerbetoon aan de kunstenaar, maar ook een prachtig stuk horlogerie met een verfijnde esthetiek en vakmanschap van hoge kwaliteit.

Het Hampton "Hommage à Pierre Soulages" horloge is uitgerust met het Baumatic BM12-1975A automatische uurwerk, dat werd ontwikkeld in samenwerking met de Richemont Group's Research and Innovation Department. Dit uurwerk biedt een gangreserve van 120 uur, een nauwkeurigheid van -4 / + 6 seconden per dag en is gecertificeerd door het COSC (Official Swiss Chronometer Testing Institute). De kast meet 46,5 x 32,3 mm en is gemaakt van zwart DLC-gecoate roestvrij staal. De wijzerplaat is laser geëtst van messing met Candia-steen en heeft een semi-matte afwerking, vergelijkbaar met het werk van Soulages. Het horloge wordt geleverd met een zwarte kalfsleren band en een vouwsluiting. Naast de unieke presentatiedoos, ontvangt elke eigenaar van het horloge ook twee VIP-passen voor Musée Soulages en een boek over het werk van Pierre Soulages.

 • Baume & Mercier
 • Model: Hampton "Hommage à Pierre Soulages"
 • Referentie: M0A10679
 • Diameter: 31 mm x 47 mm Dikte: 10,1 mm
 • Materiaal kast: Roestvrij staal met zwarte DLC-coating
 • Materiaal band: Zwart kalfsleer
 • Glas: Saffier kristal
 • Uurwerk: Quartz
 • Functies: Uren, minuten
 • Waterbestendigheid: 50 meter
 • Editie: Beperkte editie van 102 stuks
 • Prijs: €3,000 (op moment van uitgave)


Het horloge heeft een kast van 32,9 mm x 49,2 mm en is 11,8 mm dik. Het is gemaakt van zwart DLC-gecoat roestvrij staal en heeft een rechthoekige vorm die overeenkomt met de verhoudingen van het Peinture-schilderij. De wijzerplaat is gemaakt van messing met Candia-steen en heeft een semi-matte afwerking. Het horloge heeft een zelfopwindend mechanisch uurwerk met een gangreserve van 38 uur. Het heeft een waterbestendigheid van 50 meter. De zwarte lederen band heeft een gesp van zwart DLC-gecoat roestvrij staal. De limited edition van 102 exemplaren is individueel genummerd en wordt geleverd met twee VIP-passen voor Musée Soulages en een boek over het werk van Pierre Soulages.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...