Rick Owens onthuld Lamyland-geur die wordt geleverd in een doos met kamelen huid

Rick Owens heeft wederom de mode-industrie versteld doen staan met de introductie van een unieke geur die onmiskenbaar zijn avant-gardistische stempel draagt. Samen met zijn levenspartner en muze Michèle Lamy, onthulde de ontwerper LAMYLAND: een naam die niet alleen een nieuw parfum vertegenwoordigt, maar ook een uitbreiding van hun creatieve universum. Deze bijzondere parfumlancering is onderdeel van Owens lente/zomer 2022 collectie "FOGACHINE", welke inmiddels zowel online als in fysieke winkels verkrijgbaar is.

Liefhebbers van Owens werk kunnen verwachten dat alles rond dit parfum net zo vooruitstrevend is als zijn modeontwerpen. Het parfum zelf is een weerspiegeling van de reizen en ervaringen van de LAMYLAND-stam, een nomadische entiteit met origine in de South Bronx. Met slechts 1.000 stuks beschikbaar, is deze gelimiteerde editie iets om te koesteren, zowel vanwege de geur als het design.

De flacon is vervaardigd in Frankrijk en pronkt met een kap vormgegeven als een bronzen en zilveren aap, geproduceerd in Italië. Een subtiele maar krachtige boodschap die de verbintenis van het merk met artistieke expressie en individualiteit onderstreept. De al even indrukwekkende verpakking bestaat uit een doos van zilver dennenhout, gedetailleerd met lasergravure inclusief het nummer van de editie, en is bekleed met kameelhuid — een keuze die de luxe en weelderigheid van het product accentueert.

De geurcompositie van LAMYLAND is zorgvuldig samengesteld met topnoten van Calabrische bergamot, zwarte Nepalese kardemom en Spaanse saffraan, wat neerkomt op een samensmelting van frisse en kruidige akkoorden die direct de aandacht trekken. De overgang naar de hartnoten openbaart een samenspel van styrax, gouden wierook, mirre en palo santo, die tezamen een warm en mysterieus karakter aan de geur geven. De basis van de geur legt vervolgens een fundament met amber, eikenmos, vetiver java en vanille, die samen een nalatenschap van houtachtige volheid en subtiele zoetheid bieden.

Wat LAMYLAND onderscheidt, is dat het meer dan een parfum is; het is een visuele en olfactorische kunstvorm. De fles belichaamt een moderne, cilindrische vormgeving die een industriële, luxueuze flair uitstraalt, passend binnen de esthetiek van Rick Owens. Zijn kenmerkende avant-garde benadering van ontwerp vindt men terug in elk aspect van het parfum, van de complexe geur tot de exquise presentatie.

Elke ervaring met LAMYLAND begint met de prikkelende frisheid van Calabrische bergamot, waarna de diepte van zwarte Nepalese kardemom en de rijkdom van Spaanse saffraan zich openbaren. Deze eerste impressie is slechts het begin, want de ervaring verdiept zich nog met hartnoten die de drager omhullen met een warme deken van geuren, een balans zoekend tussen het spirituele en het aardse. De afronding met de basisnoten zorgt voor een herinnering die lang bijblijft, een echo van het verhaal dat Rick Owens en Michèle Lamy willen vertellen.

Voor fans van het merk en verzamelaars van nichegeuren komt de lancering van LAMYLAND niet als een verrassing. Owens heeft een reputatie opgebouwd voor zijn provocatieve designs en een constante drang naar het niet-alledaagse. Deze parfumcollectie bevestigt zijn status in de wereld van de haute couture parfumerie.

Samenvattend, de LAMYLAND-geur van Rick Owens is een complete ervaring die alle zintuigen raakt. Deze geur is niet alleen een statement van olfactorische kunst, maar ook de belichaming van de reizen, culturele rijkdom en originele stijl van Owens en Lamy. Een collector'sitem en een expressie van durf en originaliteit, die een ieder die niet bang is om op te vallen zal aanspreken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...