Astronomia Tourbillon Roségoud een meesterwerk in haute horlogerie

De Astronomia belichaamt de 21e-eeuwse ultra-high-end uurwerkmakerij en is wereldwijd een erkend symbool van de expertise van Jacob & Co. Met een baanbrekend concept en volledig mechanische constructie is de Astronomia niet alleen een indrukwekkende horologische prestatie, maar ook een buitengewone multidisciplinaire technische verwezenlijking.

Centraal in de Astronomia staat een uniek vierarmig uurwerk met op elke arm een innovatieve complicatie. Twee daarvan hebben patenten verdiend vanwege hun ontwerp en techniek. De andere twee zijn originele kunstwerken die het vakmanschap van Jacob & Co. benadrukken. Samen zorgen ze voor een spektakel van bewegende objecten die draaien en zweven in een prachtige saffieren kristallen kast.

Jacob Arabo, de oprichter van Jacob & Co, liet zich inspireren door het universum en alle ideeën en verwondering over hemellichamen. Sinds de introductie in 2014 krijgen de sterren, de maan en de planeten een nieuwe betekenis met elk nieuw stuk. De Astronomia heeft zijn plaats in de wereld van haute horlogerie en extreme extravagantie al verdiend.

De baanbrekende vierarmige verticale Astronomia-beweging is een creatieve en technische horlogemakerij prestatie. Elke arm heeft een unieke complicatie exclusief voor Jacob & Co: een magnesium globe van de aarde, met de hand gelakt; een bolvormige diamant met 288 facetten, bekend als de 'Jacob-Cut'; een gepatenteerd drievoudig-as tourbillon; en een sub-wijzerplaat voor uren en minuten met een gepatenteerd tijdstuk-verschil tandwielmechanisme.

Elk paar tegenoverliggende armen zijn perfect uitgebalanceerde tegenwichten van elkaar, een bewijs van ongeëvenaarde materiaaltechniek en uurwerk ontwerp. Een variatie in gewicht zou het uurwerk laten falen. In plaats daarvan werkt deze hoge complicatie en al zijn bewegende onderdelen moeiteloos voor iedereen om te zien.

De tourbillon is oorspronkelijk uitgevonden om de tijdsnauwkeurigheid van een zakhorloge te verbeteren. De Astronomia Tourbillon brengt deze meer dan 200 jaar oude complicatie naar adembenemende niveaus van moderne verfijning en complexiteit.

De drievoudige-as tourbillon van de Astronomia Tourbillon staat aan de top van de moderne uurwerkmakerij. De fijn gedecoreerde kooi omvat het balanswiel, de spiraalveer, het echappement en enkele andere belangrijke onderdelen. Dit uitstekende tourbillon, gekenmerkt door zijn opengewerkte kooi, draait tegelijkertijd op drie assen. Het is een constellatie van prachtig afgewerkte componenten die, wanneer vakkundig geassembleerd en afgesteld, de Astronomia kaliber in staat stellen nauwkeurig de tijd bij te houden gedurende zijn 60-uur gangreserve.

Een volledige rotatie op de 1e as duurt precies 60 seconden, als knipoog naar de traditionele enkelvoudige-as tourbillon. De 2e as van rotatie vereist 2,5 minuten om te voltooien, terwijl de 3e as van rotatie mogelijk wordt gemaakt door het 10-minuten durende, vierarmige roterende platform van de Astronomia beweging. Dit zorgt voor een gedurfde nieuwe manier waarop tourbillons kunnen functioneren wanneer ze zijn ontworpen met baanbrekende, ultramoderne technologieën en tijdloze horologische erfgoed in gedachten.

De Jacob Cut is een uniek bolvormig juweel exclusief voor Jacob & Co. Het is een kenmerkend werk van innovatie, creativiteit en uitvoering.

De Jacob Cut diamant begint als een veel grotere ruwe diamant, tot twee keer zo groot als het eindproduct. Het ruwe wordt eerst machinaal geslepen tot een bolvorm, bijna ter grootte van de uiteindelijke diamant. Vervolgens vormt de meester-juwelier de 288 facetten. Om te worden gebruikt in de Astronomia Collectie, moet de Jacob Cut diamant volledig rond zijn en precies evenveel wegen als de andere drie satellieten (tijdsweergave, drievoudige-as tourbillon, magnesium globe). Een andere uitdaging is het waarborgen van de precieze afmetingen van de facetten, daarom duurt het slijpproces minstens twee weken intensief en nauwgezet werk.

De aardbol is gemaakt van magnesium en is bedekt met handgeschilderde blauwe lak en afgewerkt met witgouden continenten. Het is op zo'n manier gedaan dat het gewicht consistent is, aangezien alle vier de satellieten precies even zwaar moeten zijn. De globe draait elke 30 seconden en maakt elke 10 minuten een rondje om de wijzerplaat.

De kast van de Astronomia Tourbillon meet 50 millimeter in diameter en 25 millimeter in hoogte. Vervaardigd uit 18K goud, bevat elke variant vier saffieren kristallen ramen in de zijkant van de kast, zodat het spectaculaire kaliber erin onbelemmerd zichtbaar is. Twee 18K roségouden, draaibare 'bogen' op de achterkant van de kast worden gebruikt om het horloge op te winden en de tijd in te stellen.

De tijdsweergave sub-wijzerplaat van de Astronomia wordt aangedreven door een differentieel systeem dat ervoor zorgt dat het altijd vlak en leesbaar blijft terwijl het roteert met het vierarmige platform van de beweging aan de voorkant van de Astronomia. De Romeinse cijfers op de skeletwijzerplaat zijn met de hand gegraveerd en gevuld met zwarte lak, terwijl de handgepolijste wijzers verschijnen in een metallic blauw.

  • Iconische zwaartekracht drievoudige-as tourbillon
  • 50 mm 18K roségouden kast en saffierkristal
  • Alle vier satellieten draaien constant om de wijzerplaat elke 10 minuten
  • 288-facet Jacob-Cut diamant draait in 30 seconden
  • Magnesium globe draait in 30 seconden
  • Uniek differentieel zorgt altijd voor de juiste 12/6 oriëntatie van de tijdsweergave, ongeacht de positie in de rotatie
  • Gedomed en gebogen, antireflecterend saffierkristal
  • Twee 18K roségouden lift-out roterende 'bogen' op de achterkant van de kast worden gebruikt om het horloge op te winden en de tijd in te stellen.


Naast zijn uitzonderlijke technische kenmerken en vakmanschap, is de Astronomia Tourbillon Rose Gold een opvallend en opvallend kunstwerk voor om de pols. De combinatie van hoogwaardige materialen, uitstekend vakmanschap en baanbrekende technologie maakt dit horloge tot een waar meesterwerk in de wereld van luxe horloges. De Astronomia Tourbillon Rose Gold is een statement voor degenen die een ongeëvenaarde esthetiek en technische uitmuntendheid waarderen.

Hoewel de Astronomia Tourbillon Rose Gold een technisch hoogstandje is, is het belangrijk op te merken dat het horloge niet bedoeld is voor dagelijks gebruik of blootstelling aan water. Het wordt aanbevolen om het horloge niet bloot te stellen aan water of vochtige omgevingen om het delicate uurwerk en de ingewikkelde constructie te beschermen.

Om de optimale werking en nauwkeurigheid van uw Astronomia Tourbillon Rose Gold te behouden, wordt aanbevolen om het horloge regelmatig te laten onderhouden door gekwalificeerde horlogemakers en technici. Afhankelijk van het gebruik en de leeftijd van het horloge, wordt doorgaans aanbevolen om het horloge elke 3 tot 5 jaar te laten servicen.

De Astronomia Tourbillon Rose Gold is een prachtige combinatie van technische innovatie, vakmanschap en artistieke expressie. Het horloge, met zijn unieke en opvallende ontwerp, is een echt verzamelobject voor liefhebbers van haute horlogerie en biedt een ongeëvenaarde kijkervaring. Het is een eerbetoon aan de grensverleggende geest van Jacob & Co en een symbool van ultieme luxe en verfijning in de moderne horlogewereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...