Oyster Perpetual Datejust - tijdloze elegantie en horlogemakerij-innovatie

Elke dag kan ons leven voor altijd veranderen, nieuwe ambities creëren en onze bestemming of de loop van de geschiedenis veranderen. Sinds de oprichting in 1945 heeft de Oyster Perpetual Datejust zichzelf voortdurend opnieuw uitgevonden, terwijl het een onmiskenbare klassieke elegantie symboliseert. Een mijlpaal in de horlogegeschiedenis: het was het eerste zelfopwindende, waterdichte chronometer polshorloge met een datumvenster om 3 uur op de wijzerplaat. De Cyclops-lens benadrukt dat 24 uur een dag vormen, maar markeert ook een ontmoeting met het lot.

Innovatief en klassiek: een tijdloos elegant horlogemeesterwerk Bij de lancering beschreef Hans Wilsdorf, de oprichter van Rolex, de Datejust als een perfecte demonstratie van horlogetechnieken. Het toonde alle belangrijke prestaties van het merk tot dan toe, met een gecertificeerd chronometeruurwerk, een zelfopwindend mechanisme en een waterdichte kast, aangevuld met de datumaanduiding in een speciaal venster op de wijzerplaat.

In 1957 werd een damesversie met een diameter van 26 mm (nu 28 mm) geïntroduceerd: de Oyster Perpetual Lady-Datejust. Net zo betrouwbaar als de Datejust, bevat het alle kenmerken van het originele model.

De Datejust belichaamt harmonieuze elegantie en is het toonbeeld van het klassieke horloge volgens Rolex. De blijvende esthetiek maakt het direct herkenbaar. De karakteristieke vorm van de Oyster-kast, de gefacetteerde 18-karaats gouden lunette, de Cyclops-lens over de datum en de vijfdelige Jubilee-armband - speciaal gemaakt voor het model - dragen allemaal bij aan de klassieke uitstraling van dit horloge.

De lancering van de Datejust weerspiegelde de zoektocht naar excellentie van Rolex-oprichter Hans Wilsdorf, die geloofde dat vooruitgang in de horlogemakerij menselijke vooruitgang zou moeten stimuleren. In een tijd van grote veranderingen veranderde de relatie van mensen met tijd. Het moderne leven werd bepaald door het ritme van de voorbijgaande dagen en was minder verbonden met de seizoenen.

De Datejust biedt verbeterd comfort op het gebied van leesbaarheid en dagelijks tijdsbeheer. Het nuttige en praktische horloge werd al snel een waardevol instrument voor de moderne, onafhankelijke en actieve drager.

De Datejust is van nature het horloge van onze ontmoetingen met het lot geworden. Dag na dag markeert de wijzerplaat een ontmoetingspunt tussen het persoonlijke levenspad van elke drager en het verstrijken van de tijd. Gezien aan de polsen van prominente figuren zoals Winston Churchill, Dwight D. Eisenhower en Martin Luther King, heeft de Datejust tijdperken overspannen zonder ooit zijn moderne uitstraling te verliezen. Symbolisch voor deze voortdurende verbinding met de tijd, kijkt het datumvenster van de Datejust uit op de wereld.

Kenmerken van de Datejust:

  • Direct afleesbare datum met Cyclops-lens
  • Superlative Chronometer-certificering, specifiek voor Rolex
  • Vijfjarige internationale garantie
  • Fabricage Rolex automatische mechanische uurwerken, COSC-gecertificeerd
  • Syloxi-siliconen spiraalveer (kaliber 2236) of paramagnetische blauwe Parachrom spiraalveer (kaliber 3235)
  • Paramagnetisch echappementwiel (kaliber 2236) of Chronergy-echappement (kaliber 3235)
  • Hoogwaardige Paraflex schokdempers
  • Oesterkast met een diameter van 31 mm, 36 mm of 41 mm, waterdicht tot een diepte van 100 meter (330 voet)
     

De Datejust onthulde verschillende emblematische Rolex-innovaties. Als voortdurend bijgewerkt horloge-icoon herdefinieert het zichzelf voortdurend en overspant het stijlvol de tijdperken. De gevarieerde herinterpretaties tonen de expertise van Rolex in het maken van wijzerplaten. Met meerdere esthetische opties past het perfect bij de persoonlijkheid van de drager.

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Rolex in 1945 werd de Jubilee-armband speciaal ontworpen voor de Datejust. Vloeiend en comfortabel, deze metalen schakelarmband met vijf elementen is een integraal onderdeel van de identiteit van de Datejust. Uitgerust met een onzichtbare Crownclasp of een Oysterclasp, versterkt de Jubilee-armband de tijdloze elegantie van het model. De Datejust is ook verkrijgbaar met een Oyster-armband of, op edelmetalen versies, een President-armband.

De Cyclops-lens: geoptimaliseerde aflezing Gemaakt om de leesbaarheid van de datum te verbeteren, is de Cyclops-lens zowel een esthetische als een technische merkhandtekening. Deze Rolex-uitvinding, vernoemd naar de eenogige reus uit de Griekse mythologie, werd in de vroege jaren 50 gepatenteerd en voor het eerst gepresenteerd in 1953 op een Datejust. Het vergrotende effect maakt de datum gemakkelijker af te lezen. Aanvankelijk in plexiglas, is de Cyclops-lens nu gemaakt van saffierkristal, wat zorgt voor een betere krasbestendigheid en duurzaamheid.

De wijzerplaat: het gezicht van het horloge Het kiezen van de juiste wijzerplaat is een essentieel aspect bij het personaliseren van een Datejust. Rolex biedt een breed scala aan opties, variërend van klassieke en eenvoudige ontwerpen tot meer gedurfde en uitgesproken stijlen. De kleur, het materiaal, de indexen en de versieringen zijn zorgvuldig geselecteerd om de esthetiek van het horloge te complimenteren. De wijzerplaat is een subtiel kunstwerk op zich, gemaakt met behulp van geavanceerde technieken en hoogwaardige materialen om zowel schoonheid als functionaliteit te garanderen.

De bezel: een kenmerkende Rolex-functie Een ander onderscheidend kenmerk van de Datejust is de bezel. Rolex biedt drie soorten bezels voor de Datejust: glad, geribbeld of bezet met edelstenen. De gladde bezel is de eenvoudigste en meest ingetogen optie, terwijl de geribbelde bezel een vleugje elegantie toevoegt. De bezel bezet met edelstenen is perfect voor degenen die op zoek zijn naar een meer luxueuze en opvallende uitstraling. De keuze van de bezel draagt bij aan de unieke persoonlijkheid van het horloge en versterkt de esthetische aantrekkingskracht.

De Rolex Datejust is een horloge dat zowel geschiedenis als moderniteit omarmt, terwijl het tegelijkertijd traditie en innovatie viert. Met zijn vele stijlvariaties en geavanceerde technologieën is het een onmiskenbaar symbool van elegantie en vakmanschap geworden. Het is het horloge van degenen die hun bestemming ontmoeten en de wereld getuige laten zijn van hun bepalende momenten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...