Arc teryx lanceert Trail Footwear Collectie 2024

Arc'teryx, een bedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige outdoor- en klimkledij, heeft zijn eerste collectie van trail schoenen geïntroduceerd. Deze lijn is ontworpen met het oog op duurzaamheid en prestaties, wat kenmerkend is voor het merk. De collectie bestaat uit drie modellen: de Sylvan, de Vertex en de Kragg, die ieder gericht zijn op verschillende soorten terrein en buitenactiviteiten.

De Sylvan is het topmodel in de nieuwe footwear lijn van Arc'teryx. Deze schoen is speciaal ontworpen voor lange afstandswandelaars en ultra-marathonlopers die zoeken naar een combinatie van duurzaamheid en comfort. Het model is uitgerust met een reeks technische eigenschappen zoals een gore-tex membraan, waardoor de schoen waterdicht en ademend is. Dit maakt het ideaal voor wisselende weersomstandigheden die men kan tegenkomen tijdens lange tochten. Daarnaast biedt de Vibram-megagrip buitenzool een uitzonderlijke grip op zowel droge als natte ondergronden, waardoor het een stabiele keuze is voor gevarieerd terrein.

Het volgende model in de lijn, de Vertex, richt zich meer op lichtvoetigheid en snelheid. Deze lichtgewicht trailrunner is ontworpen voor degenen die graag snel bewegen over technisch terrein. De Vertex combineert flexibiliteit en bescherming door middel van een TPU-mesh bovenwerk en een EVA-middenzool, wat zorgt voor zowel luchtigheid als demping. Het ontwerp van de Vertex biedt ook een nauwsluitende pasvorm, wat essentieel is voor stabiliteit bij het navigeren over uitdagende paden.

Voor de liefhebbers van ruigere outdooractiviteiten introduceert Arc'teryx de Kragg, een robuuste schoen gemaakt voor grip en bescherming op oneffen ondergrond. Dit model is voorzien van een stevige toe cap en een hoge-tractie buitenzool die samen maximale ondersteuning bieden op ruw terrein. Bovendien beschikt de Kragg over een stabiele middenzool die de voet goed positioneert, waardoor de kans op verstuikingen verminderd wordt, zelfs op de meest uitdagende paden.

Alle drie de modellen zijn voorzien van Arc'teryx's eigen 3D-moulded toe cap en hielcup, die zorgen voor een veilige, aansluitende pasvorm en extra duurzaamheid. Verder benadrukt het design de minimalistische esthetiek waar het merk om bekendstaat, met behoud van de functionele details die belangrijk zijn voor trail schoenen. De kleurenpaletten van de collectie zijn geïnspireerd op natuurlijke landschappen, wat bijdraagt aan de outdoor ervaring.

Wat betreft de prijzen, positioneert Arc'teryx zich in het hogere segment van de markt. De Sylvan zal beschikbaar zijn voor een adviesprijs van $190, de Vertex voor $170, en de Kragg voor $160. De nieuwe trail footwear collectie zal wereldwijd verkrijgbaar zijn via de Arc'teryx winkels en geselecteerde retailers, alsook online via de officiële website van het merk.

De lancering van deze schoenenlijn is een opmerkelijke stap voor Arc'teryx. Het toont hun inzet voor de uitbreiding van hun productassortiment en de versteviging van hun positie in de outdoor industrie. Met deze nieuwe collectie laat Arc'teryx zien dat ze niet alleen focussen op kledij, maar ook op innovatieve oplossingen voor voetwear die tegemoetkomen aan de behoeften van avontuurlijke sporters en outdoor liefhebbers.

Nu de trend van buitenactiviteiten blijft groeien, vooral na de wereldwijde pandemie die mensen heeft aangespoord om meer tijd in de natuur door te brengen, positioneert Arc'teryx zich slim in een groeiende markt. De combinatie van kwaliteit, innovatie en stijl in hun trail schoenen belooft veel goeds voor de toekomst van het merk in deze niche.

In de voetsporen van grote outdooravonturen: de nieuwste trail schoenencollectie van Arc'teryx omarmt de ruige elegante van de natuur terwijl het een onwrikbare verbintenis met prestatie en duurzaamheid handhaaft. Als een embleem van toewijding en precisie, bekend binnen de wereld van outdoor kledij, is Arc'teryx's intrede in de schoenenmarkt geen geringe gebeurtenis. De verzameling gebaseerd op doelgerichte ontwerpen, bevordert het streven naar ongeëvenaarde outdoorervaringen.

Ter verdieping van de Sylvan, Arc'teryx's paradepaardje onder de trailschoenen, onthult nog meer van zijn ingenieuze trekken. Ingewikkeld vervaardigd voor de eindeloze kilometers die door de meest gepassioneerde wandelaars en hardlopers worden afgelegd, balanceert de Sylvan finesse met robuustheid. Het ademende gore-tex membraan waakt over de voeten tegen genadeloze weerelementen, terwijl de Vibram-megagrip buitenzool onverzettelijke zekerheid biedt op een veelvoud aan ondergronden. De Sylvan staat daarmee garant voor een naadloze samensmelting van klimaatadaptieve technologieën met biomechanische ondersteuning, essentieel voor die lange, introspectieve tochten door majestueuze landschappen.

Als punctuele tegenhanger, presenteert de Vertex zich als een baken van wendbaarheid. Deze schoen, gestroomlijnd voor de rappe koerier die de bergpassen als zijn tweede thuis beschouwt, verleent een bijna gewichtloze aanwezigheid. Hiermee versterkt de Vertex de notie dat snelheid en bescherming wel degelijk hand in hand kunnen gaan. Door gebruik te maken van de veerkracht van de EVA-middenzool en de subtiele kracht van het TPU-mesh bovenwerk, biedt de Vertex een dynamische dialoog tussen voet en pad.

Daarentegen is de Kragg ontworpen als een bastion van onwankelbaarheid, voor de onverschrokken verkenner die geen terrein schuwt. De Kragg belichaamt kracht met zijn alomtegenwoordige grip en robuuste teenkap, waarbij het elke onregelmatigheid in het landschap tot een voorspelbare stap herleidt. Zelfs op de minst vergevingsgezinde paden, resulteert de Kragg in vertrouwen en controle, eigenschappen die vaak beslissend zijn in de wildernis.

De integratie van Arc'teryx's eigen 3D-gevormde teenkap en hielcup in elk van de modellen, illustreert een toewijding aan persoonlijke pasvorm en langdurige kwaliteit. Het esthetische minimalisme, synoniem met het merk, weerhoudt zich er niet van om complexe functionaliteiten te huisvesten die vereist zijn voor gedegen trailschoenen. Dit reflecteert een filosofie waarbij vorm de functie volgt zonder compromis.

Terwijl de prijzen van de collectie onmiskenbaar een hoogwaardige investering suggereren, is het de ervaring en de belofte van duurzaamheid die Arc'teryx als rechtvaardiging vooropstelt. In een omgeving waar elke stap telt, is de keuze van schoeisel immers niet zomaar een praktische beslissing, maar een strategische alliantie met de elementen.

De uitrol van de trail footwear collectie is een testament aan Arc'teryx's voortdurende jacht op innovatie, en een signaal naar buitenliefhebbers dat het merk hun passie deelt. In een periode waarin het buiten zijn synonym staat voor zowel gezondheid als plezier, lijkt Arc'teryx's timing haast poëtisch. De Sylvan, Vertex, en Kragg zijn niet slechts nieuwe producten, zij zijn de vervoerders van een ethos dat de grenzen van ontdekking en uithoudingsvermogen viert.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...