Ray-Ban Scuderia Ferrari-zonnebrillen - Luxottica's wereldwijde luchthavenpromotie

Luxottica presenteert voor het tweede jaar op rij hun Ray-Ban Scuderia Ferrari-zonnebrilcollectie op luchthavens wereldwijd, in samenwerking met wereldwijde Formule 1-race-evenementen. Sinds 2016 werkt Ray-Ban nauw samen met Scuderia Ferrari, na het ondertekenen van een meerjarige licentieovereenkomst voor het ontwerpen, produceren en verkopen van een oogkledingcollectie met beide merken. De Ray-Ban-branding is ook zichtbaar op de Formule 1-auto's van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.

De Scuderia Ferrari-collectie bestaat uit vijf nieuwe Ray-Ban-stijlen, geïnspireerd door de stijl en opwinding van Formule 1-races. Deze ontwerpen combineren kracht, lichtheid en flexibiliteit, en herinterpreteren klassieke retro-ontwerpen. Rood, een erfgoedkleur gedeeld door Ray-Ban en Scuderia, en het kenmerkende Scuderia Ferrari-geel, Giallo Modena, zijn opgenomen in ontwerpdetails zoals tempeluiteinden en neuspads. Alle monturen worden geleverd met speciaal ontworpen verpakkingen en het Ray-Ban Scuderia Ferrari-schild op de lenzen en veren.

Hoewel de Scuderia Ferrari-zonnebrillen momenteel niet op sterkte beschikbaar zijn, zijn veel iconische Ray-Ban-modellen, zoals Wayfarer, Clubmaster en Aviator, dat wel. Luxottica's uitvoerend voorzitter, Leonardo De Vecchio, beschouwt Scuderia Ferrari als een merk dat dezelfde kenmerken weerspiegelt als Ray-Ban: authenticiteit, culturele relevantie en uitmuntendheid.

Luxottica's wereldwijde promotie van de Ray-Ban Scuderia Ferrari-zonnebrillencollectie op luchthavens, gelanceerd in 2016, bleek zeer succesvol. Deze strategie maakt deel uit van Luxottica's TravelEvation-groeistrategie en richt zich op het plaatsen van exclusieve producten binnen de wereldwijde reisdetailhandel. In 2018 werden opvallende promoties geïnstalleerd op luchthavens zoals Gatwick, Luton, Vienna International en Milan Linate, getimed om samen te vallen met belangrijke Formule 1-evenementen.

Voor dit jaar verwachten we nog spectaculairdere merchandising-units, campagnebeelden en digitale schermen. De succesvolle campagne van vorig jaar zal naar verwachting leiden tot nog indrukwekkendere promoties en een strategie die promotiedecoraties koppelt aan belangrijke race-evenementen. Door Ray-Ban te associëren met het wereldwijde Formule 1-circuit, richt Luxottica zich op de welvarende klanten die deze races aantrekken, wat een slimme wereldwijde marketingzet is.

Na het succes van de eerdere campagnes zet Luxottica zich in om de samenwerking tussen Ray-Ban en Scuderia Ferrari verder te versterken en uit te breiden. Hier zijn enkele mogelijke ontwikkelingen en initiatieven die we in de toekomst kunnen verwachten:

  • Nieuwe productlanceringen: Luxottica kan overwegen om hun Ray-Ban Scuderia Ferrari-collectie uit te breiden met meer modellen en ontwerpen, afgestemd op de laatste modetrends en technologische innovaties in de brillenindustrie.

  • Uitbreiding naar sterktebrillen: Gezien de populariteit van de Ray-Ban Scuderia Ferrari-zonnebrillencollectie, kan Luxottica overwegen om ook sterktebrillen met dezelfde ontwerpelementen en branding aan te bieden.

  • Co-branded merchandise: Luxottica kan samenwerken met Scuderia Ferrari om co-branded merchandise te ontwikkelen, zoals kleding, accessoires en gadgets, om de merkervaring verder te versterken en fans van beide merken aan te spreken.

  • Grotere aanwezigheid op luchthavens: Luxottica kan hun wereldwijde promotie op luchthavens uitbreiden door hun aanwezigheid op meer luchthavens te vergroten, vooral op locaties waar Formule 1-races plaatsvinden.

  • Evenementen en ervaringen: Luxottica kan samenwerken met Scuderia Ferrari om exclusieve evenementen en ervaringen te organiseren, zoals meet-and-greets met Formule 1-coureurs, toegang tot pitlanes tijdens races of zelfs speciale race-gerelateerde activiteiten voor fans.

  • Cross-promoties met andere partners: Luxottica kan samenwerken met andere Formule 1-partners en sponsors om unieke promoties en aanbiedingen te creëren die de Ray-Ban Scuderia Ferrari-collectie combineren met andere producten en diensten gerelateerd aan Formule 1.

  • Online en sociale media: Luxottica kan de online aanwezigheid en sociale media-activiteiten voor de Ray-Ban Scuderia Ferrari-collectie versterken om een breder publiek te bereiken en de betrokkenheid van fans te vergroten.

Door deze en andere initiatieven te implementeren, kan Luxottica de band tussen Ray-Ban en Scuderia Ferrari verder versterken, de merkbekendheid vergroten en hun klantenbestand uitbreiden. Dit zal uiteindelijk leiden tot een blijvende samenwerking die beide merken ten goede komt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...