Ray-Ban met Ferrari Collection opnieuw naast F1-races

Voor een tweede jaar zal Luxottica hun Ray-Ban Scuderia Ferrari-zonnebril presenteren op luchthavens over de hele wereld, om samen te vallen met wereldwijde Formule 1-race-evenementen. Ray-Ban werkt al drie jaar nauw samen met Scuderia Ferrari en heeft in 2016 een meerjarige licentieovereenkomst getekend voor het ontwerp, de productie en de verkoop van een collectie oogkleding, met het merk Ray-Ban en Ferrari. Ray-Ban branding verschijnt ook op de Formule 1-auto's van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.
Geïnspireerd door de stijl, opwinding en het wereldwijde bereik van Formule 1-races, presenteert de Scuderia Ferrari-collectie vijf nieuwe Ray-Ban-stijlen die een frisse kijk op klassieke retro-ontwerpen bieden. De ontwerpen zetten kracht, lichtheid en flexibiliteit op de voorgrond. Rood, de erfgoedkleur die Ray-Ban en Scuderia delen, wordt in de ontwerpen gebruikt, in details zoals tempeluiteinden en neuspads. Het direct herkenbare Scuderia Ferrari-geel, bekend als Giallo Modena, dat traditioneel de achtergrond vormt voor het Scuderia Ferrari-raceschild, wordt ook verwezen in de ontwerpdetails van de zonnebril. Alle monturen worden geleverd met een speciaal ontworpen verpakking en het Ray-Ban Scuderia Ferrari-schild op de lenzen en veren.
De bril is nog niet beschikbaar voor dragers op sterkte, maar veel van de authentieke en iconische Ray-Ban-zonnebrillen zijn dat wel, waaronder Wayfarer, Clubmaster en Aviator. Leonardo De Vecchio, uitvoerend voorzitter van de Luxottica Group beschreef Scuderia Ferrari als 'een merk dat perfect dezelfde kenmerken weerspiegelt en belichaamt die Ray-Ban zijn iconische status geven: authenticiteit, culturele relevantie en uitmuntendheid. ' Luxottica heeft gezegd dat de 'global roadshow' van 2018, opgevoerd op luchthavens over de hele wereld, die de Ray-Ban Scuderia Ferrari-zonnebrillencollectie promootte, zeer succesvol was geweest. De strategie werd gelanceerd in 2016 met een reeks spraakmakende winkelinstallaties op luchthavens over de hele wereld, getimed om samen te vallen met belangrijke Formule 1-evenementen.
Alessandro Pozzi, directeur Global Channels van Luxottica, heeft gezegd dat dit een 'key component' was van Luxottica's TravelEvation-groeistrategie. De promoties weerspiegelen de strategie van het bedrijf van gerichte plaatsing van exclusieve producten in de context van wereldwijde reisdetailhandel. In 2018 werden dramatische en opvallende animaties geïnstalleerd in Gatwick en Luton, Vienna International en Milan Linate. Een publiciteitsspervuur zorgvuldig getimed om samen te vallen met de Britse, Oostenrijkse en Italiaanse Grand Prix.
Dit jaar kunnen we een nog spectaculairdere reeks merchandising-units, campagnebeelden en digitale schermen verwachten. Gezien het succes van de campagne van vorig jaar kunnen we niet alleen nog dramatischere animaties verwachten, maar ook een ontwikkeling van de strategie om promotionele decorstukken te koppelen aan belangrijke evenementen op de racekalender. Formule 1-races trekken welvarende klanten aan en de strategie om Ray-Ban te koppelen aan het wereldwijde Formule 1-circus is een briljante zet van wereldwijde marketing.