Taj Lake Palace Udaipur een van de meest majestueuse paleis hotels van India

Jag Niwas, ook bekend als Taj Lake Palace, is een prachtig paleishotel in Udaipur, Rajasthan, India. Het werd tussen 1743-1746 gebouwd door Maharana Jagat Singh II als zomerresidentie voor de Mewar-royalfamilie. In 1963 werd het door Maharana Bhagwat Singh omgebouwd tot een hotel. Het paleis ligt op een eiland in het midden van Lake Pichola en biedt adembenemende uitzichten op het City Palace, de Aravalli-heuvels, de Machla Magra-heuvels en Jag Mandir, waardoor het een populaire toeristische bestemming is. Het paleis is gemaakt van lokaal gewonnen marmer uit Rajnagar, dat werd vervoerd per ossenkarren die 66 km naar Udaipur reisden.

De architectuur van het paleis is beïnvloed door de Mughals en voornamelijk geleid door Mewari-technieken. Het paleis heeft 65 luxe kamers en 18 grand suites, die de gasten een voortreffelijke ervaring bieden. Het paleis heeft specialiteitenrestaurants die keuze bieden uit gerechten uit Rajasthan en andere delen van India, en hedendaagse Europese delicatessen. In de avond kunnen gasten genieten van signature martinis, cocktails en een grote collectie premium internationale dranken in de bar, Amrit Sagar. De Jiva Spa in Udaipur biedt zorgvuldig samengestelde behandelingen uit de oude wellness-erfgoed van India en de legendarische levensstijl en savoir vivre van de Indiase royalty.

Jag Niwas is wereldberoemd geworden toen de James Bond-film 'Octopussy' er werd gefilmd en diende als de afgelegen schuilplaats van de eponieme Bond Girl uit de film. Het paleishotel zet de traditie voort van grand soirees en formele levees die hier werden gehost door de koninklijke familie van Udaipur. De stad Udaipur staat bekend als het Venetië van het Oosten en heeft uitgebreide paleizen, serene meren, exotische tempels en prachtige tuinen die toeristen aantrekken. De conciërge van het paleishotel kan gasten helpen bij het regelen van een speciale rondleiding door de stad van meren in een van hun vintage auto's.

Het Taj Lake Palace is niet alleen een prachtig paleishotel, maar heeft ook een rijke geschiedenis en culturele betekenis. Het paleis is vernoemd naar Maharana Jagat Singh II, die het liet bouwen in de 18e eeuw. De Mewar-royalfamilie gebruikte het paleis als zomerresidentie en organiseerde er ook grandioze feesten en festiviteiten.

Het paleis heeft een unieke locatie op een eiland in het midden van Lake Pichola en is alleen toegankelijk per boot. Dit geeft het een gevoel van exclusiviteit en privacy dat perfect past bij de majestueuze sfeer van het paleis. De architectuur van het paleis is een mix van Mughal- en Rajput-stijlen en toont de rijke culturele erfenis van de regio.

Naast de prachtige kamers en suites biedt het paleis ook tal van andere faciliteiten, zoals een zwembad, een fitnessruimte en een businesscentrum. Het paleis heeft ook een eigen aanlegsteiger waar gasten kunnen genieten van boottochten op het meer. Het paleis is ook een populaire trouwlocatie vanwege de prachtige omgeving en de romantische sfeer.

Het Taj Lake Palace is een van de beste paleishotels in India en heeft tal van onderscheidingen ontvangen voor zijn uitmuntende service en luxe accommodaties. Het is niet alleen een populaire bestemming voor toeristen, maar ook voor beroemdheden en royals. Het paleis biedt een onvergetelijke ervaring voor gasten die op zoek zijn naar een koninklijke ervaring in een van de meest majestueuze paleizen van India.

Meer over Hotel Taj Lake Palace

Het Taj Lake Palace is een vijfsterrenhotel met 65 kamers en 18 grand suites. Elke kamer is uniek en ingericht met antiek meubilair en kunstwerken die de rijke geschiedenis van het paleis weerspiegelen. De kamers bieden een prachtig uitzicht op het meer, de heuvels en de stad. De grand suites zijn luxueus en ruim en bieden extra voorzieningen zoals een privébalkon en een butlerservice.

Het hotel heeft verschillende eetgelegenheden, waaronder het bekroonde restaurant Neel Kamal, dat traditionele Rajasthani- en Indiase gerechten serveert, en het seizoensgebonden openluchtrestaurant Bhairo, dat hedendaagse Europese gerechten serveert. Gasten kunnen genieten van cocktails en andere drankjes in de bar Amrit Sagar, die een breed scala aan premium alcoholische dranken biedt.

Het hotel heeft ook een eigen spa, de Jiva Spa, die een scala aan behandelingen biedt die zijn geïnspireerd op oude Indiase wellness-technieken en -tradities. Gasten kunnen genieten van massages, yogalessen, meditatie en andere ontspannende activiteiten.

Het Taj Lake Palace biedt ook verschillende activiteiten en excursies voor gasten, zoals kooklessen, boottochten op het meer, een bezoek aan de City Palace en andere bezienswaardigheden in Udaipur, en culturele avondprogramma'smet traditionele muziek en dans. Het hotel heeft ook een fitnessruimte en een zwembad waar gasten kunnen ontspannen en genieten van de zon.

Het Taj Lake Palace biedt een onvergetelijke ervaring voor gasten die op zoek zijn naar luxe, geschiedenis en cultuur in een majestueus paleis aan het water. Het hotel is een populaire bestemming voor toeristen, beroemdheden en royals van over de hele wereld.

Over de Taj Hotel keten

De Taj Hotel keten is een van de bekendste en meest luxueuze hotelketens van India. Het werd opgericht in 1903 en heeft nu meer dan 100 hotels over de hele wereld, waaronder enkele van de meest iconische en historische hotels van India.Het merk staat bekend om zijn ongeëvenaarde service, uitstekende gastvrijheid en luxe accommodaties. Het Taj Lake Palace is een van de meest prestigieuze hotels van de keten en trekt gasten van over de hele wereld aan vanwege zijn unieke locatie en geschiedenis. De Taj Hotel keten heeft ook hotels in andere delen van India: Udaipur, Mumbai, Delhi, Chennai, Bangalore, Jaipur en Goa, en biedt een scala aan accommodaties, van luxe resorts tot stadshotels en paleishotels.

Enkele van de bekendste hotels van Taj Hotel keten zijn:

  • Taj Mahal Palace, Mumbai - Een iconisch hotel dat bekend staat om zijn grandeur en historische betekenis. Het werd geopend in 1903 en heeft gasten als beroemdheden, politici en staatshoofden ontvangen.
  • Taj Lake Palace, Udaipur - Een majestueus paleishotel dat drijft op het water van het schilderachtige Lake Pichola en omgeven is door de Aravalli-heuvels. Het is een van de meest luxueuze en romantische hotels van India.
  • Taj Rambagh Palace, Jaipur - Een paleishotel dat in 1835 werd gebouwd als residentie van de koninklijke familie van Jaipur. Het hotel heeft een rijke geschiedenis en prachtige tuinen.
  • Taj Falaknuma Palace, Hyderabad - Een paleisachtig hotel dat op een heuveltop ligt en uitkijkt over de stad Hyderabad. Het hotel heeft een Victoriaanse architectuur en biedt luxe accommodaties en een scala aan faciliteiten.
  • Taj West End, Bangalore - Een historisch hotel dat bekend staat om zijn weelderige tuinen en rustige omgeving. Het hotel heeft een koloniale architectuur en biedt een ontspannen en vredig verblijf.
  • Taj Exotica, Goa - Een luxe resort dat aan het strand ligt en een adembenemend uitzicht op de Arabische Zee biedt. Het hotel biedt tal van faciliteiten, zoals een spa, een zwembad en een eigen strand.
  • Taj Mahua Kothi, Bandhavgarh - Een eco-vriendelijk jungle lodge diep in de bossen van Madhya Pradesh. Het hotel biedt safari'sen wilde dieren spotten en biedt een unieke ervaring voor natuurliefhebbers.


De Taj Hotel keten biedt een scala aan luxe accommodaties in India, variërend van historische paleishotels tot eco-vriendelijke jungle lodges. Elk hotel biedt unieke en onvergetelijke ervaringen voor gasten die op zoek zijn naar luxe, comfort en gastvrijheid.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...