Bab Al Shams Desert Resort & Spa - verborgen toevluchtsoord in de Dubai Woestijn

De attracties van Dubai zijn niet beperkt tot de indrukwekkende gebouwen die de stad sieren. Men mag niet vergeten dat Dubai omgeven is door uitgestrekte woestijnlandschappen, die een unieke setting bieden voor luxueuze toevluchtsoorden. Een van deze verborgen juweeltjes is het Bab Al Shams Desert Resort & Spa, gelegen op slechts 40 minuten rijden van Dubai en 45 minuten van de luchthaven van de stad.

Het resort is gebouwd als een Arabisch fort en bevindt zich te midden van een betoverende woestijnoase. Het biedt diverse kamers en suites, variërend van gezellige en elegante Superior kamers tot weelderig ingerichte Deluxe Suites en de prachtige Royal Suite. Elke accommodatie combineert luxe en comfort met een vleugje Arabische charme.

Bab Al Shams Desert Resort & Spa heeft ook een opmerkelijke verscheidenheid aan eetgelegenheden. Gasten kunnen genieten van de smaken van India in het themarestaurant Masala, of kiezen voor de Arabische en Italiaanse fusiongerechten bij Le Dune Pizzeria. Het resort biedt culinaire hoogstandjes voor elke smaak.

Naast de luxueuze accommodaties en heerlijke eetgelegenheden beschikt het resort ook over de ontspannende Satori Spa. Hier kunnen gasten genieten van verkwikkende behandelingen en massages, die een perfecte aanvulling vormen op de rustige omgeving van de woestijn.

Bab Al Shams Desert Resort & Spa biedt een ideale ontsnapping aan de drukte van de stad. Terwijl de wereldberoemde wolkenkrabbers van Dubai vaak de aandacht trekken, is dit resort een verborgen parel die een rustig en ontspannen verblijf biedt, zonder de nabijheid van de glamoureuze stad te verliezen.

Voor reizigers die op zoek zijn naar een meer serene en vredige ervaring, terwijl ze toch binnen handbereik van de bruisende stad willen zijn, is Bab Al Shams Desert Resort & Spa zeker een optie die serieus moet worden overwogen. Het combineert de betovering van de woestijn met de luxe voorzieningen en gastvrijheid die de hotels van Dubai zo beroemd maken.

Naast de weelderige accommodaties en de prachtige omgeving, biedt Bab Al Shams Desert Resort & Spa nog meer opmerkelijke faciliteiten en activiteiten voor de gasten.

Voor degenen die willen genieten van de warme woestijnzon, beschikt het resort over een spectaculair zwembad met uitzicht op de uitgestrekte zandduinen. Gasten kunnen ontspannen op ligstoelen, een verfrissende duik nemen en genieten van de serene omgeving.

Voor de avontuurlijke gasten biedt Bab Al Shams Desert Resort & Spa spannende woestijnactiviteiten. Gasten kunnen deelnemen aan opwindende kamelentochten, waarbij ze over de gouden zandduinen rijden en de schoonheid van de omgeving verkennen. Quadrijden en zandboarden zijn ook populaire activiteiten voor degenen die op zoek zijn naar een adrenalinekick.

Bovendien biedt het resort een scala aan culturele ervaringen die de gasten onderdompelen in de rijke Arabische tradities en erfgoed. Van traditionele dansvoorstellingen tot Arabische muziekoptredens, de gasten kunnen genieten van de betoverende en kleurrijke cultuur van de regio.

Voor de fijnproevers is er ook een keur aan culinaire ervaringen om van te genieten. Het resort organiseert themadiners met live kookdemonstraties, waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten uit de Arabische keuken en internationale favorieten.

Daarnaast is Bab Al Shams Desert Resort & Spa een ideale locatie voor evenementen en bijzondere gelegenheden. Het resort beschikt over prachtige zalen en buitenruimtes waar gasten hun bruiloften, feesten of zakelijke evenementen kunnen organiseren, omringd door de magie van de woestijn.

De prijzen voor een verblijf in Bab Al Shams Desert Resort & Spa variëren, afhankelijk van het gekozen kamertype en het seizoen. Een gemiddelde prijs voor een nacht begint bij ongeveer €250 en kan oplopen, afhankelijk van de gekozen accommodatie en de geplande activiteiten.

Bab Al Shams Desert Resort & Spa biedt gasten de mogelijkheid om te genieten van een luxueus toevluchtsoord in het hart van de woestijn. Met zijn unieke locatie, weelderige accommodaties, uitstekende voorzieningen en opwindende activiteiten, belooft het resort een onvergetelijke ervaring te bieden die de schoonheid en charme van de Dubai woestijn omarmt.

Accommodatie:

  • Superior kamers: Gezellige en elegante kamers met Arabische charme.
  • Deluxe Suites: Rijkelijk ingerichte suites voor een luxueus verblijf.
  • Royal Suite: Een weelderige suite met een overvloed aan ruimte en elegantie.


Restaurants:

  • Masala is een themarestaurant in Bab Al Shams Desert Resort & Spa dat gasten meeneemt op een onvergetelijke culinaire reis door de smaken van India. Met een betoverend Indiaas thema en een uitnodigende sfeer, biedt Masala een authentieke ervaring van de Indiase keuken. In dit restaurant kunnen gasten genieten van een breed scala aan smaakvolle gerechten, bereid met verse ingrediënten en traditionele kruiden en specerijen. Het menu van Masala omvat heerlijke curries, tandoori-specialiteiten, biryanis en diverse vegetarische opties die de rijkdom en diversiteit van de Indiase keuken weerspiegelen. De gerechten worden met zorg en vakmanschap bereid door getalenteerde Indiase chef-koks, die de authenticiteit en smaak van elke creatie waarborgen. De menukaart van Masala biedt een harmonieuze mix van kruiden en smaken, waardoor gasten kunnen genieten van zowel milde als pittige gerechten, aangepast aan hun persoonlijke voorkeuren. Naast de culinaire hoogstandjes biedt Masala ook een warme en gastvrije ambiance. De inrichting van het restaurant weerspiegelt de rijke culturele erfgoed van India, met kleurrijke decoraties, sfeervolle verlichting en traditionele kunstwerken die de eetervaring verrijken. Of het nu gaat om een romantisch diner voor twee, een gezellig samenzijn met vrienden of een speciale gelegenheid, Masala biedt de perfecte setting om te genieten van de smaken van India. Gasten kunnen zich tegoed doen aan de heerlijke gerechten, begeleid door verfijnde wijnen of traditionele Indiase drankjes, terwijl ze zich onderdompelen in de rijke en levendige culinaire tradities van India. Masala is niet alleen een restaurant, maar een culinaire bestemming waar gasten de kans krijgen om te genieten van de rijke smaken en aroma'svan de Indiase keuken. Het is een plek waar gasten kunnen genieten van een onvergetelijke eetervaring die de zintuigen prikkelt en een diepe waardering creëert voor de diversiteit en complexiteit van de Indiase culinaire tradities.
     
  • Le Dune Pizzeria is een verfijnd fusionrestaurant in Bab Al Shams Desert Resort & Spa, dat Arabische en Italiaanse culinaire tradities combineert om een unieke en smaakvolle eetervaring te bieden. Het restaurant heeft een focus op het gebruik van verse ingrediënten en het creëren van gerechten met een harmonieuze mix van smaken. Het menu van Le Dune Pizzeria is een samensmelting van de beste gerechten uit de Arabische en Italiaanse keuken. Gasten kunnen genieten van heerlijke pizza'smet een Arabische twist, waarbij traditionele Italiaanse pizzabodems worden belegd met smaakvolle Arabische ingrediënten zoals lamsvlees, feta, olijven en kruiden. Daarnaast biedt het restaurant een scala aan smaakvolle pasta s, risotto'sen andere Italiaanse klassiekers, bereid met verse en hoogwaardige ingrediënten. De chef-koks van Le Dune Pizzeria zijn meesters in het balanceren van smaken en het creëren van innovatieve gerechten die de culinaire tradities van beide culturen samenbrengen. Het restaurant hecht veel waarde aan het gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten, waardoor de gerechten een extra dimensie van versheid en kwaliteit krijgen. De smaakvolle creaties worden bereid met aandacht voor detail en vakmanschap, wat resulteert in gerechten die zowel visueel aantrekkelijk als smaakvol zijn. Naast het heerlijke eten biedt Le Dune Pizzeria ook een warme en gastvrije ambiance. Gasten kunnen genieten van hun maaltijd in een sfeervolle omgeving, omringd door stijlvolle decoraties en een ontspannen atmosfeer. Of het nu gaat om een informeel diner met vrienden, een romantisch samenzijn of een gezinsmaaltijd, Le Dune Pizzeria is de perfecte plek om te genieten van een unieke fusionervaring. Het combineert de beste elementen van de Arabische en Italiaanse keuken, met aandacht voor verse ingrediënten, smaakvolle creaties en een gastvrije sfeer. Le Dune Pizzeria is een culinaire bestemming waar gasten kunnen genieten van de harmonie van Arabische en Italiaanse smaken, en waar ze worden meegenomen op een smaakvolle reis die de culinaire diversiteit van beide culturen viert. Het is een restaurant dat liefhebbers van fusiongerechten zal verrassen en verwennen met een unieke en memorabele culinaire ervaring.


Bars:

  • Al Sarab: Een traditionele Arabische bar waar gasten kunnen ontspannen met een verfrissend drankje, omringd door een betoverend woestijnlandschap.
  • Ya Hala: Een gezellige bar waar gasten kunnen genieten van een scala aan internationale drankjes en cocktails.


Faciliteiten:

  • Satori Spa: Een oase van rust en ontspanning, waar gasten kunnen genieten van verkwikkende behandelingen en massages.
  • Zwembad: Een spectaculair zwembad met uitzicht op de uitgestrekte zandduinen, waar gasten kunnen ontspannen en genieten van de warme zonnestralen.
  • Woestijnactiviteiten: Spannende avonturen, waaronder kamelentochten, quadrijden en zandboarden, voor gasten die op zoek zijn naar een adrenalinekick.
  • Culturele ervaringen: Traditionele dansvoorstellingen en Arabische muziekoptredens, die gasten onderdompelen in de rijke Arabische cultuur.
  • Evenementenzalen: Prachtige zalen en buitenruimtes waar gasten speciale gelegenheden, bruiloften en zakelijke evenementen kunnen organiseren.


Bij het plannen van een verblijf in Bab Al Shams Desert Resort & Spa kunnen gasten kiezen uit verschillende accommodatietypes en genieten van de diverse culinaire ervaringen, ontspannen bij het zwembad, deelnemen aan woestijnactiviteiten en zich onderdompelen in de betoverende Arabische cultuur. Het resort biedt een complete ervaring, waar gasten kunnen genieten van de prachtige omgeving van de Dubai woestijn, omringd door luxe en gastvrijheid.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...