Queen Elizabeth 2 wordt het eerste drijvende hotel van Dubai

Accor heeft de legendarische Queen Elizabeth 2 toegevoegd aan zijn Dubai-portfolio en na een uitgebreide renovatie wordt het het eerste en enige drijvende hotel in Dubai. Accor, een wereldwijd toonaangevende horecagroep met meer dan 400 hotels in India, het Midden-Oosten, Afrika en Turkije het wereldberoemde cruiseschip Queen Elizabeth 2 (QE2) toevoegen aan zijn portfolio.

Het cruiseschip neemt zijn activiteiten over vanaf mei 2022 en zal verdere upgrades en renovaties ondergaan voordat het lid wordt van de MGallery Hotel Collection. Eenmaal volledig omgedoopt, zal Queen Elizabeth 2 ongetwijfeld een mijlpaal worden voor het merk MGallery en Dubai in het algemeen. De groep werkt samen met de Ports, Customs and Free Zone Corporation (PCFC) Investments LLC, een van de overheidsorganisaties onder de regering van Dubai die officieel is opgericht in 2001, en omvat een aantal entiteiten en autoriteiten die onder haar paraplu opereren. PCFC Investments LLC (PCFCI) is een boutique private equity-onderneming met als hoofddoel investeringen in commerciële ondernemingen en vermogensbeheer.

Het bedrijfsmodel van het bedrijf is gericht op het investeren in, bezitten, ontwikkelen en beheren van commercieel vastgoed. De strategie van PCFC Investments is om de commerciële portefeuille van het bedrijf te verwerven en uit te breiden en tegelijkertijd te streven naar voortdurende groei en verbetering. „We zijn erg verheugd om met Accor samen te werken aan dit project. We vertrouwen erop dat de expertise van de groep de QE2 naar een nieuw tijdperk van operaties zal verheffen”, zegt Saeed Al-Bannai, CEO van PCFC investment.

„De koningin Elizabeth zoals we haar kennen, heeft geschiedenis geschreven en we zijn ervan overtuigd dat Accor haar nalatenschap levend zal houden, terwijl haar sterke erfgoed en bekendheid een bestemming op zich zullen blijven, waar zowel gasten als bezoekers kunnen genieten van een unieke ervaring”. Het QE2 ligt in Port Rashid in Dubai, in de buurt van Sheikh Zayed Road, waardoor u gemakkelijk verbinding kunt maken met elke belangrijke attractie die de stad te bieden heeft. Dubai International Airport, Dubai Mall, Burj Khalifa en La Mer Beach liggen allemaal op minder dan 20 minuten afstand.

De Palm Jumeirah en Mall of the Emirates liggen op respectievelijk 35 en 29 minuten. „Dit is een geweldige kans voor Accor om zijn voetafdruk in de VAE uit te breiden met de introductie van een uniek project dat diversiteit in de portefeuille brengt en tegelijkertijd de merkaanwezigheid van MGallery in de stad uitbreidt”, zegt Mark Willis, CEO van Accor India, Midden-Oosten, Afrika en Turkije. ” We hebben niet alleen de leiding over het enige drijvende hotel in Dubai, maar we dragen ook bij aan het Dubai Urban Master Plan 2049, met als doel het pad uit te stippelen voor een duurzame stedelijke ontwikkeling en tegelijkertijd de aantrekkelijkheid van de stad als wereldwijde bestemming te vergroten. ”

Zodra de renovatie is voltooid, zal de nieuwe MGallery Queen Elizabeth 2 447 hotelkamers, negen eet- en drinkgelegenheden, tien vergaderzalen, een ruimte van 5.620m² voor buitenevenementen, zes winkels, een zwembad en een fitnessruimte bevatten. „We zijn ervan overtuigd dat, eenmaal afgerond, de MGallery Queen Elizabeth 2 een echte must-visit attractie zal worden, haar eigen verhalen deelt met haar gasten terwijl ze een echt onvergetelijke ervaring aan boord biedt”, voegde Mark Willis eraan toe.

Accor exploiteert momenteel 62 eigendommen (18.562 sleutels) in de VAE met 20 (5.831 sleutels) eigenschappen in de pijplijn.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...