Een onverdraaglijke geur van een hond verstoort een vlucht van 13 uur - vliegtuigpassagiers eisen terugbetaling

Ongelofelijk maar waar, de passagiers van een non-stop vlucht tussen Dubai en Amsterdam hebben om terugbetaling gevraagd van hun tickets nadat ze onaangename geuren hebben waargenomen van een snorrende, pruttelende hond voor 13 uur achtereen.

Volgens een rapport van FlyerTalk, was de baas van het kleine, zwarte Schotse terriër 'de veroorzaker van veel overlast' op de KLM-vlucht omdat hij zowel gesnurkt als geprutteld had. Passagiers raakten steeds meer gefrustreerd doordat de hond onafgebroken geluid maakte en onaangename geuren verspreidde.

Na hun onfortuinlijke reis schreven de passagiers hun verhaal op FlyerTalk, waarbij ze uitlegden dat het een vervelende ervaring was om te moeten doorstaan. Volgens het rapport beweerden de passagiers dat ze €400 hadden betaald voor hun retourvluchten en dat ze de kosten wilden terugkrijgen.

De vluchtduur passeerde de dertien uur en de vermoeidheid nam toe. Ondanks verzoeken van een aantal passagiers om de hond in het bagageruim te plaatsen, weigerde de eigenaar ervan. De eigenaar beweerde daarentegen dat het dier allergisch was voor koude lucht.

Echter, iemand anders, die aan boord was, vertelde dat de eigenaar van het dier een soort 'bedrijfsuitje' had voor personeel van haar Russische onderneming. Ze voegde eraan toe dat de eigenaar zich agressief gedroeg toen iemand haar vroeg om haar huisdier in het bagageruim te plaatsen.

De vermoeide passagiers verzochten de vluchtpersoneel herhaaldelijk om het probleem op te lossen, maar niemand deed iets. Na afloop van de vlucht klaagden de passagiers bij de luchtvaartmaatschappij, die hun vroegen hun verhalen via social media te delen.

Volgens verschillende verhalen vertelden passagiers dat het dier de hele vlucht braakte en diarree had. Het rapport meldde ook dat de acute geur zo heftig was dat het vliegtuigpersoneel mondkapjes en handschoenen moesten dragen om het schoon te maken.

In reactie op het incident gaven medewerkers van de luchtvaartmaatschappij aan dat de hond in de buurt was gebleven van haar eigenaresse. KLM verklaarde ook dat de vliegtuigcrew alles heeft gedaan om de passagiers zo comfortabel mogelijk te houden tijdens de vlucht.

Het incident toont aan dat luchtvaartmaatschappijen strenge regels moeten volgen als het gaat om het vervoeren van huisdieren. Aangezien dit incident de rechten en comfortabele ervaring van andere passagiers heeft verstoord, is er een gegronde reden om te stellen dat de eigenaar van het dier verantwoordelijk moet worden gehouden voor de reiservaring van anderen.

KLM merkt op dat er speciale regels gelden voor het vervoer van dieren en dat reizigers moeten worden geïnformeerd of hun dieren aan te vliegen in het cabin of het bagagevak. De regels verschillen ook afhankelijk van het land, het ras van het dier en de bestemming.

Het bedrijf merkte ook op dat, volgens de Europese wetgeving, elke luchtvaartmaatschappij die reist onder de verordening (EG) nr. 1008/2008, verplicht assistentiehonden in het cabin moet vervoeren, maar dat deze honden bedrijfsregels moeten volgen zoals het gebruik van een mondkapje.

De bottom-line is dat luchtvaartmaatschappijen duidelijk de regels moeten maken en deze moeten handhaven als het gaat om het vervoeren van huisdieren. Als mensen besluiten hun dieren mee te nemen in het vliegtuig, moeten ze zich ervan bewust zijn dat ze verantwoordelijkheid dragen voor het welzijn van andere passagiers. Als het vervoeren van dieren oncomfortabel wordt, moet de eigenaar ervoor instaan dat de rest van de reizigers niet lastig wordt gevallen, anders moeten ze mogelijk teruggave van hun tickets verwachten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...