Ontdek de magie van Griekenland - van Athene tot de eilanden!

Na een paar jaar van beperkt reizen vanwege de pandemie, worden paspoorten vernieuwd en worden droomvakanties weer werkelijkheid - met Griekenland bovenaan veel lijsten. Er is niets zo magisch als een zomer in Griekenland. Altijd al een populaire toeristische bestemming, Griekenland zag een enorme toename van het toerisme in 2021, en 2022 lijkt een nog populairder jaar te worden voor bezoeken aan dit land. Van de honderden blauwe vlag-stranden tot het voortreffelijke eten, de geschiedenis, cultuur, het nachtleven en de oude sites, er is genoeg te doen en te verkennen, dus het is verstandig om vooruit te plannen.

De beste plek om je reis te beginnen is in Athene - een van de oudste steden ter wereld en de geboorteplaats van de democratie. Athene biedt een geweldige mix van oude sites, musea, eetgelegenheden, bezienswaardigheden, winkelen en landschap, aangezien het wordt omringd door de zee en bergen.

Als je minder dan een week in Athene hebt, zijn hier een paar plaatsen die je niet mag missen:

  • Crystal Waters Lefkada
  • Plaka

Een van de meest gevierde wijken in Athene is Plaka - ook bekend als 'de wijk van de goden'. Het is een topattractie vanwege de pittoreske straten, restaurants, winkels en historische bezienswaardigheden. Hoewel het in de zomermaanden druk is, is het de moeite waard om door de straten met kinderkopjes te slenteren terwijl je souvenirs koopt, allemaal met uitzicht op het Parthenon. Je kunt ook door de Boog van Hadrianus lopen om de Tempel van Zeus te verkennen - een van de grootste tempels in Europa.

  • De Acropolis

De Acropolis is het 'kroonjuweel van Athene' en een bezienswaardigheid. Daterend uit 5000-4000 v.Chr., is deze UNESCO Werelderfgoedlocatie een van de beroemdste archeologische sites die er bestaan, en het torent uit boven de stad Athene. De belangrijkste attractie is het Parthenon, de grote, majestueuze marmeren tempel gewijd aan de godin Athena. Het is het beste om de Acropolis vroeg in de ochtend te verkennen, om de drukte rond het middaguur en de zomerhitte te vermijden. Tickets kunnen worden gekocht zodra je aankomt. Tip: draag comfortabele schoenen en neem water mee.

  • Acropolis Museum

Het Acropolis Museum opende zijn deuren in 2009 en wordt gerekend tot de beste musea ter wereld, met tentoonstellingen van sculpturen, standbeelden, sieraden, keramiek en kunst. Het gebouw zelf is opvallend, en de Acropolis is altijd zichtbaar door de ramen van vloer tot plafond. Bij binnenkomst loop je over een glazen vloer die de ruïnes onthult van een oude Atheense wijk die tijdens de bouw werd ontdekt.

  • Nationaal Archeologisch Museum

Het Nationaal Archeologisch Museum is een andere must-visit bestemming in Athene. Gewijd aan oude Griekse kunst, toont het een uitgebreide collectie sculpturen, marmeren en bronzen beelden en sieraden. Terwijl je rondloopt, is het interessant om de evolutie van de oude Griekse cultuur te zien via de vele galerijen verdeeld over drie verdiepingen.

  • Athene Riviera

Een bezoek aan de Athene Riviera is een geweldige manier om een glimp op te vangen van het eilandleven. Slechts 30 minuten van het centrum van Athene, het is een prachtige kustlijn vol met blauwe vlag-stranden aan de Egeïsche Zee, restaurants aan zee en vijfsterrenresorts. Bekijk de wijken Vouliagmeni en Glyfada voor chique, verfijnd dineren aan zee, stranden en winkelen.

  • Tempel van Poseidon

De Tempel van Poseidon op Kaap Sounion is een van de mooiste plekken in Griekenland, vooral bij zonsondergang, dankzij het spectaculaire uitzicht op de Egeïsche Zee. Homerus verwees naar Kaap Sounion als 'de heilige kaap van de Atheners'. De tempel werd gebouwd in 440 v.Chr. en is gewijd aan Poseidon, de god van de zee. Tip: Je kunt je tickets kopen zodra je aankomt, maar geef jezelf genoeg tijd om er te komen, want de laatste toegang is 20 minuten voor zonsondergang.

  • Eten

Waar je ook gaat in Athene, je vindt een heerlijk restaurant of kleine taverne die klassiek Grieks eten aanbiedt. Als je op zoek bent naar iets anders, ga dan naar Athénée, een trendy Atheens monument dat al meer dan 80 jaar bestaat. Het is een geweldige plek om te stoppen voor de lunch na het winkelen in het chique Kolonaki-district; het is ook een perfecte plek om mensen te kijken, aangezien hier veel topatleten, acteurs en zangers komen dineren. Athénée heeft een uitgebreid menu, maar staat vooral bekend om zijn sushibar.

  • Lefkada: Een eilanduitje

Als je op zoek bent naar een uniek, charmant en gemakkelijk bereikbaar eilanduitje in Griekenland, ga dan naar Lefkada. Dit eiland biedt heerlijke lokale gerechten, adembenemende bergen, weelderige vegetatie en watersporten. Het staat ook bekend om enkele van de beroemdste blauwe vlag-stranden van Europa, waaronder Porto Katsiki en Kathisma-strand, beide adembenemend met het helderste turquoise water. Lefkada maakt deel uit van een groep eilanden aan de Ionische Zee, samen met Zakynthos, Kefalonia, Paxi en Corfu. Hoewel het een eiland is, is Lefkada verbonden met het vasteland van Griekenland via een brug, wat reizen gemakkelijker maakt. Mensen brengen hun dagen meestal door op de populaire stranden van het eiland, zwemmen, vissen en windsurfen. De voetgangersbrug is een geweldige plek om de zonsondergang te bekijken, en de omliggende straten zijn bezaaid met restaurants, bars en cafés. Je vindt er ook veel souvenir- en speciaalzaken.

  • Waar te verblijven

Crystal Waters Lefkada is een prachtig, modern en milieubewust hotel in Lefkada. 'Verbinding maken met water en natuur' is de filosofie. Dit unieke openluchtresort opende in 2018 en voelt en ziet er nog steeds gloednieuw uit. Elegant ontworpen accommodaties omvatten zowel luxe kamers als suites, waarvan vele met privézwembaden als onderdeel van een buitenterras of achtertuin. Er zijn prachtige zee- en bergzichten over het hele terrein, evenals drie grote zwembaden, een zwembadbar en een kinderzwembad. Een volledig ontbijtbuffet is inbegrepen bij elk verblijf: verse eieren, een assortiment vers brood en gebak, lokaal fruit en groenten, Griekse desserts, Griekse yoghurt, lokale honing en meer. Het personeel is altijd vriendelijk en de service is uitstekend, waardoor dit een geweldige plek is om te verblijven en herinneringen te creëren. - www.crystalwaters.gr


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...