De Algarve in Zuid-Portugal zet zich in om toeristen te verwelkomen zodra de reisbeperkingen zijn opgeheven

De Algarve in Zuid-Portugal kondigt aan deze zomer open te zullen zijn voor toeristen en werkt eraan om internationale bezoekers te verwelkomen zodra de reisbeperkingen worden opgeheven. De regio heeft succesvol preventieve maatregelen genomen en uitgebreide tests uitgevoerd, waardoor het minder gevallen van Covid-19 heeft gehad in vergelijking met andere Europese landen. Hierdoor is de Algarve een van de minst getroffen regio'sin Portugal en kan het nu een geleidelijke heropening van de economische en sociale activiteiten plannen.

Sinds januari zijn er in de regio 360 Covid-19-gevallen gemeld. De Europese Commissie heeft plannen aangekondigd om het toerisme nieuw leven in te blazen en geleidelijk aan de markt te heropenen in de komende maanden. Momenteel zijn golfbanen, jachthavens en autoverhuurbedrijven in de Algarve al open, zij het met strikte gezondheidsprotocollen. Meer dan een derde van de hotels in de regio is momenteel open, en de autoriteiten streven ernaar om volgende maand 75 procent van de hotels te laten opereren, met als doel om tegen juli volledig geopend te zijn.

De stranden zullen in juni opengaan met specifieke gezondheidsvoorschriften en -procedures, terwijl restaurants op 18 mei hun deuren openen met een capaciteitsbeperking van 50 procent. President João Fernandes van Algarve Tourism benadrukt dat de regio zich heeft ingezet om de beste praktijken op het gebied van veiligheid en beveiliging te definiëren in samenwerking met nationale autoriteiten en vertegenwoordigers uit de publieke en private sector. De Algarve is klaar om de toeristische activiteiten weer op te starten en heeft regels opgesteld voor de toegang tot stranden, die binnenkort zullen worden uitgegeven door het Portugese Milieuagentschap.

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Faro zullen bezoekers maatregelen nemen om de bescherming van passagiers en personeel te waarborgen. Het openbaar vervoer is onderworpen aan maatregelen die bestuurders scheiden van contact met passagiers en het dragen van maskers is verplicht voor iedereen. De heropening van de grenzen en de hervatting van het luchtverkeer blijven echter onzekerheden en belemmeren de volledige terugkeer van toeristische activiteiten. Deze kwestie treft niet alleen de Algarve, maar ook andere belangrijke Europese toeristische bestemmingen. De regio heeft echter positieve signalen ontvangen, aangezien verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen en touroperators grote interesse tonen om hun activiteiten naar de Algarve te hervatten. Sommige van hen hebben al informatie op hun websites staan en accepteren vakantiereserveringen.

Het herstel van het toerisme in de Algarve is van cruciaal belang voor de economie van de regio, aangezien het een populaire bestemming is voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. De regio staat bekend om zijn prachtige stranden, pittoreske dorpjes, levendige stadjes en uitstekende golfbanen. Het toerisme speelt een belangrijke rol in het genereren van werkgelegenheid en het stimuleren van de lokale economie.

Om ervoor te zorgen dat de heropening van het toerisme veilig en verantwoord verloopt, hebben de autoriteiten in de Algarve samen met de nationale instanties strenge gezondheidsprotocollen opgesteld. Deze protocollen omvatten maatregelen zoals sociale afstand, het dragen van maskers, regelmatige desinfectie van openbare ruimtes en het monitoren van de gezondheid van werknemers in de toeristische sector.

Daarnaast wordt er veel nadruk gelegd op de veiligheid op de stranden, die een van de belangrijkste attracties zijn voor toeristen. Het Portugese Milieuagentschap zal specifieke richtlijnen uitgeven voor het gebruik van de stranden, zodat bezoekers kunnen genieten van de prachtige kustlijn en tegelijkertijd de nodige veiligheidsmaatregelen worden genomen.

De Algarve kijkt met spanning uit naar de richtlijnen van de Europese Unie met betrekking tot de heropening van grenzen en luchtverkeer. Dit zal een cruciale factor zijn voor het volledige herstel van de toeristische activiteiten. De regio hoopt dat deze richtlijnen snel worden uitgegeven, zodat reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen hun diensten naar de Algarve kunnen hervatten.

Al met al is de Algarve optimistisch over het herstel van het toerisme en doet het er alles aan om een veilige en gastvrije bestemming te zijn voor reizigers van over de hele wereld. Met de implementatie van strenge gezondheidsmaatregelen en de positieve reactie van internationale luchtvaartmaatschappijen en touroperators, is de regio goed gepositioneerd om deze zomer toeristen te ontvangen en hen een onvergetelijke ervaring te bieden in het prachtige Zuid-Portugal.

Toeristenkantoor Algarve voor meer informatie

Het Toeristenkantoor van de Algarve is een organisatie die verantwoordelijk is voor het promoten en ondersteunen van het toerisme in de regio Algarve, gelegen in Zuid-Portugal. Het kantoor fungeert als een informatiecentrum voor zowel binnenlandse als internationale bezoekers, waar ze terecht kunnen voor informatie over de regio, accommodaties, attracties, activiteiten en evenementen.

Het belangrijkste doel van het Toeristenkantoor van de Algarve is om de Algarve als toeristische bestemming te promoten en het aantal bezoekers naar de regio te vergroten. Dit wordt bereikt door marketing- en reclamecampagnes, deelname aan nationale en internationale reisbeurzen, samenwerking met reisorganisaties en touroperators, en het verstrekken van toeristische informatie aan potentiële bezoekers.

Het kantoor speelt ook een cruciale rol bij het verstrekken van ondersteuning aan de toeristische sector in de regio. Ze bieden advies en begeleiding aan lokale bedrijven, zoals hotels, restaurants, reisbureaus en attracties, om hen te helpen bij het verbeteren van hun diensten en het voldoen aan de vereisten van de moderne toeristische markt. Dit omvat ook het bevorderen van duurzaam toerisme en het behoud van het culturele erfgoed en de natuurlijke schoonheid van de Algarve.

Het Toeristenkantoor van de Algarve werkt nauw samen met lokale autoriteiten, brancheverenigingen en andere belanghebbenden om de ontwikkeling en groei van het toerisme in de regio te bevorderen. Ze zijn ook betrokken bij het verzamelen van toeristische statistieken en het uitvoeren van onderzoeken om inzicht te krijgen in de behoeften en voorkeuren van bezoekers, wat waardevolle informatie oplevert voor het verbeteren van de toeristische infrastructuur en het aanpassen van marketingstrategieën.

Kortom, het Toeristenkantoor van de Algarve speelt een essentiële rol in het bevorderen en ondersteunen van het toerisme in de regio. Ze streven ernaar om de Algarve als een aantrekkelijke en gastvrije bestemming te positioneren, waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige stranden, rijke cultuur, heerlijke gastronomie en diverse activiteiten die de regio te bieden heeft.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...