Dit is de One&Only Gorilla s Nest in Rwanda

One&Only Gorilla'sNest is gehuld in de uitlopers van de adembenemende Virunga Volcano Range en gehuld in een geurig eucalyptusbos. Het biedt gasten een stoel op de eerste rij in een van'swerelds populairste berggorillaheiligdommen. Met uitzonderlijk eet- en spa-aanbod naast luxe accommodaties, zal dit unieke toevluchtsoord u onderdompelen in de zeldzame magie van Virunga.

Geniet van een once-in-a-lifetime persoonlijke ontmoeting met buitengewone en majestueuze berggorilla s, die vrij rondzwerven in hun eigen natuurlijke habitat in het One&Only Gorilla'sNest, dat afgelopen november zijn deuren opende. Genesteld in het rijke gebladerte van een van'swerelds meest uitzonderlijke natuurlijke habitats, kunnen gasten verkennen waar weinigen eerder zijn geweest. One&Only Gorilla'sNest is het ultieme ultra-luxe resort in de noordwestelijke regio Kinigi in Rwanda, op slechts vijf minuten rijden van Volcanoes National Park.

Het park herbergt het grootste aantal berggorilla'swereldwijd, samen met vijf slapende vulkanen. Als onderdeel van de strategische uitbreiding van het welvarende merk is One&Only Gorilla'sNest het tweede One&Only resort in Rwanda, na de opening van One&Only Nyungwe House in 2018. Beide eigendommen vieren het beste van wat Rwanda te bieden heeft en stellen nieuwe normen voor uitmuntendheid in het land. Het merk belooft ook zijn inspanningen ter bevordering van luxe eco-reizen voort te zetten en stappen te ondernemen om de natuurlijke omgeving van Rwanda te behouden.

Het resort beschikt over een intieme collectie van 21 jungle-chique lodges en suites die naadloos vermengd zijn in de groene omgeving. Deze prachtig ontworpen privéreservaten omvatten 10 Forest King Lodges, vier Forest Lodges met 2 Slaapkamers, vijf Virunga Suites, een Ingagi en een Silverback Suite, die elk zorgvuldig zijn ontworpen om de omliggende natuur te kaderen, strategisch gepositioneerd op palen te midden van de eucalyptusbomen.

Privédekken en open haarden op de kamer nodigen de buitenkant uit, zodat gasten vrij het eindeloze landschap kunnen ervaren en een werkelijk onvergetelijke Afrikaanse ervaring bieden. In de suites zijn ruime woon- en eetruimtes inbegrepen, samen met buitenbaden hoog in de bomen, die de ultieme privacy bieden om één te zijn met de natuur. Elke lodge heeft een modern Afrikaans gevoel, weerspiegelt de tinten van de omliggende vergezichten en toont de aarde in al zijn glorie met natuurlijke tinten afgewisseld met lokaal vulkanisch gesteente en accenten van zwart-witte Rwandese imigongo-patronen.

Het hoofdrestaurant, Nest, biedt zowel binnen als buiten dineren, en heeft een eigen eethoek voor maximaal 22 gasten. Chef-kok Bryan English en zijn team richten zich op lokale en biologische ingrediënten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de overvloedige producten van lokale boeren en zijn eigen Chef'sGarden. Net als One&Only Nyungwe House ontwikkelt het culinaire team dagelijks nieuwe menu'smet Rwandese en Afrikaanse invloeden en past het gerechten af op de voorkeuren en dieetbehoeften van de gasten. Privé-eetervaringen in de buitenlucht, barbecues en picknicks zijn ook beschikbaar voor gasten, samen met de Pool Bar die de hele dag open blijft. De One&Only Spa werkt samen met het Zuid-Afrikaanse merk Terres d'Afrique om een verscheidenheid aan holistische behandelingen te creëren met plantaardige Afrikaanse ingrediënten.

Er zijn twee behandelsuites beschikbaar in een privégebouw en gasten kunnen ervoor kiezen om behandelingen te ondergaan die zijn afgestemd op specifieke delen van het lichaam. Drie kenmerkende behandelingen, alleen te vinden bij One&Only Gorilla'sNest, eren de locatie van het resort, geïnspireerd door de lokale gemeenschap en omgeving. Gasten hebben ook toegang tot Club One, een serene ruimte met een scala aan faciliteiten, waaronder een ontspanningsruimte, een verwarmd openluchtzwembad en een dompelbad.

Het fitnesscentrum beschikt over een stoombad en een sauna, samen met de Pool Bar die gezonde eetgelegenheden serveert, zoals vruchtensappen, die vervolgens uitgroeien tot spannende avondcocktails. Het Experience Team van het hotel helpt bij het organiseren van beide activiteiten in zowel het Nationaal Park als het Ervaringscentrum op het terrein. Gepersonaliseerde routes worden gemakkelijk door het team gemaakt op basis van de voorkeuren van de gasten en omvatten activiteiten zoals koffieproeven met de barista van het resort en lokale koffie-experts; yoga op een van de buitendekken; fotografielessen in de studio; het leren van de kunst van het weven van manden en een bezoek aan de lokale gemeenschappen om meer te weten te komen over de Rwandese cultuur en geschiedenis.

Het resort ligt op slechts twee en een half uur rijden van Kigali International Airport, of slechts een korte helikoptervlucht van 25 minuten die landt op het privéhelikopterplatform van het pand. Hoe dan ook, gasten kunnen genieten van het schilderachtige woon-werkverkeer door glooiende heuvels op het platteland en fascinerende steden.

Accommodatie:

  • Deluxe kamers met eigentijdse inrichting en een prachtig uitzicht op de omliggende natuur.
  • Ruime suites met aparte woonruimtes en privéterras om te ontspannen en te genieten van het adembenemende landschap.
  • Exclusieve villa's met privézwembad en persoonlijke butlerservice voor een ongeëvenaarde privacy en luxe.


Restaurants:

  • Amashi Restaurant: Een culinaire reis door de Rwandese keuken met verse, lokale ingrediënten en traditionele smaken.
  • Ishyo Restaurant: Een gastronomische ervaring met een eigentijds menu geïnspireerd op internationale gerechten en lokale invloeden.
  • Silverback Lounge: Een ontspannen en stijlvolle omgeving om te genieten van lichte maaltijden, verfrissende drankjes en panoramisch uitzicht op de omgeving.


Bars:

  • Bar Ihoho: Een gezellige en sfeervolle bar waar gasten kunnen ontspannen met een selectie van wijnen, cocktails en verfrissende drankjes.
  • Volcanoes Bar: Geniet van een drankje na een dag vol avontuur in de natuur, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de vulkanen.


Faciliteiten:

  • One&Only Spa: Een oase van rust en ontspanning waar gasten kunnen genieten van een scala aan verkwikkende behandelingen en massages.
  • Fitnessruimte: Een goed uitgeruste fitnessruimte met moderne apparatuur voor gasten die actief willen blijven tijdens hun verblijf.
  • Zwembad: Een prachtig buitenzwembad omringd door weelderige groene tuinen, perfect om te ontspannen en te genieten van de zon.
  • Kinderclub: Een speciale ruimte voor kinderen met leuke activiteiten en spellen onder begeleiding van professioneel personeel.


One&Only Gorilla'sNest biedt een onvergetelijke ervaring in het hart van de natuur, waar gasten kunnen genieten van luxe accommodatie, uitstekende culinaire ervaringen en de mogelijkheid om de majestueuze gorilla'svan dichtbij te bewonderen. Het is de ultieme bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur, comfort en buitengewone natuurlijke schoonheid.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...