Nicole Robinson van &Beyond onthult luxe safari geheimen

Nicole Robinson, Chief Marketing Officer bij &Beyond, vertegenwoordigt een bedrijf dat bekend staat om zijn luxe safaribestemmingen en ervaringen. Met meer dan 30 jaar ervaring streeft &Beyond ernaar om onvergetelijke avonturen te creëren die diep respect tonen voor de plaatselijke natuur en cultuur. In een openhartig gesprek deelt Robinson wat &Beyond uniek maakt in de reisbranche en hoe zij zich inzetten voor duurzaamheid en behoud van wildlife.

&Beyond werd opgericht met de visie om gasten niet alleen een luxe verblijf aan te bieden, maar ook te zorgen voor aanzienlijke positieve impact op de lokale natuur en gemeenschappen. Het bedrijf beheert 29 lodges en kampen in Afrika en Zuid-Amerika, naast het aanbieden van gepersonaliseerde tours in 15 Afrikaanse landen, India, Bhutan, Sri Lanka, Nepal, Chili, Argentinië en Peru.

Robinson vermeldt dat &Beyond zich onderscheidt door hun drie kernwaarden: 'care of the land', 'care of the wildlife' en 'care of the people'. Deze waarden vormen de basis van al hun activiteiten en beslissingen. Het bedrijf streeft ernaar om gebieden waar ze werkzaam zijn, te herstellen en te verbeteren, de bedreigde diersoorten te beschermen en de leefomstandigheden van de lokale gemeenschappen te verbeteren.

&Beyond is toegewijd aan het creëren van op maat gemaakte ervaringen die voldoen aan de wensen van de cliënten, terwijl zorgvuldig wordt omgegaan met de ecologie en cultuur van de bestemmingen. Gasten kunnen intieme wildbelevingen verwachten, zoals het spotten van de Big Five, maar ook culturele uitwisselingen met plaatselijke gemeenschappen die hun tradities delen. Volgens Robinson draagt de combinatie van luxe en authenticiteit bij aan een diepere waardering en begrip voor de bestemming en zijn inwoners.

Zowel Robinson als &Beyond geloven dat luxe en duurzaamheid hand in hand gaan. Ze legt uit dat duurzaamheid een integraal onderdeel is van de luxereiservaring, omdat het bijdraagt aan de bewaring van de bestemmingen voor toekomstige generaties. Dit wordt bereikt door initiatieven zoals het translocatieproject Rhinos Without Borders, dat neushoorns herplaatst naar veiligere gebieden om stroperij tegen te gaan, en de oprichting van de &Beyond Foundation, die onderwijs- en gezondheidszorgprojecten ondersteunt.

Een van &Beyond's successen op het gebied van duurzaamheid is hun invloed in de Zuid-Afrikaanse Sabi Sand Game Reserve. Hier hebben ze meegeholpen aan het herstellen van overbegraasd land, het omkeren van erosie en het herintroduceren van inheemse dieren om de biodiversiteit te bevorderen. Dit werk heeft ook economische voordelen opgeleverd voor de lokale gemeenschappen.

&Beyond's benadering van duurzaamheid strekt zich ook uit tot hun bouwpraktijken. Lodges worden zodanig ontworpen en gebouwd dat er minimale aantasting van de omgeving plaatsvindt. Er wordt gebruikgemaakt van hernieuwbare energiebronnen en waterbesparende technieken. Ook tijdens operationele activiteiten blijft het milieu een prioriteit, met het verminderen van plastic afval en een verantwoorde afvalverwerking als sleutelaspecten.

Gasten die kiezen voor een safari-ervaring met &Beyond krijgen niet alleen de kans om de schoonheid van de natuur op luxe wijze te beleven, maar dragen ook bij aan de bescherming ervan. Robinson benadrukt dat de welgestelde reiziger van vandaag niet alleen op zoek is naar comfort, maar ook naar manieren om iets terug te geven aan de plaatsen die ze bezoeken.

Tijdens de pandemie moest ook &Beyond zich aanpassen, wat resulteerde in de creatie van virtuele safari-ervaringen en online natuurbeschermingsgesprekken om gasten betrokken te houden. Hoewel de reisbeperkingen zijn opgeheven, heeft deze digitale aanpak toch een blijvend educatief aspect opgeleverd.

Vooruitkijkend, onthult Robinson de plannen van &Beyond voor verdere uitbreiding van hun portfolio. Ze blijven trouw aan hun ethos van zorgvuldige groei, waarbij de impact op de natuurlijke omgeving en lokale gemeenschappen altijd wordt meegewogen. Zo is er een nieuwe lodge gepland in Mozambique, die zal bijdragen aan de ontwikkeling van de regio en het behoud van het mariene leven.

In de constante balans tussen luxe en duurzaamheid blijft &Beyond zich inzetten voor innovatie en verbetering. Nicole Robinson en het hele &Beyond-team blijven bezig met het vormen van reiservaringen die zowel vervullend zijn voor de gasten als heilzaam voor de wereld.

Ter vervolging van ons interview met Nicole Robinson en de blik op de luxueuze safariwereld, verkennen we verder de nuances van deze niche in de reisindustrie. Wat maakt een safari-ervaring echt luxe? Hoe gaat &Beyond te werk om hun exclusieve en verantwoorde reizen te realiseren?

Luxe safari's gaan verder dan alleen hoogwaardige accommodaties en voorzieningen. Ze omvatten ook de exclusiviteit van de ervaring, de kwalificaties van de gidsen, de culinaire verrassingen en de aandacht voor detail die elke gast ontvangt. &Beyond traint hun personeel intensief om ervoor te zorgen dat gasten zich gewaardeerd en begrepen voelen, en dat ze verrijkt worden met kennis over de flora en fauna van het gebied.

De organisatie werkt nauw samen met lokale gemeenschappen om authentieke culturele interacties mogelijk te maken. Dit is een delicate balans, waarbij respect voor lokale gebruiken en privacy van gasten vooropstaat. Daarnaast ligt de nadruk op het creëren van ervaringen die gasten nergens anders kunnen vinden, zoals privé-diners op afgelegen locaties of ontmoetingen met natuurbeschermers.

&Beyond zet zich ook in voor baanbrekende projecten in natuurbehoud. Verbeteringen aanpakken zoals habitatvernietiging, stroperij en mens-dierconflicten zijn integrale onderdelen van hun missie. Elk jaar publiceert het bedrijf een Impact Review, waarin ze gedetailleerde verslagen van hun conservatiewerk en gemeenschapsinitiatieven voorleggen. Dit transparante rapportagesysteem zorgt ervoor dat gasten zien hoe hun geld rechtstreeks bijdraagt aan positieve veranderingen in de omgeving.

Tevens speelt onderzoek een cruciale rol bij &Beyond. Ze werken samen met wetenschappers en experts om de best mogelijke praktijken voor milieubeheer te ontwikkelen. Deze continu evoluerende aanpak zorgt dat ze niet alleen voldoen aan de huidige standaarden van duurzaamheid maar deze ook vooruit helpen.

Verder innoveert &Beyond in het brengen van luxe safari's naar nieuwe bestemmingen. Zoals Robinson eerder vermeldde, breidt het bedrijf uit naar Mozambique, een gebied met enorm potentieel voor zowel toerisme als behoud van natuurlijk erfgoed.

Met de groeiende vraag naar verantwoorde en duurzame reizen, richt &Beyond zich op een markt die bewuste luxe nastreeft. De high-end reiziger van vandaag zoekt naar manieren om te genieten zonder schade toe te brengen aan het milieu, en &Beyond positioneert zich als een leider op dit gebied.

Een safari met &Beyond belooft niet alleen een vakantie die de ziel verrijkt maar biedt ook de kans om een positieve stempel te drukken op de planeet. Terwijl gasten genieten van onvergetelijke momenten te midden van ongerepte landschappen, worden ze deel van een grotere beweging richting behoud en bescherming van deze kostbare gebieden en hun bewoners.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...