Luxe treinreis met Veuve Clicquot en Belmond beleven

Het is een unieke ervaring waarbij verfijning en reizen samenkomen; de samenwerking tussen het prestigieuze champagnehuis Veuve Clicquot en Belmond, bekend om hun luxe treinreizen, belooft een reis van uitzonderlijk comfort en weelde. Deze exclusieve reis brengt gasten langs een aantal van de meest betoverende landschappen terwijl ze genieten van de fijnste bubbels, waardoor een atmosfeer van pure elegantie en tijdloze luxe wordt gecreëerd.

De reis begint in het levendige licht van Reims, de hoofdstad van de Champagne-regio. Hier kunnen gasten zich verdiepen in de rijke geschiedenis van Veuve Clicquot en leren over de kunst van het champagnemaken tijdens een bezoek aan het Hôtel du Marc, het privéverblijf van het champagnehuis dat normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk is. Dit herenhuis uit de 19e eeuw is doordrenkt met een verleden dat nauw verbonden is met Madame Clicquot, bekend als 'La Grande Dame' van de champagne, die het huis in de vroege jaren 1800 leidde tot grote bloei.

Na dit intrigerende begin worden gasten naar het station geleid, waar ze aan boord gaan van de Belmond British Pullman, een trein die herinneringen oproept aan het gouden tijdperk van treinreizen. De luxe rijtuigen zijn met zorg gerestaureerd en zijn voorzien van weelderige armstoelen, ingelegd houtwerk en glinsterend kristal, hetgeen bijdraagt aan een gevoel van nostalgie en glamour.

Terwijl de trein door het Engelse platteland snelt, worden reizigers verwend met een vijfgangen lunch, met elke gang vergezeld door een andere cuvée van Veuve Clicquot. De gerechten zijn zorgvuldig gekozen om perfect te harmoniëren met de kenmerkende champagnes, wat een culinaire reis op zichzelf is.

Eenmaal aangekomen in het graafschap Kent, staat er een bezoek aan het landgoed van Veuve Clicquot, inclusief uitgestrekte wijngaarden, op het programma. Deskundige gidsen verstrekken informatie over de zorgvuldige druiventeelt en het minutieuze proces van champagnebereiding. Dit stukje Frankrijk in Engeland vertegenwoordigt de toewijding en het vakmanschap dat nodig is om een champagne te creëren die wereldwijd synoniem staat voor luxe.

Naast de prachtige treinreis en de educatieve aspecten, is er nog een hoogtepunt dat deelnemers zeker zal verrassen: een overnachting in het Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons, een hotel en restaurant in Oxfordshire dat twee Michelinsterren heeft. In dit charmante landhuis, geleid door de gerenommeerde chef Raymond Blanc, kunnen gasten ontspannen in weelderig comfort en zich tegoed doen aan voortreffelijke gerechten.

De volgende ochtend wacht er nog een gastronomisch avontuur, aangezien gasten uitgenodigd worden voor een champagnebrunch, weer feilloos gecombineerd met de fijne bubbels van Veuve Clicquot. Na de brunch is het tijd om langzaam afscheid te nemen van deze unieke belevenis en keert men terug naar het dagelijks leven, verrijkt met herinneringen die een leven lang gekoesterd zullen worden.

De combinatie van Veuve Clicquot'serfgoed en de klassieke elegantie van Belmond'streinen vormt een onvergetelijke ervaring die zowel de liefhebbers van luxe als avonturiers zal bekoren. Een reis zoals deze overstijgt de gebruikelijke vakantie en wordt een momentopname van wat het betekent om te genieten van het goede leven.

Naast de hierboven beschreven reis, blijft de vraag naar luxe spoorwegervaringen toenemen, en bedrijven zoals Belmond blijven de lat hoger leggen voor wat mogelijk is op het gebied van treinreizen. Hun aanbod aan reizen biedt niet alleen unieke routes door adembenemende landschappen wereldwijd, maar ook een service die gelijkstaat aan die van de beste vijfsterrenhotels.

Belmond'streinen, zoals de legendarische Venice Simplon-Orient-Express en de Royal Scotsman, staan synoniem voor het soort glamour dat typerend was voor de grote transcontinentale reizen van de vroege 20e eeuw. Echter, naast de traditionele luxe, wordt er steeds meer nadruk gelegd op persoonlijke ervaringen en exclusieve evenementen.

Reizigers die kiezen voor een Belmond-trein kunnen bijvoorbeeld genieten van privéconcerten, lezingen van experts op verschillende vakgebieden en zelfs interactieve activiteiten zoals kookworkshops die geleid worden door beroemde chefs. Ook is er een toename van themareizen, waarbij alles van de decoratie tot de maaltijden en activiteiten aan boord zijn afgestemd op een bepaald thema, zoals kunst, gastronomie of wijn.

Wat betreft de accommodaties, deze treinen bieden slaapvertrekken die zijn gedecoreerd met het fijnste linnen en antiek meubilair, en suite badkamers die zijn uitgerust met hoogwaardige toiletartikelen. Er wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke service, met stewards die beschikbaar zijn rond de klok om te zorgen dat alle behoeften van de gasten worden vervuld.

Het culinaire aspect aan boord is ook niet te onderschatten. Net als bij de samenwerking met Veuve Clicquot, werken Belmond-treinen vaak samen met topchefs en sommeliers om ervoor te zorgen dat elke maaltijd een viering is van lokale ingrediënten en culinaire excellentie. Of het nu gaat om een informeel diner in de observatiewagen met panoramische uitzichten of een formeel galadiner in een van de restauratiewagens, elke maaltijd is ontworpen om een hoogtepunt van de reis te zijn.

Daarnaast speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Belmond zet zich in voor milieuvriendelijke praktijken, zoals het verminderen van afval, het gebruik van duurzame energiebronnen en het ondersteunen van lokale gemeenschappen langs hun routes. Door deze aanpassingen kan het bedrijf zijn gasten een luxueuze ervaring bieden, terwijl het tegelijkertijd positieve bijdragen levert aan het milieu en de samenleving.

Als we verder kijken dan Belmond, zien we dat de hele sector van luxe treinreizen groeit. Nieuwe markten in Azië en Afrika openen hun deuren voor dergelijke ervaringen, met treinen zoals de Eastern & Oriental Express die routes bieden door het exotische Zuidoost-Azië en Rovos Rail die een reeks aan reizen door het Afrikaanse continent aanbiedt. En met toenemende innovaties in treintechnologie, zoals nieuwe routes voor hogesnelheidstreinen en verbeterde voorzieningen aan boord, wordt de toekomst van luxe treinreizen alleen maar rooskleuriger.

Deze ontwikkelingen benadrukken een hernieuwde waardering voor de reis zelf, in tegenstelling tot slechts de bestemming. In een tijd waarin het tempo van het leven steeds sneller lijkt te gaan, bieden luxe treinreizen een kans om te vertragen, te ontspannen en te genieten van de reis in stijl en comfort. Voor de moderne reiziger die op zoek is naar een unieke ervaring die rijk is aan traditie en tegelijkertijd van alle moderne gemakken is voorzien, biedt een luxe treinreis een ongeëvenaarde manier om de wereld te verkennen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...