Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

De tien beste manieren om geld te besparen op de kosten van uw volgende vlucht

De tien beste manieren om geld te besparen op de kosten van uw volgende vlucht

Als het gaat om het boeken van een vakantie, zijn we ons er allemaal van bewust dat het ruim van tevoren betalen voor een vlucht ons een aanzienlijke som geld kan besparen.

Wat echter niet zo voor de hand liggend is, is hoeveel verschillende factoren de kosten van een vlucht van een luchtvaartmaatschappij kunnen beïnvloeden. Of het nu gaat om het profiteren van een maas in de wet in tussenvluchten of gewoon de wisselkoersen in de gaten houden, we hebben hieronder tien van de beste manieren verzameld om de kosten van uw volgende vlucht te verlagen: Inhoud Het spreekt bijna voor zich dat om een goedkope vlucht te kunnen boeken, u zo flexibel mogelijk moet zijn met betrekking tot de data van uw reis. Op veel websites voor vluchtvergelijking kunt u zoeken naar vluchten van meer dan een hele maand, zodat u gemakkelijk kunt zien op welke dagen het goedkoopst is om op te vliegen.

Als u niet kunt beslissen waar u tijdens uw volgende vakantie naartoe wilt gaan, waarom zou u de kosten van het ticket dan niet voor u laten beslissen? Met Skyscanner kunt u zoeken naar de meest betaalbare vluchten op basis van de luchthaven die u kiest om te vertrekken. Er is veel tegenstrijdige informatie online over de vraag of de dag waarop u uw vlucht boekt al dan niet van invloed is op de kosten van uw ticket. Een van de grootste online vluchtvergelijkingswebsites, Expedia, lijkt dat zeker te denken, waarbij de reisorganisatie beweert dat het weekend de beste tijd is om uw vluchten te boeken. Waarom? Welnu, hun onderzoek toont aan dat zakenreizigers de neiging hebben om hun tickets tegen het einde van de werkweek te kopen, waardoor de vraag naar tickets in het weekend op zijn beurt een veel lager tarief blijft. De prijs van een vliegticket kan in de loop van slechts enkele dagen sterk variëren, grotendeels dankzij de vraag en promotionele aanbiedingen.

Om ervoor te zorgen dat u uw vlucht tegen de laagst mogelijke prijs boekt, stelt u een prijswaarschuwing per e-mail in. Een van de gemakkelijkste manieren om op de hoogte te blijven van aankomende promotie-aanbiedingen van een luchtvaartmaatschappij, is door u aan te melden voor hun e-mailnieuwsbrief. Op deze manier kunt u, als er een speciale aanbieding slechts voor een beperkte tijd beschikbaar is, ervoor zorgen dat u vooraan in de wachtrij staat. Het gerucht gaat al lang dat luchtvaartmaatschappijen de prijs van bepaalde vluchten verhogen op basis van het aantal keren dat een bepaalde route via hetzelfde apparaat wordt gezocht. Hoewel het misschien allemaal een stedelijke mythe is, raden we u aan om uw vluchten in de incognitomodus te zoeken om er zeker van te zijn dat u de beste deal krijgt.

Over het algemeen is het het beste om uw vlucht niet te boeken tijdens een school- of feestdag als u op zoek bent naar de goedkoopste prijs voor uw reis. Het is ook de moeite waard om te overwegen dat veel subtropische bestemmingen een droog en een nat seizoen hebben, wat de vraag, en dus de kosten, van vluchten op bepaalde tijden van het jaar kan beïnvloeden. Elke plotselinge daling of stijging van de waarde van een valuta kan een enorm effect hebben, niet alleen de kosten van een vlucht, maar ook een vakantie in het algemeen. De recente Brexit-stemming in het Verenigd Koninkrijk was daar een klassiek voorbeeld van, waarbij de waarde van sterling binnen enkele uren met 10% daalde ten opzichte van de dollar.

Een 'verborgen stad'-vlucht is wanneer het goedkoper is om tijdens een tussenstop van uw reis te vertrekken dan het boeken van een rechtstreekse vlucht. U kunt bijvoorbeeld voor €300 naar New York naar Los Angeles vliegen, of u kunt ervoor kiezen om een vlucht van New York naar Seattle te boeken met een tussenstop in Los Angeles voor €200. Hoewel u tijdens een tussenstop naar buiten kunt lopen, is het de moeite waard eraan te denken dat ingecheckte bagage naar uw eindbestemming komt, dus deze optie is uitsluitend voor degenen die het niet erg vinden om licht te reizen.

De kosten van een vlucht naar dezelfde bestemming vanaf twee dicht bij elkaar gelegen luchthavens kunnen sterk variëren, afhankelijk van de concurrentie waarmee een luchtvaartmaatschappij op een bepaalde route wordt geconfronteerd. Daarom is het altijd de moeite waard om een paar extra mogelijke vertrekluchthavens toe te voegen wanneer u online naar vluchten zoekt.


De tien beste manieren om geld te besparen op de kosten van uw volgende vlucht