De tien beste manieren om geld te besparen op de kosten van uw volgende vlucht

Bij het boeken van een vakantie weten we allemaal dat het betalen voor een vlucht ruim van tevoren ons veel geld kan besparen. Wat minder bekend is, zijn de vele factoren die de kosten van een vlucht kunnen beïnvloeden. Van het benutten van maasjes in de wet bij tussenstops tot het volgen van wisselkoersen, hieronder hebben we tien van de beste manieren verzameld om de kosten van uw volgende vlucht te verlagen.

Het is vanzelfsprekend dat flexibiliteit met betrekking tot uw reisdata de sleutel is tot het boeken van een goedkope vlucht. Op veel websites voor vluchtvergelijking kunt u zoeken naar vluchten van meer dan een hele maand, zodat u gemakkelijk kunt zien op welke dagen het goedkoopst is om te vliegen.

Als u niet kunt beslissen waar u naartoe wilt op vakantie, waarom zou u de kosten van het ticket dan niet voor u laten beslissen? Met Skyscanner kunt u zoeken naar de meest betaalbare vluchten op basis van de luchthaven waar u wilt vertrekken.

Er is veel tegenstrijdige informatie online over de vraag of de dag waarop u uw vlucht boekt al dan niet van invloed is op de kosten van uw ticket. Een van de grootste online vluchtvergelijkingswebsites, Expedia, lijkt te denken dat het weekend de beste tijd is om uw vluchten te boeken. Hun onderzoek toont aan dat zakenreizigers de neiging hebben om hun tickets tegen het einde van de werkweek te kopen, waardoor de vraag naar tickets in het weekend op zijn beurt een veel lager tarief blijft. De prijs van een vliegticket kan in de loop van slechts enkele dagen sterk variëren, grotendeels dankzij de vraag en promotionele aanbiedingen. Om ervoor te zorgen dat u uw vlucht tegen de laagst mogelijke prijs boekt, kunt u een prijswaarschuwing per e-mail instellen en zich aanmelden voor de e-mailnieuwsbrief van de luchtvaartmaatschappij om aankomende promotie-aanbiedingen bij te houden.

Hoewel het misschien een stedelijke mythe is, gaat het gerucht dat luchtvaartmaatschappijen de prijs van bepaalde vluchten verhogen op basis van het aantal keren dat een bepaalde route via hetzelfde apparaat wordt gezocht. Om er zeker van te zijn dat u de beste deal krijgt, kunt u uw vluchten in de incognitomodus zoeken.

Het is over het algemeen het beste om uw vlucht niet te boeken tijdens school- of feestdagen als u op zoek bent naar de goedkoopste prijs voor uw reis. Het is ook de moeite waard om te overwegen dat veel subtropische bestemmingen een droog en een nat seizoen hebben, wat de vraag, en dus de kosten, van vluchten op bepaalde tijden van het jaar kan beïnvloeden.

Een 'verborgen stad'-vlucht is wanneer het goedkoper is om tijdens een tussenstop van uw reis te vertrekken dan het boeken van een rechtstreekse vlucht. Bijvoorbeeld, u kunt voor €300 naar New York naar Los Angeles vliegen, of u kunt ervoor kiezen om een vlucht van New York naar Seattle te boeken met een tussenstop in Los Angeles voor €200. Hoewel u tijdens een tussenstop naar buiten kunt lopen, is het de moeite waard eraan te denken dat ingecheckte bagage naar uw eindbestemming komt, dus deze optie is uitsluitend voor degenen die het niet erg vinden om licht te reizen.

De kosten van een vlucht naar dezelfde bestemming vanaf twee dicht bij elkaar gelegen luchthavens kunnen sterk variëren, afhankelijk van de concurrentie waarmee een luchtvaartmaatschappij op een bepaalde route wordt geconfronteerd. Daarom is het altijd de moeite waard om een paar extra mogelijke vertrekluchthavens toe te voegen wanneer u online naar vluchten zoekt.

Het boeken van een goedkope vlucht vereist dus een beetje planning en onderzoek, maar het kan de moeite waard zijn om aanzienlijk geld te besparen. Door gebruik te maken van de hierboven genoemde tips en trucs, kunt u uw volgende vlucht boeken tegen de laagst mogelijke prijs en meer geld overhouden om te genieten van uw vakantiebestemming.

De kosten van een vlucht worden beïnvloed door veel verschillende factoren. Hieronder staan tien manieren om de kosten van uw volgende vlucht te verlagen:

  1. Wees flexibel met de data van uw reis en zoek naar vluchten van meer dan een hele maand.
  2. Laat de kosten van het ticket beslissen waar uw volgende vakantie naartoe gaat.
  3. Boek uw vlucht in het weekend wanneer de vraag naar tickets lager is.
  4. Stel een prijswaarschuwing per e-mail in om op de hoogte te blijven van aankomende promotie-aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen.
  5. Zoek naar vluchten in incognitomodus om te voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen de prijzen verhogen op basis van zoekopdrachten.
  6. Vermijd het boeken van vluchten tijdens school- of feestdagen.
  7. Houd rekening met het droge en natte seizoen bij subtropische bestemmingen, omdat dit de vraag naar vluchten kan beïnvloeden.
  8. Houd de wisselkoersen in de gaten, omdat een plotselinge daling of stijging van de waarde van een valuta de kosten van een vlucht kan beïnvloeden.
  9. Overweeg een 'verborgen stad'-vlucht, waarbij het goedkoper kan zijn om tijdens een tussenstop van uw reis te vertrekken dan het boeken van een rechtstreekse vlucht.
  10. Voeg een paar extra mogelijke vertrekluchthavens toe wanneer u online naar vluchten zoekt, omdat de kosten van een vlucht naar dezelfde bestemming vanaf twee dicht bij elkaar gelegen luchthavens sterk kunnen variëren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...