Een adembenemende ballonreis naar de rand van de ruimte

Als je de ruimte wilt verkennen zonder jezelf aan een raket vast te binden of zonder het hoge prijskaartje, overweeg dan een ballonvaart naar wat Ryan Hartman, CEO van World View, 'de rand van de ruimte' noemt. Hoewel er geen algemeen overeengekomen punt is waar de ruimte begint, wordt de grens meestal geacht te liggen tussen 50 en 62 mijl boven het aardoppervlak. Ter vergelijking: Virgin Galactic bereikt de 50-mijl-drempel en Blue Origin de 62-mijl-grens.

World View'sheliumgevulde ballon van 14 miljoen kubieke voet stijgt tot een hoogte van ongeveer 20 mijl. Op deze hoogte kunnen passagiers genieten van het uitzicht op de duisternis van de ruimte, de sterren en de kromming van de aarde. World View is niet het enige bedrijf dat ontspannen uitstapjes naar de rand van de ruimte aanbiedt; Space Perspective plant een vergelijkbare ervaring in 2024.

Ballonvaarten bieden bepaalde voordelen ten opzichte van de korte ruimtevluchten van Virgin Galactic en Blue Origin. Passagiers genieten van een klimaatgecontroleerde en onder druk staande capsule met eersteklas stoelen, een maaltijd en cocktails. Er zijn ook grote kijkvensters boven, onder en voor elke stoel. In plaats van slechts enkele minuten, brengen passagiers zes uur op hoogte door, waardoor ze het daglicht zien veranderen in nacht en het weer zien ontstaan.

Elke polyethyleen ballon kan slechts eenmaal worden gebruikt, maar het bedrijf heeft verschillende recyclingmogelijkheden voor het materiaal en een 100-jarenplan om de impact van zijn activiteiten te minimaliseren. De drukcabine biedt uitzicht op veranderende weerpatronen, de rand van de aarde en de duisternis van de ruimte. De capsule ondergaat een herontwerp om extra voorzieningen toe te voegen. Tests zullen plaatsvinden in 2023, met toeristenvluchten vanaf 2024.

World View accepteert nu aanbetalingen van €500 om plaatsen te reserveren. De uiteindelijke prijs is €50.000 per stoel. Om extra waarde te bieden, maakt een World View-vlucht deel uit van een vijfdaagse excursie naar zeven 'wereldwonder'-locaties, waaronder het Amazone-regenwoud, de piramides van Gizeh, de Grand Canyon, het Great Barrier Reef en de Chinese Muur. Volgens Hartman zorgt het contrast van het zien van deze locaties van dichtbij en vervolgens vanuit de ruimte.

Over Ryan Hartman

Ryan Hartman is de CEO van World View, een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van unieke ruimteballonervaringen. Met zijn leiderschap en ervaring in de lucht- en ruimtevaartindustrie, streeft hij ernaar om de grenzen van ruimtetoerisme te verleggen en mensen de kans te geven om de rand van de ruimte te verkennen.

Hartman heeft een indrukwekkende achtergrond en staat bekend om zijn vermogen om teams en bedrijven te leiden en te laten groeien. Voordat hij bij World View kwam, was hij President en CEO van Insitu, een dochteronderneming van Boeing, gespecialiseerd in onbemande luchtvaartuigen. Hartman speelde een cruciale rol in de groei en het succes van het bedrijf en hielp bij het ontwikkelen van revolutionaire technologieën en het winnen van belangrijke contracten.

Naast zijn succes in de luchtvaartsector heeft Hartman ook ervaring in het leiden van grote organisaties, het beheren van complexe projecten en het samenwerken met klanten over de hele wereld. Hij heeft een Bachelors in Elektrotechniek en een Master in Lucht- en Ruimtevaarttechniek. Zijn technische achtergrond en diepgaande kennis van de sector stellen hem in staat om World View naar nieuwe hoogten te leiden.

Bij World View werkt Hartman samen met een toegewijd team van experts op het gebied van lucht- en ruimtevaart, engineering en wetenschap om adembenemende ruimteballonervaringen te creëren. Onder zijn leiderschap heeft het bedrijf al veel succes geboekt, waaronder het ontwerp en de bouw van een heliumgevulde ballon die tot 20 mijl boven het aardoppervlak stijgt. Passagiers aan boord van de ballon krijgen de kans om de kromming van de aarde, de duisternis van de ruimte en de sterren te zien, wat volgens Hartman een uniek perspectief biedt dat bijna niemand heeft ervaren.

Met zijn visie en expertise blijft Ryan Hartman zich inzetten om van World View een toonaangevend bedrijf in het ruimtetoerisme te maken, waarbij hij de mogelijkheden voor ruimteverkenning blijft uitbreiden en mensen een onvergetelijke ervaring aan de rand van de ruimte biedt.

Terwijl Ryan Hartman en zijn team bij World View zich richten op het verfijnen en verbeteren van hun ruimteballonervaring, werken ze ook aan het ontwikkelen van nieuwe technologieën en mogelijkheden voor ruimtetoerisme. Een van hun toekomstige doelen is het uitbreiden van hun aanbod door samen te werken met andere ruimtevaartbedrijven en de nieuwste technologieën te integreren.

Een ander belangrijk aspect van het werk van Hartman bij World View is het bevorderen van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het bedrijf erkent het belang van het minimaliseren van de impact van hun activiteiten op het milieu en heeft verschillende recyclingopties voor hun polyethyleen ballonnen en een 100-jarenplan om deze impact te minimaliseren.

Bovendien wil Ryan Hartman het bereik van World View uitbreiden door hun diensten toegankelijker en betaalbaarder te maken voor een groter publiek. Hij is van mening dat ruimtetoerisme een levensveranderende ervaring moet zijn die voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar is, ongeacht hun achtergrond of financiële situatie. Om dit te bereiken, werkt het bedrijf aan het verlagen van de kosten en het aanbieden van aantrekkelijke pakketten die de ruimteballonervaring combineren met bezoeken aan wereldwonderen op aarde.

Ryan Hartman blijft zich inzetten om World View te laten uitgroeien tot een wereldleider op het gebied van ruimtetoerisme, waarbij hij nieuwe markten en mogelijkheden verkent, terwijl hij trouw blijft aan de kernwaarden van innovatie, duurzaamheid en toegankelijkheid.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...