Ga op avontuur op de Britse Maagdeneilanden

Na anderhalf jaar - tenminste op reis - zullen velen van ons op zoek zijn naar wat meer opwinding tijdens onze volgende reis dan de gemiddelde strandvakantie te bieden heeft. En welke betere plek is er voor onverschrokken reizigers om te bezoeken dan de archipel zei dat hij Robert Louis Stevenson'sTreasure Island had geïnspireerd?

Degenen die verlangen naar een avontuur hoeven niet verder te zoeken dan de Britse Maagdeneilanden. Hier hebben we de beste dingen van de BVI verzameld om te doen en plekken om te verblijven voor sensatiezoekers. Als een van de meest populaire zeilbestemmingen ter wereld dankzij het warme weer en de gestage passaatwinden is het verkennen van de BVI per boot een must.

Ga naar Scrub Island, anderhalve mijl voor de kust van Tortola, en kom langs bij Dream Yacht Charter om te kiezen uit tal van bareboat en volledig bemande jachtcharteropties. Van kreeftenproeverijen op Anegada tot duiken bij het scheepswrak van RMS Rhone voor de kust van Salt Island, het team staat klaar om reisroutes boordevol actie te plannen. Als je wilt leren zeilen, geeft de Offshore Sailing School op Scrub Island en Tortola US Sailing certificatiecursussen voor elk niveau aan boord van Colgate 26 zeilboten, 40-50 ft cruisingjachten, zeil- en krachtcatamarans. Er zijn veel ongelooflijke restaurants die alleen bereikbaar zijn via het water.

Bezoek Pirates Bight op Norman Island om de Caribische fusionculinaire hoogstandjes van chef-kok Patrick Williams te proeven en Nova in Oil Nut Bay om de heerlijke hele gegrilde kreeft te proberen. Als je van plan bent om in het voorjaar te bezoeken, overweeg dan om naar het BVI Spring Regatta and Sailing Festival van een week te gaan om enkele van de beste races in het Caribisch gebied te ervaren. Kies ervoor om deel te nemen aan de races of geniet gewoon van de carnavalssfeer vanaf de kusten. Als het gaat om watersporten, heeft de BVI voor elk wat wils.

In Brewers Bay organiseren Tortola, Nicola en Andrew YOLO Adventures. Overweeg om een nachtelijke tour door het iriserende rif van Scrub Island te maken in een transparante kajak uitgerust met LED-verlichting voor een adembenemend uitzicht op het zeeleven hieronder.

Sensatiezoekers kunnen ook naar Blue Rush Water Sports in Leverick Bay, Virgin Gorda gaan voor jetskiën en flyboarden, of Island Time in Tortola bezoeken om een verscheidenheid aan 16-28 ft motorboten te huren. Voor degenen die liever het prachtige landschap vanaf het droge land verkennen, biedt Ground Sea Adventures begeleide wandeltocht door Mount Alma op Beef Island je een van de beste uitzichten in de BVI. Natuurlijk zijn de Britse Maagdeneilanden de thuisbasis van tal van prachtige eigendommen en resorts die de perfecte uitvalsbasis zijn om aan de avontuurlijke vakantie van je leven te beginnen.

Saba Rock Resort Dit ongerepte resort - slechts anderhalve hectare groot - behoort tot een cluster van eilanden die deel uitmaken van de North Sound of Virgin Gorda (ook de thuisbasis van Richard Branson'sNecker Island). Met slechts negen exclusieve kamers is de afgelegen haven de ideale plek voor diegenen die graag willen ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven. Saba Rock, voorheen eigendom van de legendarische duiker en mariene archeoloog, Bert Kilbride, is vooral populair om te duiken, kitesurfen en zeilen. Gasten kunnen het Nautisch Museum bezoeken om de indrukwekkende collectie echte scheepswrakartefacten te zien en te genieten van culinaire hoogstandjes in het openluchtrestaurant.

Anegada Beach Club ligt aan de witte zandstranden van het eiland Anegada, op minder dan 15 minuten lopen van de beroemde snorkelplek Keel Point. Het luxe resort omvat een hotel en negen unieke Palapa Retreats die verwant zijn aan huisjes met rieten dak op palen, compleet met houten dekken en hangmatten om te genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan. Gasten kunnen genieten van vers gegrilde kreeft in het restaurant bij het zwembad en een bezoek brengen aan de Tommy Gaunt Kitesurfschool waar lessen beschikbaar zijn voor elke vaardigheid. Degenen met een avontuurlijke kant kunnen er ook voor kiezen om een visexcursie of motorboottocht over het eiland te maken.

Long Bay Beach Resort Deze luxe schuilplaats ligt op Tortola - het grootste eiland van de BVI - en beschikt over een kilometerlange kustlijn bezaaid met strandcabana'sen dagbedden om van de zon te genieten. Onverschrokken reizigers kunnen kiezen uit een scala aan activiteiten, waaronder surfen, paddleboarden, dagtochten naar naburige eilanden en een verscheidenheid aan watersporten.

Wie op zoek is naar iets meer ontspannen, kan kiezen voor een massage aan het strand of yogasessie bij zonsopgang. Een korte rit langs de kust ligt Cane Garden Bay - een gebogen baai beschut tegen zware wind, ideaal om te zwemmen, snorkelen en varen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...