Luxe treinreizen en Veuve Clicquot ervaringen in 2023

In een tijdperk waarin reizen vaak draait om snelheid en efficiëntie, biedt een samenwerking tussen Veuve Clicquot en Belmond een terugkeer naar de romantiek en weelde van vervlogen tijden. De legendarische champagneproducent Veuve Clicquot heeft de handen ineengeslagen met Belmond, een bedrijf dat gespecialiseerd is in luxe treinreizen, om passagiers een buitengewone ervaring te bieden. Deze unieke treinreizen beloven reizigers niet alleen naar prachtige bestemmingen te vervoeren, maar doen dit ook nog eens in een ambiance van ongekende luxe en stijl.

Veuve Clicquot, bekend om zijn uitstekende champagnes, en Belmond, met zijn portfolio van luxueuze treinen, hotels en riviercruises, hebben samengewerkt om ervaringen te creëren die de zintuigen prikkelen. Passagiers kunnen heerlijke maaltijden verwachten, vergezeld van de fijnste bubbels, terwijl ze genieten van het landschap dat in een rustig tempo aan hen voorbijtrekt.

De samenwerking omvat verschillende exclusieve routes. Een opmerkelijke route is bijvoorbeeld de reis van Venetië naar Londen of Parijs aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express. Deze trein staat bekend om zijn historische wagons, die zorgvuldig zijn gerestaureerd om de grandeur van de gouden eeuw van treinreizen te weerspiegelen. In elke coupe proeven passagiers van de geschiedenis, terwijl moderne voorzieningen zorgen voor comfort en gemak.

De gastronomische ervaring aan boord is net zo indrukwekkend als de omgeving. Iedere maaltijd wordt bereid door topchefs die lokale ingrediënten gebruiken om menu'ssamen te stellen die de essentie van de bezochte regio'svastleggen. Het dineren in een restauratiewagen, die is ingericht met gepolijst hout en zacht licht, is een ervaring op zich. Dit alles wordt versterkt door de selectie van Veuve Clicquot champagnes, die zorgvuldig zijn gekozen om de culinaire creaties te complementeren.

Voor degenen die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring, is er de 'Celebration Journey'. Deze reis werd gelanceerd ter ere van het 50-jarig jubileum van Veuve Clicquot La Grande Dame, een eerbetoon aan Madame Clicquot. De speciaal ontworpen thema-suites aan boord van de treinen zijn geïnspireerd op de innovatieve geest en vastberadenheid van deze pionierende vrouw.

Het ontwerp van de suites is een reflectie van de tijdloze elegantie van Veuve Clicquot, met rijke gouden en gele tinten die de kenmerkende kleuren van het merk echoën. Deze suites bieden de perfecte setting voor passagiers om te ontspannen en zich over te geven aan de luxe die karakteristiek is voor beide merken.

Buiten de treinen gaat de ervaring verder. Passagiers worden getrakteerd op exclusieve evenementen zoals bezoeken aan lokale wijngaarden, waar ze meer leren over de kunst van het maken van champagne, of privé-rondleidingen door kastelen en musea. Elk aspect van de reis is zorgvuldig samengesteld om ervoor te zorgen dat gasten een diep gevoel van verbondenheid met de bestemmingen ervaren.

De samenwerking tussen Veuve Clicquot en Belmond benadrukt ook een toewijding aan duurzaamheid. Beide bedrijven zijn zich bewust van hun verantwoordelijkheid ten opzichte van de planeet en streven ernaar om hun impact op het milieu te minimaliseren. Door reizen per trein te promoten, dragen ze bij aan de vermindering van luchtvervuiling en het behoud van natuurlijke landschappen.

Deze bijzondere treinreizen staan symbool voor een fusie van erfgoed en hedendaags comfort, waarbij elk detail zorgvuldig is uitgedacht om reizigers een ongeëvenaarde ervaring te bieden. Of het nu gaat om een jubileum, speciale gelegenheid of simpelweg de wens om in stijl te reizen, Veuve Clicquot en Belmond bieden iets wat geen enkele andere reis kan evenaren.

Terwijl bovenstaande een glimp biedt van de samenwerking tussen Veuve Clicquot en Belmond, zal het volgende deel de beleving uitbreiden en verdiepen met extra informatie over de treinen, de routes, en de betoverende wereld van luxe treinreizen.

De Belmond treincollectie omvat enkele van de meest iconische treinen ter wereld. Naast de Venice Simplon-Orient-Express biedt Belmond ook reizen aan met de Belmond Royal Scotsman die door de Schotse hooglanden kronkelt, de Belmond Grand Hibernian die de groene landschappen van Ierland verkent, en de oostwaartse routes van de Belmond Eastern & Oriental Express door het hart van Azië. Elke trein vertelt zijn eigen verhaal en biedt een unieke kijk op de wereld door het venster van weelde en comfort.

De Venice Simplon-Orient-Express, wellicht de kroonjuweel van de collectie, staat bekend om zijn Art Deco interieur en authentieke restauratie van de originele slaap- en restauratiewagons uit de jaren 1920 en 1930. Reizigers kunnen avonturen beleven geïnspireerd door de verhalen van Agatha Christie en de flamboyante jaren van de Roaring Twenties, terwijl ze worden ondergedompeld in een sfeer van mysterie en glamour.

Wanneer de trein de grens oversteekt van Italië naar Frankrijk, geeft de subtiele verandering in landschap aan dat je een nieuwe culturele sfeer betreedt. Het is een moment dat vaak wordt gevierd met een glas koele, sprankelende champagne, geserveerd door attente stewards in uniform.

Belmond Royal Scotsman biedt een heel ander type ervaring. Met slechts 36 gasten aan boord waan je je in een rijdende Schotse landhuis. Het intieme karakter van deze trein creëert een warme en welkomende sfeer. De trein beschikt over een spa-wagon – een zeldzaamheid in de wereld van luxe treinreizen – waar gasten kunnen genieten van behandelingen terwijl het Schotse landschap aan hen voorbijglijdt.

De rijtuigen van de Belmond Grand Hibernian weerspiegelen de folklore en tradities van Ierland met hun tartans en groene tinten. De reis voert langs de Wild Atlantic Way, door de Ring of Kerry, en over oude bruggen, en biedt onderweg vermaak met Ierse muziek en verhalenvertellers.

In Azië maakt de Belmond Eastern & Oriental Express zich op voor een reis die de weelderige tropen van Singapore via Maleisië naar Bangkok kruist. Zijn routes bieden een uitbundig palet van culturen en landschappen, van koloniale steden tot ongerepte jungle.

Elke trein brengt een vleugje van het lokale karakter naar binnen met activiteiten, amusementsprogramma'sen menu'sdie zijn afgestemd op de plaatsen die zij bezoeken. Dit zorgt voor een reis die net zo educatief als vermakelijk is.

Verder is het aan boord van deze treinen mogelijk om persoonlijke feesten en zakelijke evenementen te organiseren. Ze bieden een setting die zowel inspirerend als memorabel is voor elk soort bijeenkomst, van conferenties tot huwelijksfeesten.

Ten slotte is de betrokkenheid bij duurzaam toerisme niet te onderschatten. Op de routes wordt aandacht geschonken aan lokale gemeenschappen en ecologie, waardoor passagiers een reiservaring krijgen die verrijkend is voor zowel henzelf als de plaatsen die zij bezoeken.

De combinatie van Veuve Clicquot'schampagneprestige en Belmond'sexpertise in luxe treinreizen schept een reissfeer die uniek is in de wereld. Voor liefhebbers van verfijning en avontuur is het een kans om de wereld op een magnifieke en onvergetelijke manier te ervaren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...