Six Senses Svart in Noorwegen opent luxe spa in 2024

Six Senses Svart in Noorwegen gaat off-grid met eerste energiepositief project. Met een groeiende vraag naar avontuurlijke en milieubewuste reizen, is Noord-Noorwegen een van de laatste grenzen voor een zelfvoorzienende, off-grid bestemming. De 94 kamers tellende Six Senses Svart combineert een futuristisch design en technologische innovatie met aardse, organische materialen die zo min mogelijk energie verbruiken.

De naam Svart, wat in het Oud-Noors zwart en blauw betekent, is een verwijzing naar het natuurlijke erfgoed van de oude Svartisen-gletsjer, die net binnen de poolcirkel ligt, waar zomerdagen eeuwig duren en winternachten worden verlicht door het adembenemende noorderlicht. Om de impact ter plaatse te minimaliseren, staat Six Senses Svart op palen boven het kristalheldere water van de Holandsfjorden-fjord, aan de voet van de gletsjer zelf. Six Senses Svart heeft tot doel gasten te inspireren om "een slag te slaan" en het bewustzijn te vergroten van de mogelijkheden van regeneratief reizen en het belang van het poolgebied, in samenwerking met de lokale gemeenschap. Inherent aan het project is de toewijding om de fragiele en ongerepte gletsjeromgeving of de schoonheid en kwaliteit van het pand niet in gevaar te brengen. De belangrijkste pijlers van het ontwerpconcept - milieu en natuur, duurzaamheid, technologische innovatie, wellness en mindfulness - zijn in tandem geïntegreerd omdat ze allemaal rechtstreeks van invloed zijn op elkaar.

Het project heeft lang in de planning gestaan ​​om ervoor te zorgen dat alle onderdelen van de operatie vanaf het begin de visie ondersteunen in plaats van achteraf te worden vastgeschroefd. Het resultaat zal een nieuwe standaard zetten in CO2-neutraal reizen. In een reactie op het eerste project van het merk in Scandinavië zei CEO van Six Senses Neil Jacobs: "Duurzame eigendommen vragen om buitengewone creativiteit, en Six Senses Svart brengt ons naar een geheel nieuw niveau in termen van het verleggen van grenzen. Het concept is groter geworden dan het project zelf, omdat het een futuristische showcase zal zijn van wat er kan worden bereikt op het gebied van duurzaamheid en energieoplossingen, en daarmee een blauwdruk binnen onze horeca en de ontwikkelingssector in het algemeen.”

Gebaseerd op de "fiskehjell" (een A-vormige houten structuur voor het drogen van vis) en de "rorbu" (een vissershut aan de kust), zal Six Senses Svart op palen worden gebouwd, waardoor de grens tussen land en fjord wordt opgelost, waardoor minimale landimpact en verstoring van de zeebodem. De ronde vorm is tactiel en creëert een gevoel van openheid en eeuwig bewustzijn van de natuur, omdat het het gebouw een transparante uitstraling geeft. Het gelukkige neveneffect is het vermogen om energie van het dak te verzamelen en een panoramisch uitzicht en privacy te bieden met de grotere afstand tussen kamers.

Superieur vakmanschap zal de natuur naar binnen halen om de moderne en duurzame Scandic-interieurs te vormen, met gangruimte gevuld met leuke en eigenzinnige kunstwerken, artefacten en landschapsdwaasheden, waarbij lokaal erfgoed en creativiteit in kaart worden gebracht om een ​​glimlach op het gezicht te toveren. Baanbrekende wellness staat centraal in het Six Senses-DNA en dit is een kans om verder te innoveren, waarbij elke kamer een wellness-conciërge wordt via het Svart Touch-concept. Niet-invasieve contactloze technologie zal de kamer aanpassen aan de gemoedstoestand en gezondheid van de gast, en biedt intuïtieve opties om een ​​dieper gevoel van welzijn op te roepen.

“Het bouwen van een unieke omgeving door middel van cutting-edge design en superieur vakmanschap brengt duidelijke verplichtingen met zich mee. Om een ​​duurzame bestemming te creëren door middel van een geoptimaliseerde resortoperatie, moeten we samenwerken met de juiste partner”, zegt Ivaylo Lefterov, Svart Development Director. "Six Senses deelt hetzelfde ethos en dezelfde ambitie, om reizen op maat opnieuw te definiëren door middel van technologische innovatie, CO2-neutrale aanpak, baanbrekend ontwerp en een uitzonderlijke gastreis." Six Senses Svart is het eerste gebouw dat is ontworpen en gebouwd volgens de hoogste energie-efficiëntienorm op het noordelijk halfrond. Het zal genoeg zonne-energie oogsten om terug te gaan naar het systeem, voor het hotel, de aangrenzende operaties, de bootshuttle en de energie die nodig is om het gebouw te bouwen - waardoor het onafhankelijk wordt van het elektriciteitsnet. Dergelijke energiepositieve gebouwen zouden 89 procent van de 45 procent emissiereductie kunnen opleveren die nodig is om het scenario te bereiken waarin de opwarming van de aarde beperkt blijft tot 1,5°C boven het pre-industriële niveau.

Als zodanig is Six Senses Svart de meest noordelijke implementatie van de Overeenkomst van Parijs, wat aantoont dat koolstofneutraliteit niet alleen haalbaar kan zijn in een geavanceerde ontwikkeling op een milieugevoelige locatie, maar ook winstgevend kan zijn. Het zal ook zelfvoorzienend zijn, compleet met een eigen afval- en waterbeheer, recycling en hernieuwbare infrastructuur. Het team zal samenwerken met bestaande duurzame visserij- en landbouwactiviteiten en lokale gelijkgestemde leveranciers inschakelen voor de restaurants en bars. “Om de visie van Svart te versterken, hebben we een Net Zero Lab opgericht, een voertuig voor het ontwikkelen en op de markt brengen van de technologie die door ons is gecreëerd in een gezamenlijke inspanning. t met Six Senses om het gemeenschappelijke doel voor netto-nul reizen te bereiken.

Dit betekent dat de reis van de gast van begin tot eind nul milieu-impact heeft. De missie is om een ​​gemeenschappelijke basis te bereiken voor alle belanghebbenden die de technologie naar een hoger niveau tillen om het resort en de industrie als geheel ten goede te komen”, zegt Jan-Gunnar Mathisen, CEO van de eigenaar en ontwikkelaar van het project. Het concept van een "verblijf" zal worden geherdefinieerd van een passieve of statische ervaring naar een meeslepende en doelgerichte reis. Er is een wederzijdse verwachting, aangezien echt wederzijds welzijn en duurzaamheid aan twee kanten snijden. Gasten worden welkom geheten in de adembenemende natuur om te genieten van een onbevooroordeelde verkenning en kenmerkende standaarden zoals Eat With Six Senses, Sleep With Six Senses en Grow With Six Senses, het edutainmentprogramma van het merk voor jongere gasten, gecreëerd rond de zes dimensies van wellness. Gasten kunnen loungen in het Experience Center, waar materialen licht en rauw zijn, met lokale stoffen om "de ruimte aan de plek" te binden.

De Alchemy Bar zal de rijke geschiedenis van regionale geneeswijzen belichten door de lokale flora en fauna om te zetten in heerlijke geuren en scrubs. Als centrum voor betrokkenheid en innovatie zal het Earth Lab dienen als de ruimte voor duurzaamheidsbereik, waar initiatieven op het gebied van "levenscyclus leven" op en buiten het terrein worden getoond. Er zal ook een Svart Design Lab zijn, dat zal fungeren als een broedplaats voor innovatie en onderwijs, waar gasten kunnen begrijpen hoe nieuwe technologieën de sector dichter bij CO2-neutraliteit kunnen brengen als onderdeel van een cradle-to-cradle gastvrijheidsaanbod. De Marketplace wordt de toonaangevende eetgelegenheid zonder afval, waar de grenzen tussen voedselopslag, bereiding en dineren vervaagd zijn om een ​​uitnodigende en actieve omgeving te creëren (wat niet vers van de boerderij wordt gegeten, kan heel goed worden gebeitst).

Six Senses filtert en bottelt zijn eigen drinkwater in al zijn eigenschappen, en Six Senses Svart zal water en meer aan de deur aanbieden om zijn plasticvrije doelen te bereiken. Wellness bij Six Senses beperkt zich niet tot de vier muren van de spa of het fitnesscentrum. Het maakt deel uit van een geïntegreerde ervaring. Het is iets dat altijd aanwezig is, en niets waar gasten zich mee bezig hoeven te houden, als ze ervoor kiezen dat niet te doen. In plaats daarvan begeleiden experts gasten op het pad naar welzijn, hoe ver ze ook willen gaan. Van effectieve oplossingen van compressielaarzen tot vitamine IV's in de biohacking-lounge tot allround fitness in de sensorische behandelsuites.

Six Senses Svart zal het volledige gamma van geïntegreerd welzijn dekken, met ultramoderne apparatuur en assimilatie van draagbare technologie, waarbij een speciaal ontwikkeld "Svart Touch" -concept wordt geïntegreerd dat de baanbrekende wellness-aanpak van het merk verder zal verbeteren. Bij het samenvatten van de missie van het project zei Ivaylo Lefterov: "Six Senses Svart herdefinieert de reiservaring door middel van technologische innovatie, baanbrekend ontwerp en een uitzonderlijke wellnessreis voor gasten door een CO2-neutrale visionaire bestemming te creëren waar we de kernpijlers kunnen laten zien van wat modern horecaontwerp en -bediening kan bereiken.”


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de wereld met Booking.com: uw reisexpert In de kijker

Booking.com begon zijn reis in 1996 in een kleine kamer in Amsterdam, een tijd waarin het idee van online boekingen nog in de kinderschoenen stond....