Het Amanpulo Resort - een paradijselijk toevluchtsoord

Het Amanpulo Resort, een vijfsterrenresort gelegen in de betoverende Quiniluban-groep van de Cuyo-eilanden, is een oase van luxe en comfort. Dit privé-eiland, Pamalican genaamd, kijkt uit over het noordelijke deel van de provincie Palawan op de Filippijnen. Het eiland, ongeveer 5 km lang en een halve kilometer op zijn breedste punt, ligt ongeveer 288 km ten zuiden van Manilla. Het is een plek die niet volledig in woorden kan worden beschreven, maar die een ervaring biedt die de zintuigen prikkelt en de geest kalmeert.

Het resort is een harmonieuze mix van natuurlijke schoonheid en menselijke creativiteit, met voorzieningen die zich naadloos vermengen met de prachtige lokale omgeving. Het resort beschikt over 40 'casitas', onafhankelijke bungalows die verspreid liggen over het eiland. Van deze casitas liggen er 29 direct aan het strand, op de heuvel met uitzicht op de Suluzee, of tussen de boomtoppen. Elke casita heeft een eigen buggy, waardoor gasten zich individueel over het eiland kunnen verplaatsen.

Vijf van de accommodaties zijn Hillside Casitas, die adembenemende uitzichten delen. Vier andere bevinden zich bovenop de boomgrens, de zogenaamde Treetop Casitas. De overige twee zijn Deluxe Hillside Casitas, die hun gasten het beste uitzicht over de zee en de nabijgelegen archipel bieden. De zonsopgangen en zonsondergangen hier zijn werkelijk spectaculair, een visueel feest dat je ogen doet watertanden.

Naast de casitas biedt het resort ook 11 villa's, elk met één tot vier slaapkamers. Deze villa's zijn individueel uitgerust met privézwembaden, woon- en eetpaviljoens, buitenlounge en keuken, aparte slaapkamers en een uitstekende sfeer. Deze voorzieningen zijn echter niet goedkoop. Afhankelijk van de diensten, grootte en locatie kunnen ze het hele jaar door worden geboekt voor prijzen tussen €1.050 en €4.500 per nacht.

Het Amanpulo Resort biedt niet alleen luxe accommodaties, maar ook een scala aan ervaringen die de gasten kunnen genieten. Een van de hoogtepunten is de Golden South Sea Pearl Journey, waarbij gasten westwaarts van Amanpulo naar de Palawan-archipel reizen om de geboorteplaats van de nationale edelsteen van de Filippijnen, de gouden Zuidzee-parel, te verkennen.

Voor degenen die op zoek zijn naar een actiever verblijf, biedt het resort de Amanpulo Active Escape. Dit omvat een reeks activiteiten die zijn ontworpen om een verblijf te creëren dat sport en wellness perfect in balans brengt. Bovendien beschikt Amanpulo over een grote vloot van boten die beschikbaar zijn voor een verscheidenheid aan activiteiten en excursies, evenals privécruisecharters. Gasten kunnen rond de Palawan-wateren cruisen, stoppen bij offshore riffen om te snorkelen, vissen in de turquoise wateren onder begeleiding van het deskundige personeel van het resort, of genieten van een lunch terwijl ze meedrijven in de verkoelende bries.

Het resort biedt ook een uiterst privé-eilandretraite voor de meest exclusieve gelegenheden. Gasten kunnen genieten van onberispelijke openluchtvieringen, waarbij ze worden uitgenodigd om opnieuw contact te maken met elkaar en met Moeder Natuur. Of het nu gaat om een intieme bruiloft, een mijlpaalverjaardag of een zakelijke bijeenkomst, Amanpulo biedt de perfecte setting voor een onvergetelijk evenement.

Het bereiken van dit paradijs is een ervaring op zich. Gasten vliegen rechtstreeks vanuit de internationale luchthaven van Manilla naar Pamalican Island in een 14-zits, tweemotorig turbopropvliegtuig, dat landt op de privélandingsbaan van Amanpulo. De vluchttijd is 70 minuten in beide richtingen. Een gratis autotransfer van de luchthaven van Manilla naar de privélounge en hangar van Amanpulo is beschikbaar voor vluchten op dezelfde dag.

Het Amanpulo Resort is niet alleen een toevluchtsoord voor rustzoekers, maar ook een paradijs voor avonturiers. De locatie van het resort, midden in de natuurlijke schoonheid van de Filippijnen, biedt talloze mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Of je nu wilt snorkelen in de kristalheldere wateren, wilt vissen in de turquoise zee, of wilt genieten van een ontspannen lunch terwijl je meedrijft op de golven, Amanpulo heeft het allemaal.

Het resort biedt ook een scala aan wellness- en fitnessfaciliteiten. Gasten kunnen genieten van een ontspannende massage in de spa, een verkwikkende yogasessie bijwonen, of hun conditie op peil houden in de state-of-the-art fitnessruimte. Voor degenen die liever actief blijven tijdens hun vakantie, biedt het resort ook de Amanpulo Active Escape, een pakket dat een reeks sport- en wellnessactiviteiten combineert voor een perfect uitgebalanceerd verblijf.

Een verblijf in het Amanpulo Resort is niet compleet zonder te genieten van de culinaire hoogstandjes die het te bieden heeft. Het resort beschikt over verschillende eetgelegenheden, elk met een eigen unieke sfeer en menu. Of je nu zin hebt in een romantisch diner bij kaarslicht aan het strand, een gezellige barbecue met familie en vrienden, of een verfijnd gastronomisch feest, Amanpulo heeft voor elk wat wils.

Het resort biedt ook een scala aan speciale arrangementen en aanbiedingen om je verblijf nog onvergetelijker te maken. Een van de hoogtepunten is de Villa Escape, waarbij gasten die minimaal drie nachten verblijven in een strandvilla kunnen genieten van een gratis dagelijks ontbijt en diner, een strandbarbecue en een privécruise.

Het Amanpulo Resort is meer dan alleen een plek om te verblijven; het is een bestemming die een unieke en onvergetelijke ervaring biedt. Van de prachtige omgeving tot de luxe accommodaties en de uitzonderlijke service, elk aspect van een verblijf hier is ontworpen om te verrassen en te verrukken. Het is een plek waar gasten kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en zich kunnen onderdompelen in de rust en schoonheid van de natuur, terwijl ze genieten van de allerbeste voorzieningen en diensten. Het is, kortom, een paradijs op aarde.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...