Ervaar de Italiaanse Rivièra met de Venice Simplon-Orient-Express

De Venice Simplon-Orient-Express, een naam die synoniem staat voor luxe treinreizen, roept beelden op van elegantie, romantiek en het gouden tijdperk van het reizen. Het bedrijf achter deze iconische trein, Belmond, heeft aangekondigd een nieuwe route toe te voegen aan zijn collectie reiservaringen, waarmee reizigers in stijl de Italiaanse Rivièra kunnen verkennen.

De historische trein, die in de jaren 1920 werd geïntroduceerd, is beroemd om zijn gedetailleerde Art Deco-interieurs, weelderige cabines en gastronomische dinerervaringen. De nieuwe route, die gasten meeneemt langs de schitterende kustgebieden van Italië, is een natuurlijke uitbreiding van de Orient Express' belofte om ongeëvenaarde reiservaringen te bieden.

De reis start in Venetië, een stad die al lang een begin- of eindpunt is voor de treinreizen van de Venice Simplon-Orient-Express. Vanuit deze drijvende stad zullen passagiers naar Rome reizen, waar ze de mogelijkheid hebben om de rijke historie en dynamische cultuur van de Eeuwige Stad te ervaren. Vervolgens leidt de route langs de Cinque Terre, een adembenemende reeks van vijf pittoreske dorpjes die met elkaar verbonden zijn door wandelpaden en een schilderachtige treinlijn. Deze regio, bekend om zijn steile kliffen en uitzicht op de sprankelende Middellandse Zee, biedt een schilderachtig decor voor een onvergetelijke etappe van de reis.

De reis wordt nog exclusiever door het aantal reizigers te beperken tot slechts 50 gelukkige passagiers per keer, waardoor een intieme en persoonlijke service gegarandeerd is. Deze kleinere groepen zorgen voor een meer op maat gemaakte ervaring en stellen reizigers in staat om volledig ondergedompeld te raken in de luxe die de Venice Simplon-Orient-Express te bieden heeft.

Het hoogtepunt van elke rit met de Orient Express is ongetwijfeld de culinaire ervaring, en deze nieuwe route vormt daar geen uitzondering op. Reizigers kunnen genieten van gerechten die bereid worden door topchefs en die zijn geïnspireerd op de regionale keukens die langs de route liggen. Van verse zeevruchten tot verfijnde Italiaanse wijnen, de maaltijden vormen een essentieel onderdeel van de sensuele en zintuiglijke reis.

Daarnaast biedt Belmond vele excursies aan tijdens de reis, ontworpen om gasten zo veel mogelijk van de Italiaanse cultuur en landschappen te laten proeven. Of het nu gaat om het ontdekken van verborgen pareltjes of het genieten van exclusieve privérondleidingen, elke activiteit wordt zorgvuldig geselecteerd om een onvergetelijke ervaring te waarborgen.

Hoewel de data van deze unieke reizen nog bevestigd moeten worden, zullen ze ongetwijfeld snel uitverkocht zijn gezien de populariteit van de Venice Simplon-Orient-Express. Deze trein heeft tenslotte niet alleen een rijke geschiedenis, maar biedt ook een tijdloze allure die jaar na jaar reizigers blijft betoveren.

De introductie van de nieuwe route langs de Italiaanse Rivièra is slechts een van de manieren waarop Belmond zijn reputatie als leider in luxe reizen blijft versterken. Met minutieuze aandacht voor detail en een constante hang naar perfectie, blijft de Venice Simplon-Orient-Express een staaltje vakmanschap dat levenslange herinneringen creëert voor degenen die het voorrecht hebben aan boord te stappen.

Naast het bovenstaande, verdient de Venice Simplon-Orient-Express trein nog extra aandacht voor zijn rijke geschiedenis en de invloed die het op de reisindustrie en popcultuur heeft gehad. De oorspronkelijke Orient Express werd in 1883 gelanceerd en verbond Parijs met Constantinopel (het huidige Istanbul). Door de decennia heen werd de trein beroemd dankzij zijn luxe en grandeur, en speelde hij een rol in literatuur en films, het meest notoir in Agatha Christie's'Murder on the Orient Express'.

Belmond'sVenice Simplon-Orient-Express behoudt veel van de glamour en stijl die de oorspronkelijke trein kenmerkte. Met authentiek gerestaureerde wagons die de pracht van de art-decostijl weerspiegelen, biedt elke reis een stap terug in de tijd waarin reizen niet alleen functioneel was, maar ook een daad van sociale distinctie en esthetiek.

De exclusiviteit van reizen met de trein wordt verder versterkt door het feit dat elke wagon zijn unieke karakter en geschiedenis heeft. Sommige wagons hebben gediend in de beroemde 'Le Train Bleu', die van Calais naar de Franse Rivièra reed, terwijl andere een deel waren van de originele Orient Express-service.

In elk aspect van de treinreis wordt luxe benadrukt. Passagiers kunnen zich terugtrekken in hun privé-cabines, waar ze worden omgeven door gepolijst hout, glanzende koperen armaturen en zachte stoffen. Door de dag heen kunnen cabines worden omgevormd van comfortabele lounges tot gezellige slaapkamers, waardoor passagiers kunnen ontspannen en genieten van de continu veranderende landschappen buiten hun ramen.

Gastronomie is een ander sleutelaspect van de ervaring aan boord van de Venice Simplon-Orient-Express. De trein beschikt over drie stijlvolle restauratierijtuigen, elk met hun eigen specifieke sfeer en menu. De maaltijden worden met precisie en passie bereid, vaak met lokale ingrediënten die worden ingekocht bij tussenstops langs de route. De Côte d'Azur-rijtuig, bijvoorbeeld, biedt een luchtige en frisse ambiance die perfect aansluit bij de mediterrane gerechten die er geserveerd worden.

Bovendien is er de barwagen, ingericht als een stijlvolle lounge waar passagiers kunnen socialiseren, genieten van live pianomuziek en kiezen uit een uitgebreide selectie van drankjes. Het is een plek waar reizigers verhalen kunnen delen en nieuwe vriendschappen kunnen sluiten, terwijl de landschappen van Europa aan hen voorbijtrekken.

Belmond zorgt ook voor een scala aan culturele ervaringen, zowel aan boord als tijdens de georganiseerde excursies. Van lezingen en presentaties over de gebieden waar de trein doorheen rijdt, tot privé-toegang tot musea en historische locaties, elke activiteit is bedoeld om de verrijkende reiservaring te verdiepen.

De nieuwe route langs de Italiaanse Rivièra is dan ook een ode aan Belmond'stoewijding aan authenticiteit en verfijning. Deze reis neemt niet alleen reizigers mee naar enkele van de meest begeerde bestemmingen aan de Mediterraanse kust, maar het biedt hen ook een kans om de essentie van vervlogen tijden, toen reizen een kunstvorm op zich was, te herbeleven. Voor diegene die zoekt naar een ongekend niveau van comfort, schoonheid en geschiedenis, staat een reis met de Venice Simplon-Orient-Express gelijk aan een droom die uitkomt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...