Een unieke manier om Mexico te ervaren in Xcaret - aan de Riviera Maya

Mexico is een populaire vakantiebestemming vanwege het zonnige klimaat en de prachtige landschappen. Een van de meest opmerkelijke ervaringen die reizigers kunnen hebben, is een bezoek aan Xcaret, gelegen aan de kust bij Cancun, in de Riviera Maya. Xcaret biedt zijn gasten een unieke rondleiding door het archeologische park, inclusief een bezoek aan ondergrondse grotten.

Een van de hoogtepunten van de tour is het snorkelen langs ondergrondse rivieren en het verkennen van deze buitenaardse grotten. Gasten hoeven zich niet eens uit te putten om deze tour te voltooien, ze kunnen gewoon hun snorkeluitrusting aantrekken en met de stroom meegaan. De stromingen voeren de bezoekers in een rustig tempo door enkele duizenden meters ondergrondse waterwegen, waardoor ze volop kunnen genieten van de ervaring.

Naast het verkennen van de ondergrondse grotten, kunnen bezoekers ook genieten van andere activiteiten in het park, waaronder een bezoek aan de Maya-ruïnes en het ervaren van traditionele dans- en muziekvoorstellingen. Gasten kunnen ook deelnemen aan andere activiteiten, zoals zwemmen met dolfijnen, ziplining over de jungle, en het verkennen van een botanische tuin.

Het park biedt ook verschillende restaurants en bars, waar gasten kunnen genieten van de authentieke Mexicaanse keuken en cocktails. Het park organiseert ook regelmatig evenementen, zoals het Festival de la Tradición de Vida y Muerte, ter ere van het traditionele Mexicaanse feest van de Dag van de Doden.

Xcaret is een unieke en prachtige plek om te bezoeken tijdens een reis naar Cancun. Het park biedt een scala aan activiteiten en ervaringen die de rijke cultuur en geschiedenis van Mexico weerspiegelen.

Xcaret is opgericht in 1990 en is een van de meest bezochte attracties in Cancun. Het park is opgericht om bezoekers kennis te laten maken met de natuurlijke schoonheid, cultuur en geschiedenis van Mexico.

Een van de belangrijkste attracties in Xcaret is de ondergrondse rivieren, waarvan er drie beschikbaar zijn om te verkennen. Elke rivier heeft zijn eigen kenmerken en bezoekers kunnen kiezen welke rivier ze willen verkennen.

Daarnaast heeft het park verschillende andere attracties, waaronder een vlindertuin, een aquarium en een koraalrif aquarium. Bezoekers kunnen ook een bezoek brengen aan een replica van een traditioneel Maya-dorp en kunnen traditionele ambachten bekijken en kopen bij lokale handelaars.

Voor diegenen die meer willen weten over de Maya-geschiedenis en -cultuur, heeft het park verschillende archeologische zones, waaronder de Templo del Fuego, de Templo de la Vida en de Templo del Jaguar.

Er zijn ook verschillende shows die bezoekers kunnen bekijken, waaronder de 'Xcaret Mexico Espectacular', een nachtelijke show die de geschiedenis en cultuur van Mexico viert met muziek, dans en acrobatiek.

Als het gaat om eten en drinken, biedt Xcaret tal van mogelijkheden. Bezoekers kunnen genieten van een verscheidenheid aan gerechten uit heel Mexico in verschillende restaurants en foodtrucks in het park. Daarnaast zijn er ook bars waar gasten kunnen genieten van hun favoriete cocktails en drankjes.

Xcaret is een onmisbare ervaring voor iedereen die Cancun bezoekt en de rijke geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid van Mexico wil ontdekken. Het park biedt tal van activiteiten en attracties die geschikt zijn voor alle leeftijden, waardoor het de perfecte bestemming is voor gezinnen, stelletjes en individuele reizigers.

Xcaret

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende faciliteiten en voorzieningen die Xcaret te bieden heeft:

  • Ondergrondse rivieren:

    • Xcaret biedt verschillende ondergrondse rivieren die gasten kunnen verkennen tijdens hun bezoek, waaronder de Blue River, de Mayan River en de Paradise River. Elke rivier biedt een unieke ervaring en laat gasten genieten van de prachtige ondergrondse grotten en grotformaties.

      Om de rivieren te verkennen, kunnen gasten snorkeluitrusting en reddingsvesten huren. De uitrusting is beschikbaar voor bezoekers en biedt alles wat ze nodig hebben om veilig en comfortabel door de rivieren te zwemmen. Gasten kunnen op hun eigen tempo verkennen en zich laten meevoeren door de rustige stroming van de rivieren.

      De Blue River biedt gasten de kans om te zwemmen in helderblauw water terwijl ze worden omringd door indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. De Mayan River biedt een meer mysterieuze ervaring, met smalle doorgangen en donkere grotten die kunnen worden verkend met behulp van een zaklamp. De Paradise River biedt een ontspannen en serene ervaring, met een langzaam stromende rivier die gasten meeneemt door prachtige grotten en watervallen.

  • Attracties:

    • Vlindertuin: Deze prachtige tuin biedt een thuis aan meer dan 20 soorten vlinders uit heel Mexico. Gasten kunnen genieten van een wandeling door de tuin en de vlinders van dichtbij bekijken terwijl ze zich voeden en fladderen tussen de bloemen.

    • Aquarium: Dit aquarium biedt een kijkje in de onderwaterwereld van de Caribische Zee. Gasten kunnen verschillende soorten vissen en zeedieren zien, waaronder zeepaardjes, kwallen en roggen.

    • Koraalrif aquarium: Dit aquarium biedt een unieke ervaring om het koraalrif van dichtbij te bekijken. Gasten kunnen door een tunnel lopen en het koraalrif en de zeedieren vanuit een ander perspectief bekijken.

    • Replica van een traditioneel Maya-dorp: Deze replica geeft gasten de kans om meer te leren over de traditionele Maya-cultuur. Gasten kunnen zien hoe de Maya'sleefden en werkten, en leren over hun gebruiken en rituelen.

    • Archeologische zones, waaronder de Templo del Fuego, de Templo de la Vida en de Templo del Jaguar: Deze archeologische zones bieden gasten de mogelijkheid om meer te leren over de geschiedenis van de Maya-beschaving. Gasten kunnen de tempels verkennen en de inscripties en gravures bekijken die hier zijn achtergelaten.

    • Shows, waaronder de 'Xcaret Mexico Espectacular' (www.xcaret.com/espectacular-mexico/): Deze show biedt een unieke ervaring om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van Mexico. Gasten kunnen genieten van traditionele muziek, dans en kostuums terwijl ze worden meegenomen op een reis door de tijd.

  • Eten en drinken:

    • Verschillende restaurants en foodtrucks met gerechten uit heel Mexico, waaronder:
      • La Cocina: serveert traditionele Mexicaanse gerechten, waaronder tacos, enchiladas en guacamole. Het restaurant biedt ook een live kookervaring, waarbij gasten kunnen zien hoe hun eten wordt bereid.

      • El Mercado: biedt een buffet met een verscheidenheid aan gerechten uit heel Mexico, waaronder tortilla s, tamales, chiles rellenos en nog veel meer. Het restaurant heeft ook een open keuken, waar gasten kunnen zien hoe hun eten wordt bereid.

      • La Cantina: biedt een verscheidenheid aan Mexicaanse gerechten, waaronder quesadillas, fajitas en nacho s. Gasten kunnen ook genieten van hun favoriete cocktails en drankjes.

      • Chiafari: serveert Italiaanse gerechten, waaronder pizza'sen pasta s. Het restaurant biedt ook een selectie van wijnen uit Italië.

      • La Laguna: biedt een combinatie van Mexicaanse en internationale gerechten, waaronder vis, vlees en vegetarische opties. Het restaurant biedt ook een prachtig uitzicht op de lagune.

      • La Isla: biedt een verscheidenheid aan snacks en drankjes, waaronder hamburgers, hotdogs en bier. Het is een geweldige plek om te stoppen voor een snelle hap terwijl u het park verkent.

      • La Parrilla: serveert heerlijke vleesgerechten, waaronder steaks, hamburgers en chorizo. Het restaurant biedt ook een selectie van lokale ambachtelijke bieren.

      • La Terraza: biedt een prachtig uitzicht op de zee en serveert een verscheidenheid aan vis- en zeevruchtengerechten, waaronder ceviche en gegrilde vis. Het restaurant biedt ook een selectie van wijnen en cocktails.

    • Bars waar gasten kunnen genieten van cocktails en drankjes, waaronder:
      • Cielo Bar: biedt een prachtig uitzicht op de zee en de lucht en serveert een verscheidenheid aan cocktails, wijnen en bieren. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van een drankje terwijl u van het uitzicht geniet.

      • Xcaret Mexicaans Bier: dit bier is exclusief verkrijgbaar in Xcaret en is gebrouwen met lokale ingrediënten. Het is een perfecte keuze voor bierliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke smaakervaring.

      • La Margarita: deze klassieke Mexicaanse cocktail is verkrijgbaar in verschillende smaken en stijlen, waaronder frozen en on the rocks. Het is de perfecte drank om te genieten tijdens een warme dag in Xcaret.

      • Cantina Mexicana: deze bar biedt een authentieke Mexicaanse ervaring, compleet met mariachi-muziek en een selectie van tequila'sen mezcal. Gasten kunnen genieten van een breed scala aan drankjes, waaronder margarita s, paloma'sen micheladas.

  • Accommodatie:

    • Hotel Xcaret Mexico (www.hotelxcaret.com): Dit all-inclusive resort biedt 900 kamers en suites in verschillende categorieën, waaronder Deluxe, River Suite, Ocean View Suite, en meer. Elke kamer is ingericht met Mexicaanse accenten en biedt moderne voorzieningen zoals airconditioning, een flatscreen-tv en gratis Wi-Fi. Gasten kunnen ook genieten van toegang tot een privéstrand en verschillende zwembaden, evenals een scala aan activiteiten en entertainment.

    • El Faro (www.hotelxcaret.com/el-faro): Deze luxe villa biedt een prachtig uitzicht op de Caribische Zee en is geschikt voor maximaal zes personen. De villa beschikt over drie slaapkamers met elk een eigen badkamer, evenals een ruime woonkamer, keuken en terras met een privézwembad en een jacuzzi.

    • Casa del Rio (www.hotelxcaret.com/casa-del-rio): Deze gezellige bungalow is gelegen aan de oevers van de rivier en biedt een rustige en ontspannen sfeer. De bungalow beschikt over een slaapkamer met een kingsize bed en een eigen badkamer, evenals een kitchenette, een zithoek en een terras met uitzicht op de rivier.

    • Casa de la Playa (www.hotelxcaret.com/casa-de-la-playa): Deze privévilla is gelegen op het strand en biedt een prachtig uitzicht op de zee. De villa beschikt over twee slaapkamers met elk een eigen badkamer, evenals een ruime woonkamer, keuken en terras met een privézwembad en directe toegang tot het strand.


Xcaret biedt een scala aan accommodatie-opties voor gasten, van all-inclusive resorts tot luxe villa's en gezellige bungalows. Elke accommodatie is uniek en biedt verschillende voorzieningen en kenmerken om ervoor te zorgen dat gasten zich thuis voelen tijdens hun verblijf in Xcaret.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...