Een verkwikkende reis op de Nijl - ontdek het oude Egypte aan boord van de Oberoi Zahra

Egypte is niet alleen beroemd om zijn piramides en boeiende badplaatsen. Het land heeft veel meer te bieden. Een van de meest authentieke manieren om de ziel van dit oude land te ervaren, is door intiem kennis te maken met de Nijl, de ader van de Egyptische beschaving. Dit kan op een bijzonder luxe manier aan boord van de Oberoi Zahra, een verfijnde Nijlcruiser.

De Oberoi Zahra neemt haar gasten mee op een zevendaagse reis, waarbij ze de Nijl op en neer vaart, van Luxor naar Aswan. De cruiser is uitgerust met alle comfort en luxe die je zou verwachten van een high-end hotel. Er zijn 25 luxe hutten en twee luxe suites beschikbaar, waarvan de laatste een riante leefruimte van 50 vierkante meter bieden. Ze beschikken over een aparte woonkamer en een aangrenzend terras met een jacuzzi.

Het schip biedt een volwaardige spa, een theater, een fitnesscentrum, een buitenzwembad en zelfs een bibliotheek en sigaarlounge. Daarnaast is er een restaurant aan boord dat een brede selectie aan zowel internationale als Egyptische gerechten serveert.

De luxe suite kost aan het begin van het seizoen €1.100 per nacht, wat oploopt tot €1.800 in oktober. De cruises vinden plaats tussen maart en oktober. Hier kunnen de gasten de wonderen van het oude Egypte aanschouwen en vijfduizend jaar cultuur ontdekken, terwijl ze genieten van traditionele dans- en muziekoptredens.

Elke hut en suite biedt uitzicht op de Nijl, luxe badkamers en hoge snelheid internet. De luxe suites laten gasten eindeloze uitzichten op de Nijl genieten vanuit hun kingsize slaapkamer, vanaf een ligstoel op hun privéterras, of vanuit hun privé verwarmde buitenbubbelbad.

Naast de comfortabele accommodaties, biedt de Oberoi Zahra een verfijnd restaurant en de Library and Cigar Lounge. Deze is 24 uur per dag geopend en biedt een comfortabele plek om te ontspannen, een boek te lezen of te genieten van een gesprek met medereizigers.

In de Oberoi Spa kunnen gasten ontspannen in de handen van ervaren massage therapeuten in een privé spa suite met uitzicht op de Nijl. Het fitnesscentrum is voorzien van diverse fitnessapparaten, allemaal met persoonlijke audiovisuele schermen.

Oberoi Zahra maakt uw reis nog gedenkwaardiger met haar unieke aanpak van het cruisen op de Nijl. Haar programma'szijn ontworpen om u op een ontspannen tempo kennis te laten maken met de pracht van het oude Egypte.

Het dagelijkse excursieprogramma omvat niet alleen de beroemde bezienswaardigheden zoals de tempels van Karnak en Luxor, de Vallei der Koningen en de Tempel van Koningin Hatshepsut, maar ook minder bekende parels. Deze zijn onder andere de dubbele tempel van Kom Ombo en de tempel van Horus in Edfu. De gidsen zijn zeer ervaren Egyptologen die u graag meenemen in de rijke geschiedenis en cultuur van dit oude land.

Naast het landprogramma wordt er aan boord ook voldoende entertainment aangeboden. Denk hierbij aan traditionele buikdans- en muziekoptredens, lezingen over de Egyptische cultuur en geschiedenis, en kookdemonstraties waarin de fijne kneepjes van de Egyptische keuken worden uitgelegd.

Deze verkwikkende reis is ideaal voor wie graag in de watten wordt gelegd terwijl ze een duik nemen in de fascinerende geschiedenis en cultuur van Egypte. Het is een ervaring die nog lang zal bijblijven na het einde van de reis. De Oberoi Zahra belooft haar gasten een onvergetelijke reis waarin comfort, luxe en avontuur samensmelten tot een ultieme vakantie-ervaring.

Wanneer u aan boord stapt van de Oberoi Zahra, zult u meteen het verschil opmerken. De elegante inrichting is ontworpen om het majestueuze landschap van de Nijl aan te vullen, en niet te overheersen. De openbare ruimtes, zoals de lounge en de bibliotheek, stralen een gevoel van rust en stilte uit, dat u nergens anders op de rivier zult vinden.

Uw suite, of u nu kiest voor een luxe suite of een standaard cabine, is uw persoonlijke toevluchtsoord gedurende de reis. Ze zijn ruim opgezet en voorzien van alle comfort, inclusief een privébalkon waar u in alle rust kunt genieten van het voortdurend veranderende uitzicht op de rivieroevers.

Maaltijden aan boord zijn een culinair avontuur op zich. De chef-kok en zijn team bereiden elke dag een scala aan lokale en internationale gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten. De maaltijden worden geserveerd in het elegante restaurant aan boord of op het dek, onder de sterren.

Het wellness-centrum aan boord biedt een scala aan behandelingen, van massages en gezichtsbehandelingen tot yogasessies, perfect om na een dag van sightseeing te ontspannen en op te laden.

Het Oberoi-team streeft er naar om u een vlekkeloze service te bieden, zodat uw verblijf aan boord even onvergetelijk wordt als de locaties die u bezoekt. Van de kapitein tot de huishoudelijke medewerkers, iedereen is toegewijd aan uw comfort en tevredenheid.

Ontdek de wonderen van het oude Egypte in stijl en comfort aan boord van de Oberoi Zahra. Deze unieke reis zal u de rijke geschiedenis en cultuur van dit fascinerende land laten ervaren als nooit tevoren. De majestueuze schoonheid van de Nijl wacht op u.

De Oberoi Zahra biedt meerdere routes en programma'som de pracht en praal van Egypte te ontdekken. Elk heeft zijn eigen unieke accenten en hoogtepunten. Hier zijn een paar van de meest populaire:

  • Klassieke 7-Nachten Cruise van Luxor naar Aswan

    • Vertrek vanuit Luxor, de oude stad van Thebe, bekend om de Vallei der Koningen en Koninginnen.
    • Bezoek aan de Karnak Tempel en de Luxor Tempel, de grootste tempelcomplexen in Egypte.
    • Bezoek aan de graven van de farao'sin de Vallei der Koningen en de prachtige tempel van Hatsjepsoet.
    • Vaar naar Edfu en Kom Ombo om de respectievelijke tempels te bezoeken.
    • Ontdek Aswan, bekend om de Hoge Dam, het Nubische dorp en de tempel van Philae.
    • Optionele excursie naar de tempels van Abu Simbel.
  • Omvangrijke 12-Nachten Cruise van Luxor naar Aswan

    • Bevat alle hoogtepunten van de 7-nachten cruise.
    • Extra tijd om meer locaties te bezoeken en om van de rivier en het schip te genieten.
    • Bezoek aan de tempel van Hathor in Dendera.
    • Bezoek aan de dubbele tempel van Sobek en Haroëris in Kom Ombo.
    • Geniet van een traditionele felucca-rit op de Nijl in Aswan.
  • Aangepaste Cruises

    • De Oberoi Zahra biedt ook op maat gemaakte reizen aan waarbij u uw eigen route kunt samenstellen.
    • Mogelijkheid om privé-excursies te regelen naar minder bezochte archeologische sites.
    • Exclusieve diners en feesten aan boord of op locatie.
    • Speciale programma'szoals kooklessen, yoga-sessies en meer.


Elk van deze routes is ontworpen om gasten het beste van Egypte te laten zien, of ze nu geïnteresseerd zijn in geschiedenis, cultuur, ontspanning, of allemaal.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...