Dit zijn de top 10 luxe hotels op het eiland Phuket in Thailand

Phuket is een prachtige eilandprovincie in het zuiden van Thailand en een populaire bestemming voor reizigers van over de hele wereld. Het is de grootste eilandprovincie van Thailand en biedt tal van attracties, waaronder witte zandstranden, kristalheldere wateren, een rijke cultuur en tradities, een bruisend nachtleven en heerlijk eten.

Er zijn verschillende manieren om naar Phuket te reizen. De meest voorkomende manier is per vliegtuig, met directe vluchten vanuit vele grote steden in Azië, Europa en het Midden-Oosten. De belangrijkste luchthaven van Phuket is de Internationale Luchthaven van Phuket, gelegen op ongeveer 30 minuten van de belangrijkste toeristische gebieden.

Eenmaal op Phuket zijn er tal van activiteiten te doen en plaatsen om te verkennen. Het eiland heeft meer dan 30 stranden, variërend van rustige, afgelegen baaien tot bruisende stranden met veel watersportmogelijkheden en restaurants. Populaire stranden zijn Patong Beach, Karon Beach, Kata Beach en Nai Harn Beach.

Phuket heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur, die te zien is in de vele tempels en historische bezienswaardigheden die het eiland rijk is. De meest bekende zijn de Gouden Boeddha-tempel, de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha en de Tempel van de Grote Boeddha.

Voor degenen die op zoek zijn naar wat actievere activiteiten, zijn er genoeg mogelijkheden om te duiken, snorkelen, kajakken, surfen en andere watersporten te beoefenen. Er zijn ook verschillende nationale parken op het eiland, waaronder het Sirinat National Park, het Khao Phra Thaeo National Park en het Laem Son National Park, die wandelpaden, watervallen en ander natuurschoon bieden.

Phuket heeft ook een bruisend nachtleven, met tal van bars, clubs en restaurants die tot in de vroege uurtjes geopend zijn. Bovendien biedt het eiland heerlijk eten, van streetfood tot exclusieve restaurants die de Thaise keuken tot in de perfectie bereiden.

Kortom, Phuket is een geweldige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een combinatie van strand, cultuur, activiteiten en lekker eten.

Top 10 van de meest luxe hotels in Phuket (in willekeurige volgorde)

  • Amanpuri Phuket is een exclusief vijfsterrenresort gelegen aan de westkust van Phuket, in Thailand. Het resort ligt op een heuveltop met uitzicht op de Andamanse Zee en biedt een adembenemend uitzicht op de oceaan. Amanpuri betekent 'plaats van vrede' in het Sanskriet en het resort leeft zeker tot die naam. Het is een oase van rust en kalmte, omringd door weelderige tropische tuinen en rustgevende waterpartijen De accommodaties van Amanpuri zijn allemaal prachtig ingericht en bieden een combinatie van traditionele Thaise architectuur en moderne gemakken. Gasten kunnen kiezen uit verschillende accommodaties, waaronder villa's, paviljoens en suites. Alle accommodaties zijn ruim en beschikken over privézwembaden en uitzicht op de oceaan. Het resort beschikt over tal van faciliteiten, waaronder een prachtig zwembad dat uitkijkt op de Andamanse Zee, een fitnesscentrum, een spa met verschillende behandelkamers, tennisbanen en een bibliotheek. Het resort heeft ook verschillende eetgelegenheden, waaronder de Japanse restaurant Nama, het Italiaanse restaurant Arva, de Beach Club, de Lounge en de Pool Terrace. Alle restaurants bieden heerlijke gerechten en een prachtig uitzicht op de oceaan. Amanpuri ligt dicht bij enkele van de beste stranden van Phuket, waaronder Bang Tao Beach en Surin Beach. Het resort biedt ook een scala aan activiteiten en excursies, waaronder snorkelen, duiken, boottochten, jungletochten en golfen.

  • Trisara Phuket is een vijfsterrenresort gelegen aan de noordwestkust van Phuket, in Thailand. Het resort biedt een spectaculair uitzicht op de Andamanse Zee en heeft een eigen privéstrand. Het resort beschikt over verschillende soorten accommodaties, waaronder privévilla's en suites. Alle accommodaties zijn elegant ingericht en bieden een spectaculair uitzicht op de oceaan. De villa's hebben elk een eigen infinity-zwembad en een uitgestrekte buitenruimte om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. Trisara Phuket biedt een scala aan faciliteiten en diensten, waaronder een prachtig zwembad, tennisbanen, een fitnessruimte, een spa met meerdere behandelkamers en een bibliotheek. Het resort heeft ook verschillende eetgelegenheden, waaronder het heerlijke restaurant Pru, dat bekroond is met een Michelin-ster en gespecialiseerd is in de lokale Thaise keuken met verse en biologische ingrediënten. Andere restaurants zijn The Deck, dat internationale gerechten serveert, en de Zest Bar & Lounge, waar je kunt genieten van cocktails en andere drankjes. Trisara Phuket heeft ook een eigen jachthaven en biedt verschillende activiteiten en excursies, zoals duiken, snorkelen, zeilen en golfen. Het resort is ook gunstig gelegen nabij enkele van de beste bezienswaardigheden van Phuket, waaronder de tempel van de Gouden Boeddha, de oude stad van Phuket en de Big Buddha.

  • Banyan Tree Phuket is een vijfsterrenresort gelegen aan de zuidwestkust van Phuket, in Thailand. Het resort ligt te midden van weelderige groene tuinen en biedt uitzicht op de Andamanse Zee. Het resort beschikt over verschillende soorten accommodaties, waaronder villa's met één of twee slaapkamers en luxueuze privézwembaden. Elke villa is ontworpen in een moderne, elegante stijl en is uitgerust met moderne faciliteiten en voorzieningen om het verblijf van gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Banyan Tree Phuket biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een prachtig zwembad, tennisbanen, een fitnessruimte, een spa met meerdere behandelkamers en een bibliotheek. Het resort heeft ook verschillende restaurants, waaronder het heerlijke Saffron-restaurant, dat gespecialiseerd is in de Thaise keuken, en het Watercourt-restaurant, dat internationale gerechten serveert. Het resort biedt ook verschillende activiteiten en excursies, waaronder duiken, snorkelen, zeilen en golfen. Gasten kunnen ook genieten van een breed scala aan watersporten, zoals kajakken, jetskiën en windsurfen. Banyan Tree Phuket ligt ook dicht bij enkele van de beste bezienswaardigheden van Phuket, waaronder de tempel van de Gouden Boeddha, de oude stad van Phuket en de Big Buddha.

  • Rosewood Phuket is een vijfsterrenresort gelegen aan de zuidwestkust van Phuket, in Thailand. Het resort ligt op een heuvel met uitzicht op de Andamanse Zee en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan. Het resort beschikt over verschillende soorten accommodaties, waaronder villa's met één of twee slaapkamers en luxueuze privézwembaden. Alle accommodaties zijn prachtig ingericht in een eigentijdse stijl en bieden moderne voorzieningen en faciliteiten om het verblijf van gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Rosewood Phuket biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een prachtig zwembad, tennisbanen, een fitnessruimte, een spa met meerdere behandelkamers en een bibliotheek. Het resort heeft ook verschillende restaurants, waaronder het Red Sauce-restaurant, dat Italiaanse gerechten serveert, en het Ta Khai-restaurant, dat Thaise gerechten serveert. Andere eetgelegenheden zijn de Mai Bar, de lobbylounge en de strandbar. Het resort biedt ook verschillende activiteiten en excursies, waaronder duiken, snorkelen, zeilen en golfen. Gasten kunnen ook genieten van een breed scala aan watersporten, zoals kajakken, jetskiën en windsurfen. Rosewood Phuket ligt ook dicht bij enkele van de beste bezienswaardigheden van Phuket, waaronder de tempel van de Gouden Boeddha, de oude stad van Phuket en de Big Buddha.

  • The Nai Harn Phuket is een vijfsterrenresort gelegen aan de zuidkust van Phuket, in Thailand. Het resort biedt een prachtig uitzicht op de baai van Nai Harn en het strand van Nai Harn. Het resort beschikt over verschillende soorten accommodaties, waaronder kamers en suites met uitzicht op de oceaan. Alle kamers en suites zijn prachtig ingericht en bieden moderne voorzieningen en faciliteiten, zoals een flatscreen-tv, gratis WiFi en een minibar. Sommige suites hebben een eigen balkon of terras met uitzicht op de oceaan. The Nai Harn Phuket biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een prachtig zwembad, tennisbanen, een fitnessruimte en een spa met meerdere behandelkamers. Het resort heeft ook verschillende restaurants en bars, waaronder het Cosmo-restaurant, dat moderne Thaise gerechten serveert, en de Rooftop Lounge, waar gasten kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de zonsondergang terwijl ze genieten van een cocktail. Het resort biedt ook verschillende activiteiten en excursies, waaronder duiken, snorkelen en vissen. Gasten kunnen ook genieten van een breed scala aan watersporten, zoals kajakken, jetskiën en windsurfen. The Nai Harn Phuket ligt op korte afstand van enkele van de beste bezienswaardigheden van Phuket, waaronder de tempel van de Gouden Boeddha en de Big Buddha.

  • Anantara Mai Khao Phuket Villas is een vijfsterrenresort gelegen aan de noordwestkust van Phuket, in Thailand. Het resort ligt te midden van weelderige groene tuinen en biedt toegang tot het prachtige Mai Khao-strand. Het resort beschikt over verschillende soorten accommodaties, waaronder villa's met één, twee of drie slaapkamers en privézwembaden. Alle villa's zijn ingericht in een eigentijdse stijl en bieden moderne voorzieningen en faciliteiten om het verblijf van gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Anantara Mai Khao Phuket Villas biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een prachtig zwembad, een fitnessruimte, een spa met meerdere behandelkamers en een bibliotheek. Het resort heeft ook verschillende restaurants, waaronder het Tree House-restaurant, dat Thaise en internationale gerechten serveert, en het Sea.Fire.Salt-restaurant, dat heerlijke steaks en zeevruchten biedt. Het resort biedt ook verschillende activiteiten en excursies, waaronder yogalessen, fietsen, kooklessen en watersporten. Gasten kunnen ook genieten van een breed scala aan watersporten, zoals kajakken, windsurfen en zeilen. Anantara Mai Khao Phuket Villas ligt ook dicht bij enkele van de beste bezienswaardigheden van Phuket, waaronder de tempel van de Gouden Boeddha, de oude stad van Phuket en de Big Buddha.

  • The Surin Phuket is een vijfsterrenresort gelegen aan de westkust van Phuket, in Thailand. Het resort ligt in een afgelegen baai met uitzicht op het prachtige witte zandstrand van Pansea. Het resort beschikt over verschillende soorten accommodaties, waaronder kamers en suites met uitzicht op de oceaan en privévilla's met één of twee slaapkamers en privézwembaden. Alle kamers en villa's zijn prachtig ingericht in een eigentijdse stijl en bieden moderne voorzieningen en faciliteiten om het verblijf van gasten zo aangenaam mogelijk te maken. The Surin Phuket biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een prachtig zwembad, tennisbanen, een fitnessruimte en een spa met meerdere behandelkamers. Het resort heeft ook verschillende restaurants, waaronder het Lomtalay Seafood-restaurant, dat heerlijke zeevruchten biedt, en het Sunset Café, dat Thaise en internationale gerechten serveert. Andere eetgelegenheden zijn de Beach Restaurant, de Beach Bar en de Surin Bakery. Het resort biedt ook verschillende activiteiten en excursies, waaronder duiken, snorkelen, zeilen en kajakken. Gasten kunnen ook genieten van een breed scala aan watersporten, zoals windsurfen, jetskiën en parasailen. The Surin Phuket ligt ook dicht bij enkele van de beste bezienswaardigheden van Phuket, waaronder de tempel van de Gouden Boeddha en de oude stad van Phuket.

  • COMO Point Yamu Phuket is een vijfsterrenresort gelegen aan de oostkust van Phuket, in Thailand. Het resort biedt een prachtig uitzicht op de baai van Phang Nga en de omliggende bergen. Het resort beschikt over verschillende soorten accommodaties, waaronder kamers en suites met uitzicht op de oceaan en privévilla's met één of twee slaapkamers en privézwembaden. Alle kamers en villa's zijn prachtig ingericht in een eigentijdse stijl en bieden moderne voorzieningen en faciliteiten om het verblijf van gasten zo aangenaam mogelijk te maken. COMO Point Yamu Phuket biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een prachtig zwembad, een fitnessruimte, een spa met meerdere behandelkamers en een bibliotheek. Het resort heeft ook verschillende restaurants en bars, waaronder het Nahmyaa-restaurant, dat heerlijke Thaise gerechten serveert, en het Aqua Bar, dat een prachtig uitzicht op de baai biedt terwijl gasten genieten van een cocktail. Het resort biedt ook verschillende activiteiten en excursies, waaronder yogalessen, kooklessen en boottochten naar de nabijgelegen eilanden. Gasten kunnen ook genieten van een breed scala aan watersporten, zoals duiken, snorkelen en kajakken. COMO Point Yamu Phuket ligt ook dicht bij enkele van de beste bezienswaardigheden van Phuket, waaronder de tempel van de Gouden Boeddha en de oude stad van Phuket.

  • The Pavilions Phuket is een vijfsterrenresort gelegen aan de westkust van Phuket, in Thailand. Het resort biedt een spectaculair uitzicht op de Andamanse Zee en is omgeven door weelderige groene heuvels. Het resort beschikt over verschillende soorten accommodaties, waaronder privévilla's met één, twee of drie slaapkamers en privézwembaden. Alle villa's zijn prachtig ingericht en bieden moderne voorzieningen en faciliteiten om het verblijf van gasten zo aangenaam mogelijk te maken. The Pavilions Phuket biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een prachtig zwembad, een fitnessruimte, een spa met meerdere behandelkamers en een bibliotheek. Het resort heeft ook verschillende restaurants en bars, waaronder de Firefly Pool & Restaurant, dat heerlijke Thaise gerechten en internationale gerechten serveert, en de 360° Bar, dat een prachtig panoramisch uitzicht biedt over de Andamanse Zee. Het resort biedt ook verschillende activiteiten en excursies, waaronder yogalessen, kooklessen en boottochten naar de nabijgelegen eilanden. Gasten kunnen ook genieten van een breed scala aan watersporten, zoals duiken, snorkelen en kajakken. The Pavilions Phuket ligt ook dicht bij enkele van de beste bezienswaardigheden van Phuket, waaronder de tempel van de Gouden Boeddha en de oude stad van Phuket.

  • Sri Panwa Phuket is een vijfsterrenresort gelegen aan de zuidoostkust van Phuket, in Thailand. Het resort biedt een prachtig uitzicht op de Andamanse Zee en de nabijgelegen eilanden. Het resort beschikt over verschillende soorten accommodaties, waaronder privévilla's met één, twee of drie slaapkamers en privézwembaden. Alle villa's zijn prachtig ingericht en bieden moderne voorzieningen en faciliteiten om het verblijf van gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Sri Panwa Phuket biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een prachtig zwembad, een fitnessruimte, een spa met meerdere behandelkamers en een bibliotheek. Het resort heeft ook verschillende restaurants en bars, waaronder het Baba Poolclub-restaurant, dat heerlijke Thaise en internationale gerechten serveert, en de Baba Nest-bar, dat een prachtig panoramisch uitzicht biedt over de Andamanse Zee. Het resort biedt ook verschillende activiteiten en excursies, waaronder yogalessen, kooklessen en boottochten naar de nabijgelegen eilanden. Gasten kunnen ook genieten van een breed scala aan watersporten, zoals duiken, snorkelen en kajakken. Sri Panwa Phuket ligt ook dicht bij enkele van de beste bezienswaardigheden van Phuket, waaronder de tempel van de Gouden Boeddha en de oude stad van Phuket.

Al hotels bieden allemaal uitzonderlijke faciliteiten en diensten, zoals privézwembaden, stranden, spa s, restaurants van wereldklasse en persoonlijke butlerservice. Ze zijn allemaal perfect voor reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijk en luxueus verblijf op Phuket. Bijna alle resorts bieden ook een gratis pendeldienst naar het strand en de nabijgelegen winkels en restaurants.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...