De Oriënt-Express - een eersteklas ticket naar ouderwetse grandeur

Het woord 'iconisch' wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt, maar als het gaat om de Oriënt-Express, is er simpelweg geen passender term. Deze legendarische treinreis belichaamt een tijd van ouderwetse luxe, romantiek en avontuur. Ontdek de rijke geschiedenis, luxueuze voorzieningen en tijdloze charme van deze iconische treinreis.

De Oriënt-Express had zijn eerste rit in 1883 en veranderde voorgoed de manier waarop mensen reizen. De trein verbond het Westen met het Oosten en maakte het voor de eerste keer mogelijk om van Parijs naar Constantinopel (het hedendaagse Istanbul) te reizen in een ongeëvenaard comfort. In zijn gloriedagen stond de Oriënt-Express symbool voor luxe en extravagantie, met royale eetzalen, elegante slaapcoupés en attente service die zelfs de meest veeleisende reizigers wist te behagen.

Vandaag kunnen we dankzij Belmond, eigenaar van de Venice Simplon-Oriënt-Express, weer genieten van de betovering en romantiek van deze historische treinreis. Hoewel de route iets is veranderd - de trein reist nu voornamelijk tussen Londen en Venetië - blijft de essentie van de Oriënt-Express hetzelfde. Elk detail, van het verfijnde interieur tot het onberispelijke personeel, ademt een sfeer van ouderwetse grandeur en exclusiviteit.

Aan boord van de Oriënt-Express worden reizigers meegevoerd naar een vervlogen tijdperk. De dag begint met een uitgebreid ontbijt in de privacy van uw eigen hut, gevolgd door een ochtend van ontspanning en genieten van het voorbijtrekkende landschap. 'sMiddags kunt u zich tegoed doen aan een heerlijke lunch in een van de drie restauratierijtuigen, waarbij u de keuze heeft uit een scala aan culinaire hoogstandjes. De avond wordt afgesloten met een smaakvol diner, vergezeld van een selectie van de beste wijnen, en wellicht wat dans in de barrijtuig.

Hoewel de Oriënt-Express een eerbetoon is aan het verleden, biedt hij ook moderne gemakken om het reizen aangenaam te maken. Zo zijn er elektrische stopcontacten in elke hut voor het opladen van apparaten en is er in elke coupé een handdoekverwarming en een wastafel. De badkamers zijn gedeeld, maar worden zeer goed onderhouden en zijn altijd beschikbaar voor gasten.

Een reis met de Oriënt-Express is zoveel meer dan alleen van A naar B gaan; het is een unieke ervaring die je een leven lang bijblijft. Van het moment dat je instapt en je ticket door de conducteur laat knippen tot het laatste glas champagne voordat je op je bestemming aankomt, elke minuut aan boord is een moment om te koesteren.

Voor degenen die de Oriënt-Express willen ervaren, maar niet de gehele route willen afleggen, biedt Belmond ook kortere trips aan. Een populaire keuze is de dagtrip van Londen naar Folkestone of de reis van Venetië naar Verona. Op deze manier kun je genieten van de grandeur en romantiek van de trein zonder een lange tijd weg te zijn.

De Oriënt-Express is meer dan alleen een trein; het is een symbool van luxe, avontuur en romantiek. Het nodigt je uit om een stap terug in de tijd te nemen en te proeven van de grandeur van weleer. Of je nu een fervent treinreiziger bent, een liefhebber van geschiedenis of gewoon op zoek bent naar een unieke reiservaring, de Oriënt-Express heeft iets te bieden voor iedereen.

Als we verder kijken dan de luxueuze voorzieningen en de majestueuze omgeving, herinnert de Oriënt-Express ons ook aan het belang van de reis zelf. In onze gehaaste wereld waar snelheid en efficiëntie zo gewaardeerd worden, zorgt de Oriënt-Express voor een welkome pauze. Hij nodigt ons uit om langzamer te gaan, om te genieten van de reis en om in het moment te leven. De Oriënt-Express is niet alleen een symbool van luxe en glorie uit het verleden, maar ook een herinnering dat de reis soms net zo belangrijk is als de bestemming.

 

- Wanneer startte de eerste rit van de Oriënt-Express? De eerste rit van de Oriënt-Express vond plaats in 1883.
- Welke steden verbindt de huidige route van de Oriënt-Express voornamelijk? De huidige route van de Oriënt-Express verbindt voornamelijk Londen en Venetië.
- Wat zijn enkele van de luxe voorzieningen aan boord van de Oriënt-Express? Enkele luxevoorzieningen aan boord van de Oriënt-Express zijn royale eetzalen, elegante slaapcoupés, attente service en een barrijtuig.
- Biedt de Oriënt-Express ook kortere trips aan? Ja, Belmond biedt ook kortere trips aan, zoals de dagtrip van Londen naar Folkestone of de reis van Venetië naar Verona.
- Wat vertegenwoordigt de Oriënt-Express naast luxe en glorie uit het verleden? Naast een symbool van luxe en glorie uit het verleden, herinnert de Oriënt-Express ons ook aan het belang van de reis zelf en nodigt het ons uit om te genieten van de reis en in het moment te leven.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...