Crystal Esprit claimt titel van werelds meest luxueuze cruiseschip

Crystal Esprit is een luxueus cruiseschip van Crystal Cruises, met plaats voor slechts 62 gasten. Het schip heeft een eigentijdse inrichting en biedt een heleboel spannende activiteiten voor zijn gasten, zoals wakeboarden, ziplinen en diepzeeduiken met behulp van de diepzee duikboot van het schip, de U-Boat Worx C-Explorer. Naast de duikboot heeft het schip nog veel meer te bieden, zoals vier Zodiac-boten, twee waterscooters en een 32-voet sportjachttender.

Wanneer het schip aan land is, kunnen gasten deelnemen aan een verscheidenheid aan activiteiten, zoals wandelen en fietsen, of genieten van watersporten zoals windsurfen, kajakken en snorkelen. De all-inclusive pakketten bieden reizigers de mogelijkheid om te genieten van gastronomische diners in het elegante restaurant aan boord, evenals drankjes in de bar en salon. Er is ook een bibliotheek, een fitnessruimte en een spa op het schip.

Crystal Esprit vaart door de Middellandse Zee en de Adriatische Zee en biedt reizigers de mogelijkheid om enkele van de mooiste bestemmingen ter wereld te verkennen, zoals het eiland Capri, Dubrovnik, Santorini en de Franse Rivièra. Het schip is een geweldige keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een intieme en exclusieve vakantie-ervaring. Een all-inclusive pakket van zeven nachten kost minstens €3.240 per persoon.

Aan boord van de Crystal Esprit vind je een scala aan faciliteiten en activiteiten om je te vermaken, waaronder:

  • Eetgelegenheden: Er zijn verschillende eetgelegenheden op het schip, waaronder The Yacht Club, waar je kunt genieten van een mix van lokale en internationale gerechten. Ook kun je terecht bij The Patio, waar je kunt dineren in de buitenlucht bij het zwembad.
  • Wellness: Voor degenen die willen ontspannen is er een fitnesscentrum, een sauna, een stoombad en een spa. Gasten kunnen genieten van verschillende behandelingen, waaronder massages, gezichtsbehandelingen en lichaamspakkingen.
  • Watersport: Het schip heeft verschillende watersportmogelijkheden, waaronder snorkelen, kajakken, stand-up paddleboarding en wakeboarding. Er zijn ook vier Zodiac-boten, twee waterscooters en een 32 voet bredere sportjachttender beschikbaar.
  • Diepzee duiken: De Crystal Esprit beschikt over een U-Boat Worx C-Explorer duikboot die plaats biedt aan drie personen voor diepzee duiken. Het schip heeft ook een decompressiekamer en duikuitrusting.
  • Excursies: De Crystal Esprit biedt verschillende excursies aan, zoals bezoeken aan lokale steden, wijnproeverijen en jachttochten.
  • Entertainment: 'sAvonds kun je genieten van livemuziek en andere entertainment in de Cove Lounge of buiten op dek.
  • Accommodaties: De Crystal Esprit heeft 31 suites, waaronder enkele met een privéterras en bubbelbad. De suites zijn voorzien van luxe voorzieningen zoals een kingsize bed, een Nespresso-apparaat en een butlerservice.


Het schip beschikt ook over een marina-platform aan de achterkant, waardoor gasten gemakkelijk in en uit het water kunnen komen om te snorkelen, paddleboarden of kajakken. Er is ook een fitnessruimte aan boord, evenals een spa en een bibliotheek voor ontspanning en rustige momenten.

De Crystal Esprit biedt een aantal eetgelegenheden aan boord, waaronder The Yacht Club Restaurant, waar gasten kunnen genieten van een heerlijk ontbijt, lunch en diner in een elegante sfeer. Daarnaast is er een openlucht grillrestaurant waar gasten kunnen genieten van verse zeevruchten en vleesgerechten, terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan.

Voor entertainment aan boord kunnen gasten genieten van livemuziek en verschillende shows in de Palm Court Lounge. Er is ook een casino en een bubbelbad aan boord voor gasten die op zoek zijn naar meer actie en avontuur.

De Crystal Esprit biedt verschillende cruises aan, waaronder een reis naar de Seychellen en de Malediven, evenals een rondreis door de Griekse eilanden. Naast de standaardcruises biedt het schip ook privécruises aan, waarbij gasten hun eigen reisroute kunnen samenstellen en op maat gemaakte activiteiten kunnen toevoegen.

Met zijn luxueuze voorzieningen en exclusieve ervaringen is de Crystal Esprit de perfecte keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke en onvergetelijke vakantie op zee.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...