Beleef magische Kerstmarkten in Londen - ultieme gids

Londen is een stad die tijdens de kerstperiode transformeert in een wonderland aan festiviteiten, en de kerstmarkten spelen daar een grote rol in. Van de traditionele chalets tot de glinsterende lichtjes, elk markt biedt zijn eigen unieke ervaring, doorspekt met de geur van glühwein en de klanken van kerstliederen. Dit artikel neemt je mee langs de meest sfeervolle en magische kerstmarkten die Londen te bieden heeft.

Een van de meest geliefde kerstmarkten is de Winter Wonderland in Hyde Park. Deze uitgestrekte kerstmarkt trekt jaarlijks miljoenen bezoekers en is veel meer dan alleen een markt; het is een volledige kerstervaring. Met een enorme ijsbaan, circusvoorstellingen, een reuzenrad en tal van eet- en drinkgelegenheden zorgt Winter Wonderland ervoor dat bezoekers van alle leeftijden de kerstsfeer volop beleven.

Een andere niet te missen bestemming is de Southbank Centre Winter Market. Gelegen aan de oevers van de Theems, biedt deze markt naast de traditionele kraampjes ook een scala aan pop-up restaurants en bars. Hier kan men genieten van ambachtelijke cadeaus en internationale keukens, terwijl het uitzicht op de rivier en de skyline van Londen voor een onvergetelijke achtergrond zorgt.

Voor wie op zoek is naar iets kleinere en intiemere markten, zijn er opties zoals de Christmas by the River bij London Bridge City. Deze pittoreske markt is ideaal voor het vinden van unieke handgemaakte geschenken en lokale lekkernijen. Met het iconische uitzicht op Tower Bridge en de Tower of London verschaft deze markt een betoverend beeld van Londen in feesttooi.

Leicester Square, midden in het West End, host ook een charmant kerstmarktje waar ambacht en entertainment samenkomen. Hier vind je theaterkraampjes, comedy clubs en live muziek, wat een bezoek aan deze markt compleet maakt met cultuur en plezier.

Niet ver van Leicester Square, op Covent Garden, wordt ook de kerstsfeer gevierd met een indrukwekkende kerstboom en feestelijke decoraties. Het historische piazza wordt omringd door kraampjes, waar je alles kunt vinden van handgemaakte juwelen tot gastronomische lekkernijen. Covent Garden staat ook bekend om zijn luxe winkels en boetieks, waardoor het de perfecte plek is om kerstinkopen te combineren met een bezoek aan de markt.

In Oost-Londen kun je naar de Wintertime at Canary Wharf gaan, waar je niet alleen kraampjes vindt, maar ook een schaatsbaan en lichtinstallaties die de winterse hemel oplichten. Deze markt staat bekend om zijn moderne aanpak en innovatieve evenementen, hetgeen een contrast vormt met de meer traditionele markten in de stad.

Voor hen die iets unieks zoeken, is de Greenwich Christmas Market een aanrader. Deze markt, ingebed in maritieme geschiedenis, biedt een mix van antiek, kunstwerken, kleding en unieke geschenken. Het nabijgelegen Old Royal Naval College zorgt voor een majestueuze achtergrond en draagt bij aan de historische charme van de markt.

De Kingston Christmas Market, gelegen in de Ancien Market Place en omringende straten, brengt een ander soort ambiance met zijn Duitse stijl kerstmarkt. Hier kun je je tegoed doen aan Bratwurst, warme chocolademelk of de traditionele Feuerzangenbowle terwijl je tussen de houten chalets struint.

Tot slot is er nog de Christmas Market at Tate Modern, waar kunst en kerstpret elkaar ontmoeten. Naast het kopen van handwerk en het genieten van seizoensgebonden lekkernijen, kunnen bezoekers ook de galerij binnenwandelen voor wat hedendaagse kunst.

Bij al deze markten staat de kerstervaring centraal, met elk hun eigen specifieke kenmerken en attracties. Londen biedt een diversiteit aan kerstmarkten die passen bij elke smaak, van nostalgische traditionele scènes tot meer eigentijdse vieringen. Een ding hebben ze gemeen: ze maken deel uit van de magie die Londen elk jaar weer tot een van de meest betoverende plekken maakt om Kerstmis te vieren.

Naast de genoemde markten heeft Londen nog veel meer te bieden voor hen die op zoek zijn naar kerstsfeer. Overal in de stad worden kleinere markten en evenementen georganiseerd die bijdragen aan de feestvreugde. Zo zijn er in verschillende wijken kerstparades, pop-up ijsbanen en carol singalongs te vinden, elk met hun eigen lokale twist. Ook de stadsparken zijn versierd met lichtjes en bieden vaak extra attracties zoals kerstboerderijen of levende kerststallen.

Wat je interesses of voorkeuren ook zijn, in Londen kun je tijdens de kersttijd je hart ophalen. Of je nu de voorkeur geeft aan het nippen van warme cider terwijl je over de markten slentert, of dat je liever de hoogtepunten van de stad bewondert vanuit het comfort van een verwarmde iglo bar, de kersttijd in Londen is een ervaring die je niet wilt missen.

Het is belangrijk om te onthouden dat kerstmarkten vaak druk kunnen zijn, dus het plannen van je bezoek is essentieel. Check vooraf de openingstijden en eventuele toegangsprijzen. Sommige markten bieden ook speciale evenementen of nachtopeningen aan, die een extra dimensie kunnen toevoegen aan je bezoek. Bereid je voor op de kou door je warm te kleden, maar laat de soms lage temperaturen je niet weerhouden van het genieten van deze magische tijd van het jaar.

Londen biedt een kerstervaring die past bij zowel families, stellen als vriendengroepen. Elk jaar opnieuw zorgen de kerstmarkten voor nieuwe herinneringen en redenen om terug te keren. Ze zijn niet alleen plaatsen waar je unieke cadeaus kunt vinden, maar ook plekken waar gemeenschapszin en festiviteit samenkomen. In een tijd waarin samenzijn belangrijker is dan ooit, bieden de kerstmarkten in Londen een ruimte om te verbinden, te vieren en de geest van Kerstmis te omarmen.

 

- Wat is een van de grootste attracties van de Winter Wonderland in Hyde Park? Winter Wonderland in Hyde Park biedt een enorme ijsbaan, circusvoorstellingen, een reuzenrad en verschillende eet- en drinkgelegenheden.
- Welke markt staat bekend om zijn moderne aanpak en innovatieve evenementen? De Wintertime at Canary Wharf staat bekend om zijn moderne aanpak en innovatieve evenementen.
- Welke kerstmarkt is ingebed in maritieme geschiedenis en biedt een mix van antiek, kunstwerken en kleding? De Greenwich Christmas Market is ingebed in maritieme geschiedenis en biedt een mix van antiek, kunstwerken en kleding.
- Hoe draagt Covent Garden bij aan de kerstsfeer in Londen? Covent Garden viert de kerstsfeer met een indrukwekkende kerstboom, feestelijke decoraties en omringende kraampjes die van alles bieden, van handgemaakte juwelen tot gastronomische lekkernijen.
- Waar kun je in Londen genieten van een German-style kerstmarkt? Je kunt een German-style kerstmarkt ervaren op de Kingston Christmas Market in de Ancien Market Place en omringende straten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...