Lufthansa's Nieuwe Business Class Stoelen voor de Boeing 777X Innovatie en Comfort

Lufthansa onthult haar vernieuwde business class-stoelen, exclusief ontworpen voor de Boeing 777X (777-9) vliegtuigen. Vanaf 2020 kunnen passagiers genieten van deze luxueuze stoelen, die meer privacy en persoonlijke ruimte bieden dankzij directe toegang tot het gangpad voor elke zitplaats. Het stijlvolle kleurenpalet bestaat uit houtskool, crème, donkerblauw en chocoladebruin, wat zorgt voor een elegante en aangename sfeer.

Lufthansa kiest voor een stoelconfiguratie die inmiddels de standaard is geworden bij 's werelds beste business class-hutten, waarbij het huidige ontwerp wordt vervangen. Deze nieuwe business class-stoelen zullen ook geïntroduceerd worden bij Swiss en Austrian Airlines, die beide eigendom zijn van Lufthansa Group.

De stoelen zijn speciaal ontworpen voor de moderne reiziger en zijn uitgerust met een tablet in een uitsparing van de zijwand. Passagiers kunnen hiermee zowel de stoel als het geavanceerde entertainmentsysteem bedienen. Dit systeem is voorzien van een groter scherm dat voldoet aan de verwachtingen van hedendaagse business class-passagiers.

Lufthansa heeft een mock-up en een korte beschrijving gedeeld van hun speciale app, waarmee passagiers hun digitale apparaten kunnen gebruiken om de stoel te bedienen. Hierdoor kunnen zij de meest comfortabele positie instellen tijdens hun reis naar de bestemming. De nieuwe business class-stoelen beloven een ongeëvenaarde reiservaring met een perfecte combinatie van innovatie, comfort en stijl.

Passagiers in Lufthansa's vernieuwde business class kunnen ook genieten van andere voorzieningen en diensten die zijn ontworpen om hun vlucht zo aangenaam mogelijk te maken. Een selectie van heerlijke maaltijden, bereid door topchefs, zal worden geserveerd aan boord, samen met een uitgebreide wijnkaart om de culinaire ervaring te complementeren.

De stoelen kunnen eenvoudig worden omgezet in een volledig vlak bed, waardoor passagiers kunnen genieten van een goede nachtrust tijdens langeafstandsvluchten. Bovendien zijn de stoelen uitgerust met extra opbergruimte en USB-poorten om persoonlijke apparaten op te laden.

Het cabinepersoneel is speciaal opgeleid om te zorgen voor een uitmuntende service en tegemoet te komen aan de behoeften van de business class-passagiers. Naast het bieden van efficiënte en persoonlijke service, kunnen zij ook assisteren bij eventuele speciale verzoeken of reisbehoeften.

Lufthansa heeft ook geïnvesteerd in het verbeteren van de algehele vliegervaring door het introduceren van geavanceerde technologieën aan boord. Hieronder vallen bijvoorbeeld geluidsreducerende technieken om het geluidsniveau in de cabine te minimaliseren en geavanceerde luchtfiltratiesystemen om een optimale luchtkwaliteit te handhaven.

De introductie van deze nieuwe business class-stoelen benadrukt de toewijding van Lufthansa om haar passagiers een uitzonderlijke reiservaring te bieden. Door te investeren in innovatieve technologieën, comfort en luxe, streeft Lufthansa ernaar om de verwachtingen van haar business class-passagiers te overtreffen en hen een onvergetelijke vlucht te bieden.

Naast het nieuwe interieur van de business class, biedt Lufthansa ook een scala aan extra diensten en faciliteiten om het reisgemak en de algehele vliegervaring verder te verbeteren. Enkele van deze extra's zijn:

  • Toegang tot exclusieve lounges: Business class-passagiers hebben toegang tot Lufthansa's luxe lounges op geselecteerde luchthavens, waar ze kunnen ontspannen, genieten van heerlijke gerechten en drankjes, en profiteren van diverse faciliteiten zoals douches, werkplekken en ontspanningsruimtes.
  • Prioriteit bij inchecken en boarden: Passagiers in de business class hebben voorrang bij het inchecken en boarden, waardoor hun reis soepeler en minder stressvol verloopt.

  • Ruimere bagagevrijstelling: Business class-passagiers kunnen genieten van een ruimere bagagevrijstelling, zowel voor ingecheckte als handbagage, waardoor ze meer spullen kunnen meenemen op hun reis.

  • Verbeterde connectiviteit aan boord: Lufthansa biedt business class-passagiers de mogelijkheid om verbonden te blijven met hun werk of dierbaren tijdens de vlucht door middel van geavanceerde Wi-Fi-verbindingen en mobiele netwerkmogelijkheden.

  • Persoonlijke service: Lufthansa's business class-passagiers kunnen rekenen op een toegewijde en persoonlijke service van het cabinepersoneel, dat erop gericht is om aan al hun behoeften en wensen te voldoen.

  • Aanpassing van de reiservaring: Passagiers hebben de mogelijkheid om hun vlucht op maat te maken door vooraf speciale maaltijdverzoeken in te dienen, stoelen te selecteren en andere voorkeuren door te geven.


Lufthansa blijft investeren in de ontwikkeling en verbetering van haar business class-aanbod om passagiers een ongeëvenaarde vliegervaring te bieden. Deze voortdurende inspanningen om te innoveren en de verwachtingen van passagiers te overtreffen, zullen Lufthansa helpen haar positie als een van de toonaangevende luchtvaartmaatschappijen ter wereld te behouden en versterken.

Ontdek Antarctica met Ponant een onvergetelijke luxe Cruise ervaring In de kijker

Antarctica, het bevroren continent op het zuidelijkste puntje van onze planeet, is een bestemming vol wonderen en ongerepte schoonheid. Een reis na...