The Hearst Estate is het landhuis van The Godfather

50 jaar geleden veranderde regisseur Francis Ford Coppola het filmlandschap met The Godfather, zijn ambitieuze hoogstandje dat zich richtte op de werking en machinaties van de misdaadfamilie Corleone. Bekend om zijn uitzonderlijke, unieke dialoog en de carrièrebepalende uitvoeringen van Al Pacino, Robert Duvall en James Caan, even belangrijk voor het succes van de film waren de iconische instellingen, van het clair-obscur van het kantoor van Vito Corleone tot het restaurant met rode saus waar zoon Michael'seerste daad van maffiosamoord. Een van de meest grandioze decors in The Godfather was de verheven trofee-woning van personage Jack Woltz, de filmproducent wiens meest legendarische scène hem omvatte toen hij wakker werd met een bebloed paardenhoofd in zijn lakens, een daad van intimidatie gepleegd door de Corleones.

Hieronder bekijken we een van de meest bijzondere en legendarische eigendommen in de culturele legende... Het landgoed Hearst, gelegen in het oude Beverly Hills, werd in 1926 bedacht door Gordon Kaufmann, wiens architecturale hits het Los Angeles Times-gebouw, Hollywood Palladium en de Hoover Dam omvatten. De eerste bewoner was bankier Milton Getz; het was een van de vele huwelijksreisbestemmingen van John F Kennedy en Jacqueline in 1953; en was tot voor kort eigendom van financier Leonard M Ross. Bovendien kreeg het pand, naast Coppola'shit, ook filmtijd in de film The Bodyguard uit 1992, evenals Beyoncé'svisuele album Black Is King, uitgebracht in 2020.

Maar het trok voor het eerst grote aandacht toen het werd overgenomen door William Randolph Hearst, de vermaarde mediatitan die daar woonde met zijn partner, acteur Marion Davies. De afgelopen tien jaar was deze blok van 29.000 vierkante meter in mediterrane Revival-stijl, waarvan het hele land 3,5 hectare beslaat, inclusief een oprit van 800 voet, heen en weer geslingerd over de onroerendgoedmarkt, en op een gegeven moment, in 2016, had een kolossale prijs van €195 miljoen dollar - maar het had al lang geen koper aangetrokken. Afgelopen september bereikte het echter het veilingblok, met zes betrokken bieders, voordat het uiteindelijk werd verkocht aan Nicolas Berggruen, een investeerder, voor een gerapporteerde €63,1 miljoen, een korting van minder dan de helft van de prijs op de eerdere waardering. Berggruen, wiens werk bestaat uit het investeren in schone energie en het runnen van zijn eigen denktank die tot doel heeft ideeën te ontwikkelen en politieke, economische en sociale instellingen voor de 21e eeuw vorm te geven, heeft een gerapporteerd vermogen van €2,9 miljard.

Aan de voorkant van het pand bevindt zich een gevel die is uitgedost in een rustgevend palet van zalmroze en voldoende struikgewas en flora om een Toscaanse edelman-inhoud te behouden. Binnen vindt u een bibliotheek met twee niveaus die wordt gekenmerkt door zijn met de hand gesneden houten lambrisering; een leefruimte met een tonplafond; negen slaapkamers; bijna twee keer zoveel badkamers; en voldoende gemeenschappelijke ruimte om verschillende grote Siciliaanse families en hun medewerkers te vermaken. De biljartkamer is verankerd met een stenen open haard die is gekocht van Hearst Castle, de andere architecturale glorie van Hearst, halverwege tussen San Francisco en LA.

Voor bezoekers die graag in eenzaamheid plannen maken, zijn er ook een paar gastenappartementen aan de overkant van de compound, die ook watervallen hebben (merk op dat zwemmen met vissen in dit gebied wordt afgekeurd), door Paul Thiene ontworpen tuinen, een reeks zwembaden geschikt voor Poseidon, een poolhouse en een tennispaviljoen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...