Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Stilwater Fishery biedt een spectaculair uitzicht op Killearn Schotland

Stilwater Fishery biedt een spectaculair uitzicht op Killearn Schotland

Gelegen te midden van zes hectare grond, met volgroeide tuinen en een eigen loch, Stilwater Fishery is een van de meest vooraanstaande hedendaagse eigendommen in Killearn, Schotland.

Het gebouw is verdeeld over twee verdiepingen, met glazen wanden in veel van de kamers, die een prachtig uitzicht bieden op het meer en het glorieuze omliggende natuurlijke landschap.

Uniek is dat er ook een omhullende veranda aan de rand van het meer ligt, wat betekent dat het mogelijk is om letterlijk vanaf de voordeur van het pand te vissen.

Degenen die genieten van de schoonheid van het buitenleven zullen de omgeving van Stilwater echt waarderen.

Dit huis is gebouwd om de natuurlijke schoonheid van de locatie op te nemen, met de dramatische ramen die ingelijste woonbeelden van het gebied vormen. Voor de meerderheid zijn die muren die niet van glas zijn gemaakt geschilderd in heldere neutrale kleuren om de overvloedige hoeveelheid natuurlijk licht weer te geven die het pand binnenstroomt.

De inherente schoonheid van de natuur elimineert de behoefte aan door de mens gemaakt patroonbehang of kieskeurige kunstwerken. In de lounge is een muur volledig gemaakt van glas, met uitzicht dat zich uitstrekt over het meer en over de groene, verre heuvels.

De andere muur is wit met een open haard in landelijke stijl, waardoor gezellige nachten aan het meer in elk seizoen van het jaar mogelijk zijn. Er is weinig aan dit huis dat rustiek van stijl is, maar het algehele effect stelt het pand in staat om te werken met de natuurlijke omgeving op een manier die maar weinig hedendaagse gebouwen kunnen overtreffen, of zelfs matchen.

De weerspiegeling van de natuur is een thema dat door heel Stilwater loopt. Hoewel het ontwerp eigentijds is, zijn er zelfs een aantal kenmerken die naadloos samengaan met de natuurlijke omgeving van het pand. Het dak is bijvoorbeeld gemaakt van leisteen zoals een aantal woningen in het nabijgelegen dorp.

Bovendien, de muur die de woon- en keukenruimte beneden scheidt, is gebouwd van traditionele landsteen, wat de grenzen weerspiegelt die eeuwenlang door boeren in nabijgelegen velden zijn gebouwd. Binnen Stilwater vindt u een reeks reflecterende oppervlakken die een spiegelbeeld geven van het stilstaande water waaraan het pand staat. Glas siert het pand en wordt zelfs met groot effect gebruikt om de vrijdragende trap te creëren die naar de bovenverdieping van de appartementen leidt.

De keuken heeft een hoogglans zwarte afwerking en de gepolijste Amerikaanse notenhouten vloer heeft een moderne uitstraling, met behoud van een natuurlijke warmte.


Stilwater Fishery biedt een spectaculair uitzicht op Killearn Schotland