Michael Chow zet LA Mansion opnieuw te koop voor $69,9 miljoen

De beroemde restauranteigenaar Michael Chow, bekend van de Mr. Chow-keten van Chinese restaurants, probeert al een tijdje zijn uitgestrekte herenhuis in Los Angeles van de hand te doen. Na eerdere mislukte pogingen, heeft hij zijn museumachtige residentie, met een oppervlakte van maar liefst 30.000 vierkante meter, opnieuw op de markt gebracht. Hoewel de vraagprijs van $69,9 miljoen nog steeds enorm is, is het toch $8 miljoen minder dan bij zijn vorige poging.

Het luxueuze pand bevindt zich in de prestigieuze wijk Holmby Hills, aan de gewilde Mapleton Drive. Het huis verdient terecht de benaming 'museum', aangezien het vanaf het begin is ontworpen om de indrukwekkende kunstcollectie van Mr. Chow tentoon te stellen. Het ontwerp van het hoofdgebouw is zelfs geïnspireerd op het Reina Sofia-museum in Madrid.

Dit ruime landhuis omvat negen slaapkamers en een vrijstaand gastenverblijf met drie verdiepingen. Het geheel is zo bijzonder, dat het eerder een kunstwerk dan een huis lijkt. Bovendien is het pand volledig omheind en zeer veilig, een ideale omgeving voor de persoonlijke collectie antiek en hedendaagse kunst van Mr. Chow. Toekomstige eigenaren zullen echter moeten weten dat de kunstcollectie niet bij de verkoop van het huis is inbegrepen.

Het museumachtige hoofdgebouw pronkt met 400 jaar oude Moorse zuilen, Florentijnse plafonds uit de 16e en 17e eeuw en geïmporteerd antiek metselwerk. Het interieur herbergt een grote ontvangsthal met galerijen op de tweede verdieping aan beide zijden, en indrukwekkende 30 meter hoge plafonds, geflankeerd door stralend witte, kunstzinnige muren.

Blikvanger is de Art Deco-bibliotheek, met exotisch hout van vloer tot plafond. De master bedroom, eveneens in Art Deco-stijl, beschikt over een grote kleedkamer en een indrukwekkende badkamer met wit marmer. Het huis heeft verder nog negen badkamers, een uitgebreide keuken in witte tinten en antieke, handgesneden houten deuren.

Gezien Mr. Chow'sprofessionele achtergrond is het geen verrassing dat de keuken is uitgerust met industriële apparaten, ideaal voor grote diners of bijeenkomsten. Het gastenverblijf beschikt over een grote bioscoop met 40 zitplaatsen, een biljart-/pianokamer en een buitenzwembad. Zowel het hoofdgebouw als het gastenverblijf hebben een prachtig, ruim dakterras, waar je kunt genieten van een onovertroffen uitzicht.

Het huis ademt een sfeer van luxe en verfijning, die verder wordt versterkt door zijn unieke kenmerken. De Art Deco-bibliotheek, met zijn exotische houten bekleding van vloer tot plafond, is een lust voor het oog en een waar paradijs voor boekenliefhebbers. De hoofdslaapkamer is eveneens in de Art Deco-stijl ingericht, met een royale kleedruimte en een weelderige badkamer die opvalt door zijn witmarmeren afwerking.

Het pand heeft ook nog negen andere badkamers, wat bijdraagt aan zijn allure als een residentie van hoogstaande luxe. De ruime keuken, ingericht in schitterende wittinten, straalt elegantie uit en is uitgerust met handgesneden houten deuren van eeuwen oud. Deze keuken, ontworpen met oog voor detail, is voorzien van apparatuur van industriële kwaliteit, perfect afgestemd op de behoeften van grootse etentjes of bijeenkomsten.

Het gastenverblijf is een wereld op zich, met een grote filmzaal met 40 zitplaatsen, een multifunctionele biljart-/pianokamer en een verfrissend buitenzwembad. Zowel het hoofdgebouw als het gastenverblijf beschikken over een prachtig en ruim dakterras, dat de perfecte plek biedt voor bewoners en gasten om te ontspannen en te genieten van het adembenemende uitzicht.

Hoewel dit ongetwijfeld een pand is dat de aandacht trekt, zal een potentiële koper echter moeten accepteren dat de kunstcollectie van Mr. Chow niet bij de aankoop inbegrepen is. Desondanks is het huis op zichzelf al een meesterwerk, een plek waar architectuur en kunst op een unieke manier samenkomen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...