Luxueus Leven - villa van Jean Marais nu te koop

De villa die bekend staat als La Muse d'Orphée, ooit het thuis van de gerenommeerde Franse acteur en kunstenaar Jean Marais, is nu op de huizenmarkt verschenen. Deze adembenemende residentie ligt in de schilderachtige heuvels van het achterland van Cannes en biedt een uniek inzicht in de luxe en rust die de Côte d'Azur te bieden heeft. De woning vertegenwoordigt een perfecte harmonie tussen historische charme en moderne luxe, waardoor potentiële kopers de kans krijgen om niet alleen een huis maar ook een deel van de Franse culturele geschiedenis te bezitten.

La Muse d'Orphée staat trots op een uitgestrekte landgoed, waar het behalve een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee, ook privacy en sereniteit biedt. De architectuur van de villa weerspiegelt de artistieke geest van Marais, met zorgvuldig uitgekozen details die een tijdloze elegantie uitstralen. De ruimtes binnen zijn rijkelijk gedecoreerd en ontworpen met een oog voor detail, waarmee ze elk een eigen verhaal vertellen.

De woonoppervlakte van deze voormalige sterrenvilla'strekt zich uit over meerdere niveaus. In het interieur vinden kopers grote leefruimtes, waaronder een riante woonkamer die ideaal is voor entertainen, een elegante eetkamer, een professionele keuken die elke chef-kok zou bekoren, en verschillende slaapkamers en badkamers die de perfecte balans bieden tussen comfort en stijl. Elke kamer in de villa is ontworpen om het overweldigende natuurlijk licht en de majestueuze uitzichten te benadrukken die het gebied kenmerkt.

Naast de hoofdverblijfplaats bevat het domein ook een gastenverblijf, waar bezoekers in volledige privacy kunnen verblijven. Dit bijhuis is net als de hoofdvilla uitgerust met alle nodige faciliteiten en afgewerkt met dezelfde aandacht voor luxe en comfort.

Het buitengedeelte van La Muse d'Orphée is net zo indrukwekkend als het interieur, met een groot zwembad dat omringd wordt door terrassen en tuinen. Deze buitenruimtes zijn ontworpen om volop van het heerlijke klimaat en de charmante omgeving te genieten. Hier kan men ontspannen of entertainen terwijl men uitkijkt over de groene landschappen en de azuurblauwe zee.

De ligging van het domein is optimaal met gemakkelijke toegang tot de plaatselijke voorzieningen en slechts een korte autorit verwijderd van de mondaine stad Cannes. Toch is het landgoed perfect geïsoleerd van de drukte, waardoor bewoners de rust van het Franse platteland kunnen ervaren zonder in te boeten aan de luxe en verwennerij die doorgaans met de regio worden geassocieerd.

Deze eigendom belichaamt niet alleen luxe en schoonheid, maar is ook doorspekt met geschiedenis. Jean Marais, een icoon van de Franse cinema en een protégé van filmmaker Jean Cocteau, bracht hier vele jaren door. Hij liet zijn artistieke vingerafdruk achter op elke hoek van het landgoed. Potentiële kopers hebben nu de kans om in de voetsporen te treden van een ware legende en een thuis te claimen dat evenveel karakter als comfort biedt.

De kade van Sotheby'sInternational Realty heeft de eer om dit opmerkelijke pand aan te bieden. Zij staan bekend om hun expertise in luxe vastgoed en hun vermogen om exclusieve eigenschappen te koppelen aan kopers die op zoek zijn naar exceptionele woonervaringen. La Muse d'Orphée verkoopt meer dan een thuis; het biedt een levensstijl, een kunstwerk en een stukje onsterfelijke geschiedenis.

De werkelijke ervaring van het leven in La Muse d'Orphée is echter nog veel meer dan de som van deze tastbare aspecten. De villa belichaamt de essentie van Franse flair en kunstzinnigheid, en straalt nog steeds de geest uit van Jean Marais. Marais, bekend om zijn rollen in films als 'La Belle et la Bête' en 'Le Château de ma mère', was ook een begaafd beeldhouwer en schilder, en zijn creatieve geest is voelbaar in elk detail van het landgoed. Zo is het voor bewoners en gasten mogelijk om zich onder te dompelen in een ruimte die niet alleen als residentie diende, maar ook als bron van inspiratie voor een van Frankrijks grootste artistieke talenten.

De geschiedenis van het pand voegt een zeldzame en intangible waarde toe die moeilijk in een prijs uit te drukken is. Het is een persoonlijk museum, een heiligdom dat spreekt van de tijd die Marais daar heeft doorgebracht, van de feesten die hij organiseerde tot de stille momenten van reflectie en creatie. Elk aspect van de villa, van de delicate interieurkeuzes tot de weelderige landschapsarchitectuur, getuigt van een rijke historische tapestry.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...