Shelby Vanhoy s Charmant Manhattan appartement in detail

Shelby Vanhoy, een 28-jarige marketingmanager die oorspronkelijk uit North Carolina komt, heeft een unieke flair toegevoegd aan haar éénkamerappartement gelegen in de Upper East Side van Manhattan. Met een oppervlakte van slechts 46 vierkante meter is haar huis een perfect voorbeeld van hoe je met beperkte ruimte toch een warme, functionele en stijlvolle woonomgeving kunt creëren.

De verhuizing naar New York was voor Vanhoy een droom die werkelijkheid werd, maar het betekende ook de uitdaging aangaan om zich te vestigen in een aanzienlijk kleiner appartement dan ze gewend was. Door het combineren van goed doordachte opbergoplossingen en een zorgvuldige selectie van meubels en decoraties heeft ze echter een knusse plek gemaakt die haar persoonlijkheid weerspiegelt.

Zelf noemt ze haar stijl 'modern maar comfortabel', en dit principe is overal in haar appartement terug te zien. De muren zijn beschilderd in een kalme, neutrale kleur, die het natuurlijke licht dat door de hoge ramen binnenkomt, versterkt. Het gebruik van lichte tinten helpt de illusie van ruimte te verbeteren, waardoor het appartement groter lijkt dan het in werkelijkheid is. Een grote, goudkleurige spiegel boven de bank vergroot dit effect nog verder door het licht te reflecteren en de kamer visueel te verdubbelen.

Vanhoys oog voor detail is bijzonder opmerkzaam. Decoratieve keuzes, zoals het blauwe fluwelen bankstel, zachte dekens en diverse planten, voegen levendigheid en textuur toe aan de ruimte. Ze heeft ook gebruik gemaakt van multifunctionele meubels - haar ottomaan dient bijvoorbeeld niet alleen als zitplaats, maar ook als opbergruimte.

In de hoek van de kamer staat een compact bureau dat dienstdoet als thuiswerkplek, slim geplaatst naast een raam om optimaal gebruik te maken van het daglicht. Naast de traditionele functie, dient dit bureau ook als een make-uptafel, wat Vanhoys vermogen illustreert om elk stukje van haar huis een dubbele functie te laten vervullen.

De keuken, hoewel klein, is volledig uitgerust en verrassend functioneel. Open planken bieden voldoende opbergruimte en dragen bij aan het ruimtelijke gevoel. Net als in de rest van het appartement, heeft Vanhoy gekozen voor hoogwaardige materialen die zowel esthetiek als duurzaamheid bieden - van het marmeren aanrecht tot de roestvrijstalen apparaten.

In de slaapkamer, gescheiden door een tussenschot, heeft Vanhoy een kalme oase gecreëerd, met de nadruk op rust en eenvoud. Het bed, gekleed in wit en zachte pasteltinten, wordt geflankeerd door een set van zwevende nachtkastjes, waardoor er meer vloeroppervlak vrij blijft. Boven het bed hangt een schilderachtige wandtapijt dat diepte en interesse aan de muur toevoegt.

Vanhoy, die haar ideeën en ontwerpbeslissingen deelt op haar blog 'Pretty in the Pines', heeft met beperkte middelen een verrassend ruimtelijk en elegant appartement samengesteld. Haar tips en trucs, van het investeren in dubbelzijdige gordijnen tot het kiezen van statement verlichtingsarmaturen, zijn een inspiratiebron voor iedereen die met een vergelijkbare ruimtelijke uitdaging kampt.

Het verhaal van Shelby Vanhoys transformatie van haar kleine Manhattan appartement is niet alleen een getuigenis van haar stijl en creativiteit, maar ook van de mogelijkheden die kleine woonruimtes kunnen bieden. Ondanks de uitdagingen laat Vanhoy zien dat je met een beetje vindingrijkheid en designbewustzijn een functioneel, aantrekkelijk en zelfs ruimtelijk huis kunt creëren.

De aanpak van Vanhoy kan worden gezien als een inspiratiebron voor velen die in dichtbevolkte steden wonen waar de woonruimte beperkt en kostbaar is. Haar appartement vertegenwoordigt een groeiende trend waarbij mensen hun kleine ruimtes optimaliseren en transformeren tot persoonlijke heiligdommen die zowel praktisch als esthetisch zijn.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...