Luxe pioneertown ranch in Californië staat te koop

In het zuiden van Californië, omringd door de uitgestrekte woestijn en de torenhoge bergen, ligt een bijzondere plaats genaamd Pioneertown. Deze locatie, oorspronkelijk opgezet als een filmset voor westernfilms in de jaren '40, heeft zich ontwikkeld tot een levendige gemeenschap met een unieke aantrekkingskracht. In deze omgeving van historisch belang staat Know Nothing Ranch, een buitengewoon eigendom dat nu te koop wordt aangeboden.

Deze ranch is niet zomaar een woning; het is een toevluchtsoord dat privacy, luxe en comfort combineert met een rustieke charme die perfect past bij de omringende natuur. Met zijn indrukwekkende grootte van 100 hectare biedt het terrein ruimte voor zowel ontspanning als avontuur.

Het hoofdgebouw van de ranch, een residentie met een oppervlakte van ongeveer 370 vierkante meter, verwelkomt bezoekers met een sfeer die zowel elegant als ongedwongen is. Ontworpen in een stijl die moderniteit met landelijke elementen verenigt, ademt het interieur een warme en uitnodigende sfeer uit. De woning beschikt over twee slaapkamers en twee badkamers, waardoor het geschikt is voor gezinnen of personen die op zoek zijn naar ruimte en privacy.

Eén van de meest in het oog springende kenmerken van de ranch is de grote woonkamer die een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen biedt. Deze kamer, met zijn hoge plafonds en brede raampartijen, maakt optimaal gebruik van het natuurlijke licht en creëert een naadloze verbinding met de buitenwereld.

De keuken is uitgerust met de modernste apparatuur en biedt liefhebbers van koken alle nodige voorzieningen om culinaire hoogstandjes te bereiden. Dit, gecombineerd met een open eetgedeelte, maakt de ruimte ideaal voor het entertainen van gasten of voor gezellige familiediners.

Buiten de comfortabele binnenruimtes strekt de ranch zich uit met diverse voorzieningen die buitenactiviteiten aanmoedigen. Een spa-achtig zwembad en een jacuzzi nodigen uit tot ontspanning onder de sterrenhemel na een dag vol avonturen in de omgeving. Voor de paardenliefhebbers zijn er uitgestrekte weiden en stallen, waardoor het mogelijk is om te genieten van paardrijtochten door het landschap.

Naast de prachtige natuurlijke omgeving, is de ligging van de ranch ideaal voor liefhebbers van muziek en cultuur. Op steenworp afstand bevindt zich de legendarische saloon Pappy & Harriet s, bekend om zijn live muziek en unieke sfeer. Dit maakt Know Nothing Ranch een plek waar de serene rust van de natuur hand in hand gaat met culturele verrijking.

De vraagprijs van de ranch reflecteert de uniekheid en de luxe die het te bieden heeft. Met een bedrag van $2,5 miljoen krijgt de nieuwe eigenaar niet alleen een prachtig huis maar ook een stukje van de rijke geschiedenis van Pioneertown. Het eigendom is bij uitstek geschikt voor diegenen die waarde hechten aan zowel de intimiteit van een privéverblijf als de mogelijkheid om deel te nemen aan de lokale gemeenschap.

Dit fascinerende eigendom biedt een zeldzame kans om eigenaar te worden van een stuk land dat zowel hedendaagse luxe als het erfgoed van het oude Westen belichaamt. Met zijn adembenemende uitzichten, ruime terrein en moderne voorzieningen biedt Know Nothing Ranch de perfecte balans voor wie op zoek is naar een leven vol verfijning en avontuur.

De geschiedenis van Pioneertown begon in de late jaren '40, toen een groep Hollywoodinvesteerders, waaronder acteurs als Roy Rogers en Gene Autry, besloten om een filmset te bouwen die tegelijkertijd als een functionele stad zou dienen. Met zijn Main Street, geflankeerd door typische westernfaçades zoals saloons, jailhouses en banken, werd Pioneertown al snel een gewilde locatie voor het filmen van westerns.

Door de jaren heen is Pioneertown uitgegroeid tot veel meer dan een filmset. Terwijl de originele gebouwen bewaard zijn gebleven en nog altijd een nostalgische uitstraling hebben, heeft de gemeenschap zich ontwikkeld tot een bloeiend centrum van kunst en ambachten. Kunstenaars, musici en andere creatievelingen voelen zich aangetrokken tot de unieke vibe van deze plaats, waardoor het een broeinest van cultuur en innovatie is geworden.

Know Nothing Ranch ligt in de nabijheid van het Joshua Tree National Park, wat het nog aantrekkelijker maakt voor natuurliefhebbers en avonturiers. Dit park staat bekend om zijn spectaculaire woestijnlandschappen, gevarieerde flora en fauna, en nachtelijke sterrenhemels die tot de meest heldere van Noord-Amerika behoren. Voor wandelaars, rotsklimmers en fotografen is dit nationaal park een waar paradijs.

De naam van de ranch, 'Know Nothing', is een knipoog naar de historische Know Nothing partij, een politieke beweging in de Verenigde Staten uit de 19e eeuw die sterk gekant was tegen immigranten. Hoewel de naam misschien een negatieve bijklank heeft, geeft het een extra laag van historische betekenis aan deze moderne retraite. Het weerspiegelt wellicht ook de wens van de toekomstige eigenaar om zich te distantiëren van de buitenwereld en volledig op te gaan in de serene en ongerepte natuur die de ranch omringt.

De architectuur en het design van de Know Nothing Ranch zijn zorgvuldig uitgevoerd om een harmonieuze overgang tussen binnen en buiten te garanderen. Natuurlijke materialen zoals steen en hout worden gecombineerd met grote glaspartijen om het gevoel van openheid en verbondenheid met de omgeving te bevorderen. Het gebruik van duurzame materialen en technologieën toont aan dat luxe en milieubewust leven hand in hand kunnen gaan.

Ook op het vlak van duurzaamheid is er bij de bouw en het beheer van de ranch rekening gehouden met de ecologische voetafdruk. Zo maakt de ranch gebruik van zonne-energie en zijn er systemen geïnstalleerd voor waterbesparing en -zuivering. Dit past bij de toenemende vraag naar milieuvriendelijke en zelfvoorzienende woningen, vooral in gebieden zoals de Californische woestijn, waar water een kostbaar goed is.

Pioneertown zelf blijft trouw aan zijn roots door het organiseren van evenementen die de geest van het Wilde Westen levend houden. Regelmatige liveoptredens, rodeo'sen traditionele westernfestiviteiten houden de geschiedenis van de stad in ere, terwijl ze bezoekers en bewoners een authentieke ervaring bieden.

De toekomstige eigenaar van Know Nothing Ranch zal dus niet alleen een luxe woning bezitten, maar ook deel uitmaken van een gemeenschap die waarde hecht aan het behoud van haar unieke karakter. Te midden van de rustige uitgestrektheid van de woestijn biedt dit eigendom een levensstijl die zowel inspirerend als intiem is, waarbij de romantiek van het oude Westen samensmelt met de vooruitgang en het comfort van de moderne tijd.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...