Iconische scheermeshuis van La Jolla wordt verkocht voor een smak geld

Het Razor House, ook bekend als het scheermeshuis van La Jolla, is een uniek en iconisch huis gelegen in de Californische kustplaats La Jolla, dat bekend staat om zijn opvallende architectuur en adembenemende uitzichten op de oceaan. Het huis werd ontworpen door architect Wallace E. Cunningham en werd gebouwd in 2003.

De inspiratie voor het ongelooflijke huis van Iron Man, The Razor House, is slechts een paar dagen geleden verkocht voor een coole €20,8 miljoen, waardoor het dit jaar de duurste huizenverkoop is in het welvarende gebied van La Jolla, Californië. Het ongelooflijke klifhangende pand met uitzicht op de oceaan is ontworpen door de veelgeprezen architect Wallace E. Cunningham en het werd afgelopen zomer aanvankelijk te koop aangeboden voor €30 miljoen, dus dit was zeker een geweldige prijs.

En het lijkt erop dat Grammy-winnende zangeres Alicia Keys de gelukkige nieuwe eigenaar is van dit modernistische juweeltje, dat zich in de buurt van de Torrey Pines Golf Course, het La Jolla Playhouse en het circuit van De Mar bevindt. Je zou kunnen denken dat het Razor House zo wordt genoemd naar de radicale invalshoeken van het ontwerp, maar dit fantastische huis is eigenlijk vernoemd naar een van de lokale natuurmonumenten - het Razor Point.

Het scheermeshuis heeft een oppervlakte van ongeveer 464 vierkante meter en is gebouwd op een perceel van ongeveer 1.800 vierkante meter. Het is geïnspireerd op de natuurlijke omgeving van de kliffen en lijkt bijna te zijn gebeeldhouwd uit de omliggende rotswanden. Het heeft gebogen wanden en schuine plafonds, en er is geen enkele rechte lijn te bekennen. Het ontwerp creëert een gevoel van beweging en dynamiek en de ramen zijn strategisch geplaatst om de bewoners te laten genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan en om veel natuurlijk licht binnen te laten.

Het huis is uitgerust met verschillende luxe voorzieningen, waaronder een theaterzaal, een buitenzwembad en een hot tub. Het huis is ontworpen om naadloos te integreren met de omgeving en heeft daarom veel buitenruimtes, waaronder een groot terras met een ingebouwde barbecue, die perfect is voor het ontvangen van gasten.

In 2021 werd het Razor House verkocht voor €20,8 miljoen aan de Grammy-winnende zangeres Alicia Keys, waarmee het de duurste huizenverkoop van dat jaar werd in het welvarende gebied van La Jolla. Het huis was oorspronkelijk te koop aangeboden voor €30 miljoen. Het huis heeft twee master suites, twee gastenkamers, vier grote badkamers en twee halve badkamers, twee stoombaden (met douches), een volledig uitgeruste fitnessruimte, een spa op het dak en een barbecue buiten. Er is ook een vrijstaand pension met meerdere niveaus dat nog eens 1.301 m² biedt en wordt geleverd met twee slaapkamers en twee badkamers, elk met aparte ingangen op verschillende niveaus.

Het Razor House beschikt over een ultramodern domoticasysteem waarmee bijna alles kan worden bediend, van verlichting, verwarming en raamschermen tot muziek- of videodistributiesystemen, rechtstreeks vanaf een iPad. Het huis heeft stralingswarmte en geforceerde luchtkoeling en er is zelfs een back-upgenerator voor het geval van stroomuitval. Het iconische Razor House heeft ook een verbluffend overloopzwembad van 5.100 kubieke voet, een glazen lift die van de ondergrondse garage naar het dakterras gaat en een ondergrondse garage die meer dan 4 auto's kan huisvesten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...