Hoe u van uw oude huis een moderne enclave kunt maken

Als je een oud huis bezit of er onlangs een hebt gekocht, begin je waarschijnlijk na te denken over hoe je het kunt moderniseren. Natuurlijk, er zijn veel overwegingen bij het aannemen van zo'n groot project; je moet de integriteit van de oude structuur behouden en tegelijkertijd een huis creëren dat functioneel en veilig blijft voor de bewoners, vooral als je met kleine kinderen woont die mogelijk vatbaar zijn voor ongelukken. Daarom is het in dergelijke gevallen van cruciaal belang om de hulp van een professioneel team in te schakelen.

Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden wanneer u uw oude huis transformeert in een luxe, modern toevluchtsoord/

Zrobym Oude huizen zullen tekenen van veroudering vertonen, zoals scheuren en afgebroken verf. Het moderniseren van uw huis betekent deze onvolkomenheden verbergen. Vaak is een nieuwe verflaag voldoende.

Het zou echter leuk zijn als je het karakter van het huis nog steeds kunt behouden. Om dit te doen, moet u mogelijk enkele gebieden oppoetsen om deze details te benadrukken. Het is misschien het beste om te verkennen met verschillende kleurenpaletten die de algehele esthetiek van uw huis aanvullen. Als u bijvoorbeeld uw muren schildert met crème of beige in hoogglansverf en donkergrijs op deuren aanbrengt, kunt u ze een statement stuk maken. Georgio Armani'spenthouse/kompas in Manhattan Voor velen lijkt glas in lood misschien verouderd. Voor het veeleisende oog kan het echter een brandpunt zijn in uw moderne huis. Laat je glas-in-loodraam zien door de muren te schilderen met een eenvoudige witte verf om er een kunstwerk van te maken dat tot leven komt wanneer het door het zonlicht wordt geraakt. Als je van dit idee houdt, zal het krijgen van enkele art deco binnendeuren uit de jaren dertig zeker een aanvulling zijn op je glas-in-loodramen en een magische sfeer creëren.

Witte leren zitbank Er zijn veel manieren waarop u garnituren kunt verbergen die aanwijzingen geven over de leeftijd van uw huis. Uw meubels zijn echter iets heel anders. Volgens Kasala, als je je huis (met name de eetkamer) er modern uit wilt laten zien, moet je misschien investeren in tijdloze stukken die het beste bij je levensstijl passen. Kies meubels met eenvoudige stijlen die het moderne leven perfect combineren met traditionele huizen. Ontwerper: Romet Mets Het ethos van het moderne leven is minimalisme. Houd hier rekening mee bij het opknappen van je huis. Misschien wilt u grote stellingsystemen vermijden die er alleen maar zwaar uit kunnen zien. In plaats daarvan kunt u ervoor kiezen om luchtige rekken te hebben. Ze zijn een geweldige stijltip als je ervoor wilt zorgen dat je voldoende opslagruimte hebt en tegelijkertijd modern blijft. Bovendien helpt het ook om de oorspronkelijke architectuur van het huis te behouden.

Het moderniseren van een huis betekent niet altijd dat u nieuwe items in uw huis moet opnemen. Een subtiele manier om dit te doen is door verweerde stukken en accenten toe te voegen die inspiratie halen uit het buitenleven. Je kunt kiezen voor items zoals geweven manden, vintage huisnummers en hout met patina om een rustieke sfeer te creëren die past bij een oude huisstructuur. Ontwerper: Tamara Eaton Oude huizen staan bekend om hun unieke raamstijlen. Hoewel het verwijderen ervan alleen schade kan veroorzaken, is het het beste als u ze in plaats daarvan kunt verbergen.
Het gebruik van gordijnen helpt u om te gaan met oude en excentrieke ramen zonder in te boeten aan natuurlijk licht. Het installeren van lichtgekleurde gordijnen kan helpen om die moderne charme in uw ruimte te brengen zonder de structuur in gevaar te brengen. Ontwerper: Galina Lavrishcheva Omdat de meeste gedateerde huizen op ongebruikelijke kavels zijn gebouwd, het is gebruikelijk om even eigenzinnige kamerindelingen te vinden.

Je kunt van elke ruimte een moderne ruimte maken door de open indeling te omarmen. Houd er echter rekening mee dat dit kan betekenen dat u kamers in zones moet verdelen. Open lay-outs bieden betere functionaliteit. Het toevoegen van vloerkleden en het strategisch plaatsen van meubels kan helpen bij het definiëren van de zones. Oude huizen hebben hun charme. Het kan echter nodig zijn om de ruimte te veranderen om veranderingen in uw levensstijl op te vangen. Al snel heb je een luxe huis met je gezin.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...