Ashford Castle in Ierland - een Historisch Erfgoed in de Wereldwijde Vastgoedmarkt

Ashford Castle is een historisch kasteel en hotel gelegen aan de oevers van Lough Corrib in County Mayo, Ierland. Het kasteel werd voor het eerst gebouwd in 1228 en heeft sindsdien een rijke geschiedenis gekend. Het is nu een luxe hotel met 83 kamers en suites en een oppervlakte van 365 hectare.

In 1852 werd het kasteel eigendom van de beroemde familie Guinness en diende het als gastheer voor beroemdheden zoals koning George V van Groot-Brittannië, Oscar Wilde, John Lennon en president Ronald Reagan. Het was ook de locatie voor de trouwreceptie van Pierce Brosnan in 2001, een van de beroemde acteurs die James Bond hebben gespeeld.

Recentelijk werd Ashford Castle vermeld voor maar liefst €25 miljoen, ongeveer de helft van de prijs die er vijf jaar geleden voor is betaald. Gerry Barrett, een zakenman van Galway, had het gebouw in 2008 gekocht van een groep Iers-Amerikaanse investeerders voor €50 miljoen. Helaas heeft de magnaat na slechts een paar jaar het Ashford Castle onder curatele gesteld, ook al draait het naar verluidt op winst op dit moment.

Tifco Hotel Group runt momenteel de locatie, een gespecialiseerde vermogensbeheerder die eigendom is van een Iers individu. Het hotel biedt een scala aan voorzieningen, waaronder tennisbanen, een spa, een golfbaan en een eigen meer voor vissen en varen.

Met zijn rijke geschiedenis en prachtige locatie, is het geen verrassing dat Ashford Castle is uitgeroepen tot het beste resort van heel Ierland en het op twee na beste in Europa door Condé Nast Traveller. De kamers zijn ingericht met antieke meubels en zijn van alle moderne gemakken voorzien. Het hotel beschikt ook over verschillende restaurants en bars die lokale Ierse gerechten en drankjes serveren.

Ashford Castle is zeker niet goedkoop, met nachttarieven variërend tussen €400 en €950. Het is echter de perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke en luxe ervaring in een van de meest historische en prachtige kastelen van Ierland.

Daarnaast biedt Ashford Castle ook mogelijkheden voor activiteiten in de buitenlucht, waaronder boogschieten, kleiduivenschieten, fietsen en paardrijden. Gasten kunnen ook genieten van een boottocht op het meer of een bezoek aan de nabijgelegen Kylemore Abbey.

Het kasteel is ook een populaire locatie voor bruiloften en andere speciale gelegenheden. De prachtige omgeving en het historische erfgoed zorgen voor een onvergetelijke achtergrond voor elke gelegenheid.

Ashford Castle heeft tal van onderscheidingen ontvangen voor zijn luxe accommodaties en uitstekende service. Het heeft ook een Michelin-sterrestaurant, het George V Dining Room genaamd, dat gespecialiseerd is in de moderne Ierse keuken en gebruik maakt van lokale ingrediënten.

Met zijn adembenemende locatie, rijke geschiedenis en uitstekende voorzieningen, is Ashford Castle een van de meest opmerkelijke kastelen en hotels ter wereld. Of u nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of luxe, Ashford Castle biedt het allemaal.

Accommodaties:

  • Ashford Castle beschikt over 83 kamers en suites, variërend van Classic kamers tot de Presidential Suite, die allemaal zijn ingericht met antieke meubels en zijn voorzien van moderne gemakken zoals flatscreen-tv'sen gratis wifi.
  • Elke kamer heeft een eigen badkamer met toiletartikelen van de Bvlgari, en de meeste kamers bieden uitzicht op het omliggende landschap.


Restaurants:

  • George V Dining Room: Het George V Dining Room is een Michelin-sterrestaurant dat zich specialiseert in de moderne Ierse keuken. Chef-kok Philippe Farineau en zijn team werken nauw samen met lokale boeren en producenten om verse, seizoensgebonden gerechten te bereiden die de smaken van de regio weerspiegelen. Het restaurant biedt een formele sfeer en heeft een dresscode.
  • Cullen'sat the Cottage: Cullen'sat the Cottage is een informeel restaurant dat bekend staat om zijn verse, lokale gerechten. Het menu biedt een verscheidenheid aan Ierse favorieten, waaronder verse visgerechten en stevige stoofschotels.
  • The Dungeon: The Dungeon is een uniek restaurant dat zich in de kelders van het kasteel bevindt. Gasten kunnen genieten van een uitgebreid menu met klassieke gerechten en internationale gerechten, waaronder steaks, zeevruchten en vegetarische opties.
  • The Drawing Room: The Drawing Room is een elegante lounge waar gasten kunnen genieten van afternoon tea, cocktails en lichte maaltijden. Het biedt uitzicht op het meer en de tuinen van het kasteel.


Bars:

  • The Prince of Wales Bar: The Prince of Wales Bar is een klassieke bar die zich bevindt in de oudste vleugel van het kasteel. Het biedt een gezellige sfeer en een uitgebreide selectie aan whisky's en andere sterke dranken.
  • The Dungeon Bar: The Dungeon Bar is een unieke bar die zich in de kelders van het kasteel bevindt. Het biedt een gezellige en intieme sfeer en heeft een uitgebreide selectie van lokale bieren en sterke dranken.


Faciliteiten:

  • Ashford Castle biedt tal van faciliteiten voor ontspanning en recreatie, waaronder een spa, tennisbanen, een fitnesscentrum, een golfbaan en een eigen meer voor vissen en varen.
  • Het hotel biedt ook mogelijkheden voor activiteiten in de buitenlucht, waaronder boogschieten, kleiduivenschieten, fietsen en paardrijden.
  • Gasten kunnen ook genieten van een boottocht op het meer of een bezoek aan de nabijgelegen Kylemore Abbey.
  • Ashford Castle is ook een populaire locatie voor bruiloften en andere speciale gelegenheden. Het biedt verschillende evenementenruimtes en een speciaal evenementen- en cateringteam.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...