Het Kasteel van Sohier - een historisch juweel in het hart van België

Het Kasteel van Sohier, een majestueus herenhuis van kalksteen, is een opmerkelijk monument in het hart van een van de mooiste dorpen van België. Het kasteel, dat dateert uit 1616, is een krachtig bouwwerk in blauwe hardsteen met drie torens en een binnenplaats. Het is gelegen op een uitgestrekt terrein van 3,42 hectare, op slechts 5 kilometer van de E411.

Het kasteel is georganiseerd rond een binnenplaats die wordt begrensd door vier kalkstenen vleugels. Het geheel wordt onderbroken door drie torens: twee cilindrische torens en een krachtige vierkante toren, die in 1616 van een donjon werd omgebouwd. Ooit omringd door een gracht, heeft het gebouw na de verbouwingen van 1866 het aanzien van een lustslot gekregen. Verdere wijzigingen vonden plaats in de 20e eeuw.

Het kasteel van Sohier heeft een rijke geschiedenis. In het verleden was het omringd door een diepe gracht en een boerderij die in 1811 door brand werd verwoest. Na de restauratie in 1866 verloor het kasteel zijn militaire aspect en werd het een aangenaam kasteel, waar men gastkamers kan huren. De huidige eigenaren, M. en Mme François Taeymans Joosten, hebben sinds 1995 de taak op zich genomen om dit opmerkelijke goed te restaureren.

Het kasteel is geïsoleerd van het dorp en wordt omgeven door een rijk beplant park met een vijftiental opmerkelijke bomen die opgenomen zijn in de Belgische dendrologische inventaris. Een dergelijke concentratie, op een vrij beperkt oppervlak, is een uitzondering. Het kasteel en het park kunnen niet worden bezocht.

Het kasteel van Sohier is niet alleen een architectonisch juweel, maar ook een comfortabel en luxueus verblijf. Het beschikt over 7 salons, 4 eetkamers, 4 ontvangstzalen, 2 bibliotheken, 14 slaapkamers, 4 kantoren, 6 marmeren badkamers, 10 marmeren toiletten, 4 uitgeruste keukens, 17 open haarden, 5 kelders en 5 garages. Het kasteel is uitgerust met vloerverwarming, een alarmsysteem en camera s, en een elektrische poort. Er zijn ook 5 bronnen in het park.

Een bijgebouw, eveneens zeer comfortabel, bevindt zich vlakbij het kasteel. Het kasteel van Sohier is momenteel te koop voor € 4.950.000. De verkoop kan plaatsvinden via een traditionele onderhandse verkoop of via de verkoop van aandelen in de vennootschap die eigenaar is van het domein.

Het Kasteel van Sohier is een prachtig voorbeeld van Belgisch erfgoed en architectuur, dat zijn stempel drukt op het landschap en de geschiedenis van de regio. Het blijft een belangrijk symbool van de rijke geschiedenis en cultuur van het land.

Kasteel Te Koop

Te koop voor 4.950.000€, een kasteel met bijgebouw - Sterk en comfortabel! Gelegen in het hart van een prachtig bloemrijk dorp, dit indrukwekkende gebouw van blauwe steen heeft drie torens en een binnenplaats. Het werd minder dan 20 jaar geleden volledig gerestaureerd. Ooit omringd door water, wordt het kasteel nu omringd door een prachtig aangelegd park. Het domineert een terrein van 3,42 hectare, in een van de mooiste dorpen van het koninkrijk, op slechts 5 kilometer van de E411.

  • Locatie: Wellin (Sohier) 6920
  • Grondoppervlakte: 34180 m² Woonoppervlakte: 2000 m² Verwarming: Centrale verwarming op stookolie Ramen: Dubbele beglazing Tuin: Ja Garage: Ja Zolder: Ja Kelder: Ja Slaapkamers: 45 Badkamers: 6
  • Verkoop kan plaatsvinden via een traditionele onderhandse verkoop of via de verkoop van aandelen in de vennootschap die eigenaar is van het domein.
  • Enkele cijfers: 7 salons - 4 eetkamers - 4 ontvangstzalen - 2 bibliotheken - 14 slaapkamers - 4 kantoren - 6 marmeren badkamers - 10 marmeren toiletten - 4 uitgeruste keukens - 17 open haarden - 5 kelders - 5 garages.
  • Enkele bijzonderheden: vloerverwarming - 5 bronnen in het park - alarmsysteem en camera's- elektrische poort.
  • Een bijgebouw, eveneens zeer comfortabel, bevindt zich vlakbij het kasteel.


Voor meer informatie of vragen over het Kasteel van Sohier, kunt u contact opnemen met Grandjean Immobilier. U kunt hen bereiken via mobiele telefoon op het nummer 0470/19.40.56 of via de vaste lijn op het nummer 061/513.712. Meer details en andere vastgoedopties zijn te vinden op www.grandjeanimmobilier.be.

Over Sohier - Wellin

Wellin is een gemeente in de Belgische provincie Luxemburg. De gemeente telt meer dan 3000 inwoners. De oppervlakte bedraagt 67,61 km², wat een bevolkingsdichtheid van ongeveer 45 inwoners per km² geeft. Wellin is onderverdeeld in verschillende deelgemeenten, waaronder Sohier. Sohier is een pittoresk dorpje dat bekend staat om zijn charmante huizen, prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden, zoals het Kasteel van Sohier. Het dorp is ook erkend als een van de mooiste dorpen van Wallonië, wat bijdraagt aan zijn aantrekkingskracht voor bezoekers en inwoners. Het dorp ligt op slechts 5 kilometer van de E411, een belangrijke snelweg in België, wat het gemakkelijk bereikbaar maakt voor zowel lokale bewoners als toeristen. De postcode voor Sohier is 6920. Het is een rustige en vredige plek, ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een ontsnapping uit de drukte van de stad. Met zijn rijke geschiedenis en prachtige omgeving is Wellin, en in het bijzonder Sohier, een prachtige plek om te wonen of te bezoeken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...