Patricia Gucci verkoopt haar 11.000 vierkante Casa Azzurra in Californië

Het is bijna 60 jaar geleden dat Guccio Gucci, de oprichter van het succesvolle modemerken The House of Gucci, overleed. Ondanks zijn overlijden wordt het merk nog steeds geleid door zijn erfgenamen.

Eén van hen, Patricia Gucci, de kleindochter van Guccio en dochter van Aldo Gucci, heeft onlangs haar 11.000 vierkante Casa Azzurra in Mountain Center, Californië te koop gezet. Het huis ligt op slechts 15 minuten rijden van Palm Desert en beschikt over 10 slaapkamers, 10 badkamers, een volledig uitgeruste keuken, bioscoop, bibliotheek, zwembad, spa, een grote tennisbaan en nog een extra gastenverblijf en grote kennel.

Patricia Gucci heeft het landgoed in 1993 gekocht via vertrouwen voor €950.000 en heeft het sindsdien uitgebreid en aangepast aan moderne voorzieningen. Momenteel is Patricia Gucci bezig met het ontwikkelen van biografische projecten en het opzetten van haar eigen merk. Ze verkoopt haar huis omdat ze te ver weg woont en er niet van kan genieten. Het landgoed staat te koop bij Richard Bartholomew en Jane Dorian van Partners Trust Real Estate in Los Angeles of bij Rancho Mirage.

Patricia Gucci is geboren in Londen en woont momenteel in Zwitserland, waar ze haar eigen merk aan het opzetten is. Ze heeft eerder in het bestuur van Gucci gezeten, maar heeft besloten om haar eigen pad te volgen en haar eigen merk te creëren. Geïnspireerd door haar verschillende ervaringen en uniek perspectief, ontwikkelt ze momenteel biografische projecten.

Het is niet bekend hoeveel Patricia Gucci vraagt voor haar landgoed, maar gezien de grootte en de luxe voorzieningen, wordt verwacht dat het een flinke som geld zal opleveren. Als we het bedrag van €950.000 dat ze in 1993 betaalde omrekenen naar de huidige koers, zou dat ongeveer €1,8 miljoen zijn. Maar gezien de uitbreidingen en aanpassingen die ze sindsdien heeft gedaan, zal de prijs waarschijnlijk veel hoger liggen.

Het huis is gelegen in de bergen en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende natuur. Het is een ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar rust en privacy, maar toch dichtbij de stad willen zijn. Mountain Center is een kleine stad, maar Palm Desert ligt op slechts 15 minuten rijden en biedt een breed scala aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Patricia Gucci is de kleindochter van de beroemde Guccio Gucci, die in 1921 The House of Gucci oprichtte. Het merk groeide uit tot een van de meest succesvolle modemerken ter wereld en is nog steeds populair bij beroemdheden en fashionista's over de hele wereld. Het feit dat het merk nog steeds wordt geleid door de erfgenamen van Guccio Gucci, toont aan hoe belangrijk de familie is voor het merk en hoe sterk de band tussen de familieleden is.

Over Guccio Gucci

Guccio Gucci was een Italiaanse ondernemer en de oprichter van The House of Gucci, een van de meest iconische en succesvolle modemerken ter wereld. Hij werd geboren op 26 maart 1881 in Florence, Italië en was de zoon van een leerlooier. Hij begon zijn carrière als liftjongen in het Savoy Hotel in Londen en werkte later als kofferdrager in het Palace Hotel in Parijs, waar hij de fijne kneepjes van het maken van koffers en lederwaren leerde.

In 1921 keerde Gucci terug naar Florence en opende daar zijn eerste winkel, waar hij handgemaakte leren koffers, tassen en accessoires verkocht. Hij gebruikte de paardenwereld als inspiratiebron voor zijn ontwerpen en zijn bedrijf groeide snel uit tot een succesvol modemerk. In de jaren '50 en '60 werd Gucci een van de meest gewilde merken ter wereld, vooral vanwege zijn innovatieve ontwerpen en gebruik van hoogwaardige materialen.

Guccio Gucci stierf op 2 januari 1953 op 72-jarige leeftijd in Milaan. Zijn zoon Aldo Gucci nam het bedrijf over en zorgde voor verdere uitbreiding en succes. Vandaag de dag wordt het bedrijf nog steeds geleid door de erfgenamen van Guccio Gucci en blijft het een van de meest bekende en gewilde modemerken ter wereld. Het merk staat bekend om zijn luxe en elegante ontwerpen en is geliefd bij beroemdheden en mode-liefhebbers over de hele wereld.

One Broel Kortrijk luxueus residentieel project aan de Leie In de kijker

One Broel Kortrijk is een prestigieus woonproject gelegen in het hart van Kortrijk aan de oevers van de rivier de Leie. Het project is ontworpen en...