Volgens TV Limburg zorgt de corona-crisis voor een toename in verkoop in luxe woningen

Volgens TV Limburg zorgt de corona-crisis voor een toename in verkoop in luxe woningen

Enkele dagen geleden pakt TVL uit met een opvallend bericht dat er een grote piek zou zijn in het aantal verkopen van luxe woningen boven de 500.000 euro's. Op de website van TVL omschrijft de site het als volgt: "Het aanhoudende thuiswerk en de inflatie hebben de verkoop van luxewoningen een enorme boost gegeven in het begin van het jaar.

Zo zijn er de eerste zes maanden in Limburg maar liefst 151 luxe-panden in het hoger segment verkocht. Door de corona-crisis werden mensen geconfronteerd met hun huidige wooncomfort waardoor ze naar iets ruimer of rustiger op zoek gingen" aldus TVL. Wat niet duidelijk is is echter of deze woningen allemaal als luxueus te beschouwen zijn, immers luxe betekend veel meer dan alleen maar de prijs.

Zo is immers de afwerking en de ligging ook een heel, zo niet de meest belangrijke factor om te bepalen of een woningen onder de categorie luxe valt. Wat ook niet duidelijk is is of het hier gaat om appartementen of om effectieve landelijke villa's of woningen. In die zin is de prijs dus relatief en spreken we niet onmiddellijk over luxe woningen. In het filmpje spreekt men over 150 luxe panden... zonder een overzicht te geven van de effectieve verkoopprijzen of gemiddelde prijs categorieën.

De bron is evenmin bekend of is niet duidelijk. Het enigste aanspreekpunt is iemand van het vastgoed kantoor Hillewaere die een hoogwaardige reputatie heeft om zijn ruim aanbod en zijn expertise op gebied van luxe panden in de regio's Kempen, Antwerpen en Limburg. In die zin is het dus jammer dat er niet meer transparantie of gegevens zijn om een duidelijker beeld te krijgen van het verkocht aanbod. De reden voor de piek in de verkoop zou te maken hebben met de corona crisis, mensen zouden stil staan bij het comfort van de eigen woning, iets wat men in alle provincies van Vlaanderen en Wallonië reeds stelt, of dit effectief zo is of aan de hand van welke bron men dit meet is niet duidelijk op dit ogenblik. Bijkomende zou de lage rentestand ook een rol kunnen spelen en men dus vastgoed op een veel goedkopere manier zou kunnen financieren. T

ot slot vernemen we dat Haspengouw het meeste luxe woningen worden verkocht. Haspengouw zou dus de nieuwe place-to-be zijn? Behoudens vergissing is Haspengouw een landstreek die zich uitstrekt over de Belgische provincies Limburg, Luik, Namen, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en eerder de Nederlandse provincie Limburg. Deze regio wordt gekenmerkt door een glooiend landschap met zeer vruchtbare gronden die gebruikt worden voor landbouw en veeteelt. Kortom het is een prachtige buurt en omgeving, maar strekt zich wel heel ver uit, dit over verschillende provincies. Het is een deel van de Leemstreek en valt deels samen met het Haspengouws Plateau.

Naar landschapstype wordt het onderscheiden in Droog-Haspengouw (ten zuiden van de lijn Eigenbilzen-Tongeren-Sint-Truiden) en Vochtig-Haspengouw, waartoe historisch gezien ook Maastricht behoort, gelegen ten westen van de Maas. De Nederlandse gebieden worden gewoonlijk niet meer tot de Haspengouw gerekend. Om een beter beeld te krijgen van deze regio brengen we even de gemeenten in kaart die onderdeel zijn van deze regio, namelijk Alken, Bilzen, Borgloon, Diepenbeek, Gingelom, Hasselt, Heers, Herk-de-Stad, Herstappe, Hoeselt, Kortessem, Nieuwerkerken, Riemst, Sint-Truiden, Tongeren en tot slot Wellen.

Sommige gemeenten vallen wel deels in een andere regio maar worden toch gezien onderdeel te zijn van het belgisch Limburg. Op de grootste immosite van België vinden we alvast in totaal 293 panden met een prijs hoger dan 500.000 euro's, echter sommige kan men alles behalve als luxe beschouwen, voorbeelden zijn een boerderij of enkele woningen die aan renovatie toe zijn of moeten ingericht worden als villa.

Maar bon, het is goed om te horen dat het vastgoed en het luxe segment het goed doet in Limburg en dat er veel verkocht word, zo komt er vers kapitaal binnen voor de omgeving, de bedrijven zoals aannemers die op hun beurt dan ook weer bijkomende werken hebben om woningen tip top in orde te maken. Heeft u een luxe woning die u graag positief in de kijker wenst te zetten en goed onderbouwde informatie? Geef ons dan zeker een seintje!

Bezoek Website