Een uniek kijkje in Michael Jackson s Neverland Ranch

Michael Jackson staat bekend als een van de grootste muzikale iconen ter wereld en was niet alleen beroemd vanwege zijn getalenteerde muziekkunsten, maar ook vanwege zijn unieke woonplaats, de Neverland Ranch. Dit artikel neemt je mee op een fascinerende tour door het wereldberoemde landgoed, waarin je alles te weten komt over de geschiedenis, de architectuur en de unieke kenmerken van deze bijzondere plek.

De Neverland Ranch, gelegen in Californië, is een plek die tot de verbeelding spreekt. Het terrein omvat ongeveer 1100 hectare en werd in 1988 door Jackson gekocht voor ongeveer 17 miljoen dollar. Hij doopte het landgoed om tot 'Neverland,' naar het fantasierijke eiland in J.M. Barrie'sPeter Pan, waar kinderen nooit hoeven op te groeien.

Jackson deed er alles aan om ervoor te zorgen dat zijn ranch aanvoelde als een echt wonderland. Het landgoed, dat op zichzelf al prachtig is met zijn glooiende heuvels, beschikt over verschillende unieke faciliteiten die ervoor zorgden dat bezoekers zich in een sprookjeswereld waanden. Zo heeft de ranch onder andere een privébioscoop, een dierentuin en zelfs een eigen pretpark met een achtbaan en draaimolen.

Een van de eerste dingen die je opvalt als je het landgoed betreedt, is de prachtige witte Victoriaanse hoofdwoning. Met zijn zes slaapkamers en zeven badkamers heeft dit huis alles wat je van een sterrenwoning mag verwachten. Maar de ranch heeft nog veel meer te bieden. Er is een gastenverblijf, een zwembad met een waterglijbaan, tennisbanen en zelfs een apart theatergebouw.

Maar het meest indrukwekkende aspect van Neverland is misschien wel het privépretpark. Het park bevat een scala aan attracties, waaronder een achtbaan, een draaimolen versierd met vintage paarden, een piratenschip en tal van andere attracties. Naast de attracties was er ook een dierentuin met verschillende exotische dieren, waaronder olifanten, tijgers en orang-oetans.

Ondanks al deze indrukwekkende faciliteiten, ging Neverland in 2005 ten onder aan beschuldigingen van kindermisbruik tegen Jackson. Na zijn vrijspraak verliet Jackson de ranch en keerde er nooit meer terug. Hoewel hij oorspronkelijk van plan was om van Neverland een plek te maken waar kinderen zich konden vermaken en ontspannen, werd de ranch door de media en het publiek geassocieerd met de donkere beschuldigingen die tegen hem waren gericht.

Na Jackson'sdood in 2009 werd de ranch lange tijd onbeheerd achtergelaten. In 2015 werd het uiteindelijk te koop aangeboden voor 100 miljoen dollar, maar het landgoed had moeite om een koper te vinden. Ondanks het prijskaartje en de negatieve publiciteit rond Jackson'sjuridische problemen, vond het landgoed uiteindelijk een koper in miljardair Ron Burkle, die het in 2020 kocht voor 22 miljoen dollar.

Het is onduidelijk wat Burkle met de ranch van plan is, maar het blijft een stukje muziekgeschiedenis dat mensen blijft fascineren. Hoewel het drama dat Neverland Ranch omringt onontkoombaar is, kan men niet ontkennen dat dit landgoed een opmerkelijk onderdeel is van het leven en de nalatenschap van Michael Jackson.

Michael Jackson nam zijn inspiratie voor de naam 'Neverland' rechtstreeks van de klassieke kinderroman Peter Pan van J.M. Barrie. In dit verhaal is Neverland een magisch eiland waar kinderen nooit hoeven op te groeien. Dit thema weerspiegelt perfect het beeld dat Jackson van zichzelf naar buiten bracht - dat van een eeuwig kind dat in een volwassen lichaam was gevangen.

De ranch huisvestte ooit de persoonlijke trein van Jackson, de Katherine, vernoemd naar zijn moeder. Het was een aangepaste stoomlocomotief die een rondje om zijn woning deed. Deze trein staat er nog steeds, al rijdt hij niet meer.

Bij de bouw van Neverland bracht Jackson ook de nodige tijd en aandacht aan het landschap. Het landgoed is rijkelijk gevuld met bloemen, bomen en andere planten, die bijdragen aan de algehele betovering van de plek.

 

- Waar ligt de Neverland Ranch? De Neverland Ranch ligt in Californië.
- Wat zijn enkele unieke faciliteiten op de ranch? De ranch beschikt over een privébioscoop, een dierentuin, een pretpark met verschillende attracties, tennisbanen en een apart theatergebouw.
- Waarom verliet Michael Jackson de ranch in 2005? Jackson vertrok na beschuldigingen van kindermisbruik te hebben geconfronteerd, waarvoor hij uiteindelijk werd vrijgesproken.
- Wie kocht de ranch na de dood van Michael Jackson? De ranch werd in 2020 aangekocht door miljardair Ron Burkle.
- Wat is de reden achter de naam 'Neverland'? De naam 'Neverland' komt uit J.M. Barrie'sPeter Pan, een verhaal over een magisch eiland waar kinderen nooit hoeven te groeien.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...