Bee Tham's intieme galerij en kunstzinnig gerenoveerd herenhuis in New York

Bee Tham New York gallery

In het voorjaar van 2017 opende kunsthandelaar Bee Tham The Bee in the Lion-galerij in de wijk Gramercy Park in New York. In plaats van een pakhuisachtige ruimte voor enorme installaties te kiezen, creëerde Tham een intiemere omgeving om hedendaagse kunstwerken te bekijken, overwegen en kopen. Sinds de opening is de galerij, enkel op afspraak, gehuisvest in een klein studio-appartement op de tweede verdieping van een omgebouwd pakhuis uit de 20e eeuw, genaamd The Foundry.

Bee Tham, geboren en getogen in Singapore, lijkt de galerijruimte van The Bee in the Lion niet meer te gebruiken en richt zich nu op een online kunstinitiatief genaamd The Front Room. Het appartement staat al meer dan een jaar te koop, eerst voor net geen €600.000 en nu voor €550.000.

Tham's uitgebreid en duur gerenoveerde herenhuis op de Upper East Side staat ook te koop voor €13,5 miljoen. Gelegen tussen Park Avenue en Central Park, kochten Tham en haar man, Tham Khai Meng, het pand ruim zes jaar geleden voor €7,238 miljoen. Ze besteedden miljoenen euro's en tweeënhalf jaar aan een grondige renovatie. De buitenkant van het herenhuis uit circa 1874 is gerestaureerd, maar de interieurs zijn getransformeerd tot open, loft-achtige ruimtes, geïnspireerd door minimalistische architecten als Mies van der Rohe, Philip Johnson en John Pawson, volgens de vastgoedadvertenties van Jaime Richichi van Nest Seekers International.

De renovatie van het herenhuis heeft geresulteerd in een naadloze integratie van moderne architectuur en het behoud van historische elementen. De woning bestaat uit meerdere verdiepingen en beschikt over ruime, lichte woonruimtes die ideaal zijn voor het tentoonstellen van kunstwerken. Hoge plafonds, grote ramen en strakke, minimalistische lijnen geven de woning een tijdloze elegantie en een gevoel van rust.

De woonruimtes zijn flexibel en veelzijdig, waardoor ze kunnen worden aangepast aan verschillende behoeften en voorkeuren. De keuken is voorzien van hoogwaardige apparatuur en materialen, met strakke kasten en veel opbergruimte. De eetkamer biedt een elegante setting voor formele diners, terwijl de woonkamer een ideale plek is om te ontspannen of gasten te ontvangen.

De slaapkamers zijn ruim en voorzien van luxe en-suite badkamers. Het herenhuis beschikt ook over een thuisbioscoop, een fitnessruimte en diverse buitenruimtes, waaronder een dakterras met een prachtig uitzicht op de stad.

Ondanks dat Tham's galerijruimte, The Bee in the Lion, nu online wordt voortgezet als The Front Room, blijft haar passie voor kunst zichtbaar in de esthetiek van het herenhuis. Het pand is een eerbetoon aan de invloed van minimalistische architectuur op hedendaags interieurontwerp en benadrukt de schoonheid van zowel kunst als architectuur in een woonomgeving.

Met de verkoop van zowel het appartement als het gerenoveerde herenhuis, zal Bee Tham haar focus verleggen naar haar online kunstinitiatief. The Front Room biedt een platform voor hedendaagse kunstliefhebbers om nieuw talent te ontdekken en bijzondere kunstwerken te verwerven zonder de fysieke galerijruimte te bezoeken.