Britse historische residentie dat mogelijk toebehoorde aan Shakespeare staat net te koop

In het idyllische Engelse dorp Earls Colne in Essex, is een historische residentie op de markt verschenen die niet alleen de fantasie prikkelt vanwege zijn indrukwekkende architectuur en uitgestrekte gronden, maar ook omdat het mogelijk verbonden is met één van de grootste literaire figuren ooit: William Shakespeare. Het landgoed Colne Priory is te koop voor £7 miljoen pond en belooft de nieuwe eigenaar een stukje Britse geschiedenis.

Het hoofdgebouw van het landgoed beslaat een royale 14.000 vierkante meter en er is ook een charmant gastenverblijf met drie slaapkamers. Jarenlang was dit majestueuze landgoed eigendom van de adellijke familie de Vere. Edward de Vere, de 17e graaf van Oxford, verkocht het landgoed in het jaar 1583. Er zijn geleerden die suggereren dat Edward de Vere zelfs de ware persoonlijkheid achter het pseudoniem William Shakespeare zou kunnen zijn geweest, hoewel deze theorie door vele anderen wordt verworpen.

Volgens het vastgoedbedrijf Strutt & Parker, dat de verkoop coördineert samen met Knight Frank, werd het huidige hoofdgebouw rond 1825 gebouwd. Sindsdien heeft het verschillende uitbreidingen ondergaan, zowel in de 19e eeuw als meer recent in 2007 door de huidige eigenaren. Mark Rimell, directeur bij Strutt & Parker'sCountry Department, beschreef het huis als een "heel speciale plek" in een persverklaring, gezien de historische locatie die teruggaat tot de Slag bij Hastings en eeuwenlang in handen was van een prominente familie.

Het terrein van de Colne Priory is even indrukwekkend als het hoofdgebouw. Bijna 24 hectare grond omvat een tennisbaan, een buitenzwembad en oranjerie, alsook faciliteiten voor paardensport, een garage, potschuur, tuinhuisje en zelfs een vliegtuighangar die voor opslag of als werkplaats kan worden gebruikt. Er zijn ook twee serres aanwezig – een ommuurde tuin en een orchideeëntuin, waar men kan genieten van de pracht van de natuur.

De residentie behoudt van binnen en van buiten haar grandeur en historische charme, met ornamenten zoals sierlijke plafonds, glas-in-loodaccenten en eikenhoutwerk. De gothic invloeden, geïnspireerd door Strawberry Hill, zijn onmiskenbaar met boogramen, ingewikkeld metselwerk en torenhoge schoorstenen.

Om het geheel naar de 21e eeuw te brengen, hebben de eigenaren moderne gemakken toegevoegd zoals vloerverwarming, buitenluidsprekers en een stoombad. In het hoofdverblijf, dat zich uitstrekt over drie verdiepingen, vindt men een ruime keuken/woonkamer, bibliotheek, studeerkamer, salon, een fitnessruimte, biljartkamer, een uitgebreide wijnkelder en in totaal vijf slaapkamers.

Extra accommodatie op het terrein omvat een voormalige kapel die nu dienst doet als huisje. Dit bouwwerk herinnert nog aan de tijd toen het landgoed diende als benedictijner priorij, compleet met drie slaapkamers die ofwel als één geheel of als twee afzonderlijke appartementen gebruikt kunnen worden.

Colne Priory is door de huidige eigenaren met zorg onderhouden en uitgebreid. Het combineert historisch karakter met alle moderne gemakken die hedendaagse kopers zoeken. Voor wie privacy en ruimte hoog in het vaandel draagt, bieden de indrukwekkende tuinen en het terrein een oase van rust, weg van de rest van de wereld.

De verkoop van Colne Priory biedt een unieke kans om een stuk Britse geschiedenis in handen te krijgen en wellicht zelfs, mocht de Shakespeare-theorie over Edward de Vere waar zijn, een directe link naar de literaire grandeur van de Elizabethaanse tijd.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...