Dit zijn de Neovictoriaanse pareltjes van architectenduo Caprini & Pellerin in Monaco

Wie houdt nu niet van haute cuisine, luxe, comfort en rust, weg van de haastige ratrace? Dan zult u zich ongetwijfeld als God in Frankrijk voelen in het zonovergoten, exuberant en weelderige Monaco. Hoewel het vorstendom op een oppervlakte van slechts twee vierkante kilometer ligt, is Monaco een van de best geplande steden ter wereld en is het eveneens de thuisbasis van een uitstekende selectie van lokale attracties, zoals bekroonde restaurants, stranden, boetieks en musea. Monaco beschikt ook over een klimaat met het hele jaar door zon en mild weer, wat betekent dat bezoekers het hele jaar door uitstapjes naar Monaco kunnen plannen. 

Atelier Monolit is een creatief agentschap dat verschillende noemenswaardige architecturale ideeën en projecten tentoonstelt en cureert. In hun recentste drie posts op Instagram, tonen de designexperts van Atelier Monolit het nieuwste werk van befaamd architectenduo Kevin Caprini & Jerry Pellerin.

Luxeslaapkamers, badkamers - en woonkamers

De in Cannes gevestigde architecten, u weet wel, waar George Clooney, Nicole Kidman en Martin Scorsese jaarlijks hun awards komen ophalen op het filmfestival van Cannes, werken internationaal voor luxeprojecten binnen de residentiële- en vastgoedsector. In hun recentste drie posts op Instagram stelde Atelier Monolit een collectie foto’s en ontwerpen tentoon van prachtige luxeslaapkamers, badkamers- en woonkamers in panden in Monaco, ontworpen door de twee architecten.  Het is duidelijk dat de visionairs van goed verlichte ruimtes houden, een voorkeur hebben voor houtelementen en een kenmerkend kleurenpallet hanteren.

Kenmerkende kleurencoördinatie, warme materiaalkeuze en droomsfeer

De filosofie van de twee ruwe bolsters, namelijk net die kleurencoördinatie en hun attentie voor detail is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. Ook hun warme materiaalkeuze doet denken aan Toscane en Romeinse architectuur. Cipressen en groentinten als hoofdreferentie in hun andere werk bevestigt dit idee. In het kort, zeer inspirerend. Het gebeurt zelden dat de ziel van de architect zelf zo zichtbaar is in hun werk.

De elegante luxeslaapkamers, met kingsize bedden en satijnen dekens die u in de galerij kunt bewonderen, tonen op maat gemaakte interieurontwerpen en decoratie-ideeën van de twee topontwerpers. Een luxe slaapkamer moet niet alleen elegantie uitstralen, maar ook een uitnodigende sfeer creëren. Bekijk deze foto'sop hun Instagrampagina om inspiratie en ideeën op te doen en om uw eigen perfecte luxe slaapkamer te creëren. En deze slaapkamers doen precies dat: luxe en rust uitstralen, met zachte crèmekleuren op het behang met motief, Victoriaanse tinten.

Mediterraans, Victoriaans en meditatief

Op de foto’s is ook de luxe mediterrane stijl van deze slaapkamer te zien in het rustieke gebruik van brede eikenhouten plankenvloeren, Victoriaanse plafonden in de gebouwen waarin ze ontwerpen en de keuze van enkele accentmeubels.  Hun op maat getekende muurdecoratie brengt een kalme, warme en meditatieve sfeer teweeg dat uiteraard welzijn en welbevinden stimuleert. De gouden elementen in enkele foto’s voegen een tint luxe toe aan de slaapkamer, zonder het kitsch of decadent te maken.  De sierlijke gordijnen passen mooi bij de hoge, smalle ramen om het zonlicht te maximaliseren en wat visuele nadruk te geven aan het Monegaske landschap buiten. De aanwezigheid van bijpassende tapijten is een stijlvolle keuze en past bij het rustieke gevoel en kleur van iedere kamer.

House of Cards

De elegantie van Caprini & Pellerins gedecoreerde luxe badkamers komt tot uiting door de keuze voor roomwit, zalmroze, smaragdgroen en blauwgroen in het ontwerp. Let ook op de kroonlijst en het dienbladplafond, wat doet denken aan het stijlvolle art design in tv-shows als House of Cards. 

De marmeren vloeren in de badkamers bevatten patronen en kleuren die perfect passen bij de muren en de woonkamers die respectievelijk over hetzelfde kleurenpallet beschikken. De gebruikte verlichtingsarmaturen – de diverse kroonluchters voor het hoofdslaapgedeelte en de kleine spotjes in de badkamers – zijn klassiek stijlvol. Verlichting en organisatie is natuurlijk doorslaggevend als het gaat om het coördineren van outfits en om het controleren van uw look. Een elegante en luxueuze kast vraagt om een indrukwekkende kroonluchter en een modulaire designkast. Een neutraal kleurenschema wint het dan weer van zijn design en creëert een exclusieve sfeer dankzij zijn krachtige persoonlijkheid.

De in de heuvels van Monaco gelegen woningen hebben slaapkamers die ons een prachtig uitzicht op de stad en kust geven, door gebruik te maken van grote glazen ramen en een eigen balkon dat uitkijkt over de regio. De eigentijdse styling van het interieur zorgt tegelijk voor een moderne ambiance. 

Caprini & Pellerins vorstelijke werk wordt gekenmerkt door zijn typische aanpak, ontwikkeld en verfijnd gedurende de laatste drie decennia. Hun werk getuigt van een vurige belangstelling voor tradities en ambachten uit het verleden, maar ook voor hedendaagse benaderingen en technologieën. Elk project is geworteld in een rijk begrip van zin en plaats om zorgvuldig gecureerde luxe op maat van de context te creëren.

Voor Caprini & Pellerin gaat architectuur over prestaties en uitdagingen, die ze vinden in het vermogen om tradities op een eigentijdse manier te herinterpreteren. Elk project is voor hen een gelegenheid om zichzelf opnieuw uit te vinden met dezelfde drang naar perfecte integratie en nauwgezette aandacht voor detail. Deze architecturale filosofie hebben Kevin Caprini & Jerry Pellerinin al hun projecten met succes bewezen. Blijf hen in de gaten houden, want zowel de Instagrampagina van Atelier Monolit als Caprini & Pellerin worden frequent bijgewerkt met nieuwe architecturale pareltjes en andere verbazingwekkende en aanlokkelijke trends binnen interieurvormgeving.

Atelier Monolit is toegewijd om de status quo uit te dagen. Ze geven hun werk net dat tikkeltje extra zodat de essentie van elk idee wordt vastgelegd. Ze streven ernaar om gedurfde beelden en video'ssamen te stellen die verhalen vertellen. De projecten die ze in beeld brengen hebben elk een unieke benadering in visualisatie, maar het is het doel om de kwaliteiten van het concept te versterken, het moment, de stemming en de details te benadrukken door middel van licht, materialiteit, entourage en mogelijke verhalen. Heeft u genoten van dit artikel over luxewoonkamers, badkamers en slaapkamers in het weelderige Monaco? Zorg er dan zeker voor dat u zich abonneert op onze social media en website van MijnLuxe.be voor meer nieuws, inspiraties en stijlvolle ideeën.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...