Het Razor House: een spectaculair herenhuis voor een muzikaal powerduo Alicia Keys en Swizz Beatz

Razor House

Het muzikale powerkoppel Swizz Beatz en Alicia Keys werkten samen met AD100-ontwerper Kelly Behun om hun adembenemende klifhuis in te richten, bekend als het Razor House. Dit indrukwekkende herenhuis van 11.000 vierkante meter, ontworpen door architect Wallace E. Cunningham, doet denken aan het futuristische vrijgezellenverblijf van Iron Man.

Swizz Beatz onthulde dat hij al jaren een foto van het huis als screensaver op zijn telefoon had, en in 2019 kwam het huis op de markt, waardoor het koppel de kans kreeg om het te kopen. Het interieur van het huis weerspiegelt een mix van moderne en houten elementen die samenkomen om een gevoel van natuurlijke warmte in de hedendaagse woning te creëren.

In de eetzaal omringen vintage Afra & Tobia Scarpastoelen de op maat gemaakte eettafel, die op de achtergrond een schilderij van Derrick Adams toont. Andere antieke artefacten, zoals een ceremonieel Baga Nimba-schoudermasker uit het begin van de 20e eeuw, geven het huis een unieke sfeer.

De garage van het huis, geïnspireerd op het thema van Tony Stark, zou niet misstaan in een superheldenfilm. Een verlichte cementtunnel leidt ondergronds naar de parkeerplaats voor de drie Ferrari's van het paar (ENZO, LaFerrari en SF90). Het landgoed beschikt ook over een overloopzwembad dat de contouren van het pand volgt.

De indrukwekkende kunstcollectie van Swizz Beatz en Alicia Keys is overal in het huis te bewonderen. Werken van Afro-Amerikaanse en Afrikaanse kunstenaars, zoals Kehinde Wiley, Lynette Yiadom-Boakye, Barkley L. Hendricks en Henry Taylor, sieren de muren. De grootste privécollectie van Gordon Parks-fotografieën maakt ook deel uit van hun kunstverzameling. Keys vertelde dat het voor hen emotioneel is om Parks' collectie bij elkaar te houden en in het huis van zwarte artiesten te kunnen wonen, alsof hij een grootvader voor hen is.

Het Razor House is niet alleen een architectonisch meesterwerk en een prachtig ingerichte woning, maar het weerspiegelt ook de persoonlijke interesses en levensstijl van Swizz Beatz en Alicia Keys. Buiten de indrukwekkende kunstcollectie, zijn er nog enkele opmerkelijke aspecten van het huis die de moeite waard zijn om te benoemen.

De woning beschikt over meerdere ontspanningsruimtes en werkplekken, zodat het koppel hun creativiteit de vrije loop kan laten. Een state-of-the-art muziekstudio, compleet met hoogwaardige apparatuur en akoestische isolatie, maakt het mogelijk voor Swizz Beatz en Alicia Keys om nieuwe muziek te creëren in hun eigen huis.

Daarnaast is er een thuisbioscoop die een comfortabele plek biedt voor het gezin om samen te ontspannen en te genieten van films en televisie. Deze ruimte is voorzien van luxe zitplaatsen, een groot scherm en hoogwaardige audioapparatuur, waardoor de ultieme filmervaring wordt gecreëerd.

Het Razor House heeft ook een fitnessruimte met moderne apparatuur en een prachtig uitzicht op de omgeving, waardoor het koppel en hun gezin kunnen trainen en tegelijkertijd van de natuurlijke schoonheid van de locatie kunnen genieten. De buitenruimtes zijn zorgvuldig ontworpen, met terrassen en zitjes die het mogelijk maken om te entertainen of simpelweg te ontspannen terwijl men uitkijkt over de oceaan.

Aandacht voor duurzaamheid en milieubewustzijn is ook te zien in het ontwerp en de inrichting van het huis. Zo zijn er zonnepanelen geïnstalleerd om energie-efficiëntie te bevorderen en is er gebruik gemaakt van duurzame en gerecyclede materialen in de bouw en het interieurontwerp.

Het Razor House is een ware weerspiegeling van de passie en creativiteit van het muzikale powerkoppel en biedt een unieke combinatie van design, kunst en luxe.

Over AD100-ontwerper Kelly Behun

Kelly Behun is een gerenommeerde interieurontwerper gevestigd in New York City. Ze staat bekend om haar unieke en eclectische benadering van design, waarbij ze een mix van moderne, vintage en op maat gemaakte meubels en accessoires gebruikt om verfijnde en opvallende interieurs te creëren. Haar werk is veelvuldig geprezen en ze is opgenomen in de prestigieuze Architectural Digest AD100-lijst, een jaarlijkse lijst met de 100 meest invloedrijke architecten en interieurontwerpers ter wereld.

Behun studeerde aan de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania en begon haar carrière in de wereld van de investeringsbanken. Ze ontdekte echter al snel haar passie voor design en besloot haar carrière om te gooien. Ze kreeg de kans om te leren van de legendarische ontwerper Philippe Starck, met wie ze nauw samenwerkte bij het ontwerpen van het Paramount Hotel in New York City en andere projecten.

Sinds de oprichting van haar eigen studio, Kelly Behun Studio, heeft ze een indrukwekkend portfolio opgebouwd, variërend van luxueuze stedelijke appartementen en herenhuizen tot prachtige landhuizen en vakantieverblijven. Haar werk is gepubliceerd in vooraanstaande interieur- en architectuurtijdschriften zoals Architectural Digest, Elle Decor, Vogue Living en The New York Times.

Behun staat bekend om haar vermogen om gedurfde patronen, kleuren en materialen te combineren, wat resulteert in op maat gemaakte ruimtes die zowel uitnodigend als verrassend zijn. Ze heeft een bijzonder talent voor het samenstellen van unieke kunstcollecties en het integreren van architecturale details in haar ontwerpen, wat bijdraagt aan de diepte en complexiteit van haar werk.

Met haar onderscheidende stijl en creatieve benadering heeft Kelly Behun zich gevestigd als een van de meest invloedrijke en getalenteerde ontwerpers in de hedendaagse interieurwereld.

Het Razor House: een spectaculair herenhuis voor een muzikaal powerduo Alicia Keys en Swizz Beatz
Het Razor House: een spectaculair herenhuis voor een muzikaal powerduo Alicia Keys en Swizz Beatz
Het Razor House: een spectaculair herenhuis voor een muzikaal powerduo Alicia Keys en Swizz Beatz
Het Razor House: een spectaculair herenhuis voor een muzikaal powerduo Alicia Keys en Swizz Beatz
Het Razor House: een spectaculair herenhuis voor een muzikaal powerduo Alicia Keys en Swizz Beatz