Piaggio levert in oktober eerste nieuwe en verbeterde Avanti EVO vliegtuigen

Piaggio Aero, gevestigd in Genua, Italië, is een gerenommeerd bedrijf in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Zij kondigen aan dat ze tegen het jaareinde een nieuwe editie van hun Avanti II twin turboprop op de markt zullen brengen. Deze nieuwe creatie, genaamd Avanti EVO, maakte zijn debuut tijdens de EBACE, een jaarlijks luchtvaartevenement gehouden in Genève, Zwitserland.

Het design van het vliegtuig is gebaseerd op de Avanti P.180, maar de Avanti EVO bevat tal van innovaties die zowel de efficiëntie als het comfort van de passagiers ten goede komen. Daarnaast dragen deze verbeteringen bij aan het verlagen van de operationele kosten, wat het vliegtuig milieuvriendelijker maakt.

De Piaggio Avanti EVO heeft zich gevestigd als de snelste turboprop die momenteel in productie is, met snelheden tot wel 460 km/u. De implementatie van nieuwe winglets en vijfbladige Hartzell scimitar propellers dragen sterk bij aan de verhoogde efficiëntie. Deze wijzigingen verlengen het vliegbereik van het vliegtuig tot een indrukwekkende 3186 kilometer. Het interieur is ruim ontworpen en kan maximaal negen passagiers huisvesten in comfortabele omstandigheden.

In juli, tijdens de Farnborough International Air Show, ontving Piaggio Aero zijn eerste grote order voor dit nieuwe model. De eerste Avanti EVO staat gepland voor levering in oktober. De kosten voor een volledig uitgerust model van dit geavanceerde vliegtuig worden geschat op ongeveer €6,3 miljoen, afhankelijk van de huidige wisselkoers. Dit markeert een spannend nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Piaggio Aero, die met de Avanti EVO hun positie in de wereld van de lucht- en ruimtevaart nog verder hopen te versterken.

Met zijn milieuvriendelijkheid en efficiëntie speelt de Avanti EVO in op de groeiende vraag naar duurzaamheid in de luchtvaartindustrie. De verminderde operationele kosten dankzij de technologische verbeteringen, dragen bij aan het aantrekkelijker maken van de luchtvaart voor bedrijven en particulieren die waarde hechten aan groene innovaties.

De Avanti EVO'srevolutionaire ontwerp biedt ook uitstekende prestaties zonder in te boeten aan comfort. De ruime cabine, afgestemd op de behoeften van negen passagiers, is ontworpen met aandacht voor detail. Het combineert esthetiek en functionaliteit en biedt een luxe vliegervaring, die door geen enkele andere turboprop kan worden geëvenaard.

In lijn met de traditie van Piaggio Aero voor technische uitmuntendheid, is het bedrijf van plan de Avanti EVO te blijven ontwikkelen en verbeteren. Het team van ingenieurs en ontwerpers werkt constant aan nieuwe oplossingen om de efficiëntie te verhogen, de operationele kosten te verlagen en het comfort en de veiligheid van de passagiers te waarborgen.

Piaggio Aero'stoewijding aan innovatie en kwaliteit blijkt uit hun strategie voor de Avanti EVO. Met de lancering van dit model neemt het bedrijf een leidende positie in op de markt voor turboprops. Door voortdurend te streven naar verbetering, is Piaggio Aero vastberaden om zijn wereldwijde klantenbestand te blijven bedienen met de allerbeste producten en diensten in de lucht- en ruimtevaartindustrie.

Buiten de ongeëvenaarde snelheid en efficiëntie van de Avanti EVO, blinkt het toestel uit door het geavanceerde ontwerp en de gebruikte materialen. Het aerodynamische design, gecombineerd met lichtgewicht en duurzame materialen, zorgt voor een uitmuntende brandstofefficiëntie en een vermindering van de CO2-uitstoot. Dit past perfect in de visie van Piaggio Aero, die streeft naar een evenwicht tussen topprestaties en duurzaamheid.

De vijfbladige Hartzell scimitar propellers, één van de opmerkelijke kenmerken van de Avanti EVO, zijn ontworpen om de ruisproductie te minimaliseren en de aerodynamische efficiëntie te verhogen. Deze technologische innovatie stelt het toestel in staat om soepel en stil te vliegen, waardoor passagiers kunnen genieten van een rustige en comfortabele reis.

Daarnaast biedt de Avanti EVO een luxe en ruime cabine die geen compromis sluit op comfort. De elegante stoelen en het doordachte interieurontwerp bieden een gevoel van ruimte en vrijheid, zelfs tijdens lange vluchten.

Het succes van de Avanti EVO heeft de positie van Piaggio Aero in de luchtvaartindustrie verder versterkt. Met de eerste leveringen gepland voor oktober, kijkt het bedrijf reikhalzend uit naar de reacties van de klanten. Gezien de positieve ontvangst en de grote interesse voor het toestel, is de verwachting dat de Avanti EVO een nieuwe standaard zal zetten in de sector van turboprop vliegtuigen.

Het is duidelijk dat Piaggio Aero met de Avanti EVO niet alleen een technologisch geavanceerd product heeft gecreëerd, maar ook een vliegtuig dat voldoet aan de behoeften van de moderne reiziger. De combinatie van snelheid, efficiëntie, comfort en duurzaamheid maakt de Avanti EVO tot een ware gamechanger in de luchtvaartindustrie.

  • Type vliegtuig: Twin turboprop - Het vliegtuig wordt aangedreven door twee turbopropmotoren, die meer vermogen leveren dan traditionele zuigermotoren en een groter bereik mogelijk maken.

  • Maximale snelheid: 460 km/u - De Avanti EVO is het snelste turbopropvliegtuig in productie, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel zakelijke als recreatieve vluchten.

  • Bereik: 3186 kilometer - Dankzij zijn efficiënte ontwerp en motoren kan het vliegtuig deze afstand afleggen zonder te hoeven tanken.

  • Nieuwe winglets: Deze toevoegingen aan de vleugeltips verbeteren de aerodynamische efficiëntie van het vliegtuig, verminderen de luchtweerstand en dragen bij aan het uitgebreide bereik van het vliegtuig.

  • Vijfbladige Hartzell scimitar propellers: Deze propellers zijn ontworpen om de efficiëntie te verhogen en het geluidsniveau te verlagen, waardoor passagiers kunnen genieten van een rustigere en comfortabelere vlucht.

  • Capaciteit: De Avanti EVO kan tot negen passagiers huisvesten, met voldoende ruimte voor comfort en beweging.

  • Interieurontwerp: Het interieur is zorgvuldig ontworpen om een luxueuze en comfortabele vliegervaring te bieden, met aandacht voor detail en kwaliteitsmaterialen.

  • Milieuvriendelijkheid: Door de combinatie van een efficiënt ontwerp en geavanceerde technologieën vermindert de Avanti EVO de operationele kosten en de impact op het milieu.

Over Piaggio Aero

Piaggio Aero has a long history in the aviation industry. It was founded in 1884 as Rinaldo Piaggio S.p.A, a shipbuilding company. However, it shifted its focus to aircraft production in the early 20th century. Over the years, Piaggio Aero has become well-known for its production of both civil and military aircraft.

One of Piaggio Aero'snotable aircraft is the Piaggio P.180 Avanti. The Avanti is a twin-engine turboprop aircraft known for its distinctive forward-swept wing design. It offers a spacious cabin and high cruise speeds, making it popular among business and executive jet users. The Avanti has gained recognition for its fuel efficiency and low environmental impact.

Piaggio Aero has also been involved in military aircraft manufacturing. It has developed and produced unmanned aerial systems (UAS) and trainer aircraft for various military applications. Additionally, Piaggio Aero has been involved in maintenance, repair, and overhaul (MRO) services for both its own aircraft and other aircraft models.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X - het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...