Nieuwe Bombardier Global 5500 - een meesterwerk in luxe en prestaties

De nieuwe Bombardier Global 5500 zakenjet heeft de luchtvaartwereld veroverd met zijn indrukwekkende bereik van 5.900 zeemijlen en topsnelheid van Mach 0,9. Deze prachtige vliegmachine, aangedreven door Rolls Royce Pearl-motoren, biedt reizigers het gemak om non-stop van Sao Paulo naar Parijs of van Los Angeles naar Moskou te vliegen.

Het eerste Global 5500-vliegtuig is onlangs afgeleverd aan een anonieme klant, nadat het de Bombardier-fabriek in Wichita, Kansas had verlaten. Naast het opmerkelijke bereik en de topsnelheid heeft de jet een geoptimaliseerde vleugel met een herontworpen achterrand, waardoor de vluchten soepeler verlopen dan ooit tevoren.

Wat de Global 5500 echt onderscheidt, is de breedste cabine in zijn klasse. Met een breedte van 7'11", een hoogte van 6'2" en een lengte van 40'9", is er volop ruimte voor comfort aan boord. Hoewel het exacte aantal zitplaatsen afhangt van de configuratie van de klant, kunnen er tot 16 passagiers genieten van de luxe en elegantie van deze zakenjet.

Het interieur van de Global 5500 biedt een ongeëvenaarde ervaring. De cabine is uitgerust met Pũr Air-filtersystemen, die zorgen voor schone lucht en het verwijderen van allergenen en virussen. Het 4K-entertainmentsysteem, inclusief mediacenter, HDMI en WiFi, zorgt voor een naadloze connectiviteit en entertainment aan boord.

Om het comfort van de passagiers te optimaliseren, zijn de gepatenteerde Nuage-stoelen geïnstalleerd, die een diepe relaxstand mogelijk maken. Piloten kunnen vertrouwen op het Bombardier Vision-vliegdek, dat infrarood- en synthetische terreinbeelden biedt om veilige landingen in zelfs de meest uitdagende omstandigheden te garanderen.

De nieuwe Bombardier Global 5500 is een meesterwerk van luxe en prestaties, en brengt de wereld binnen handbereik van degenen die op zoek zijn naar ongeëvenaard comfort en efficiëntie in de luchtvaart. Met zijn innovatieve technologieën en aandacht voor detail zet dit vliegtuig nieuwe normen voor zakelijk reizen en biedt het een ervaring die niet snel vergeten zal worden.

Met een prijskaartje van €47 miljoen, vertegenwoordigt de nieuwe Bombardier Global 5500 een exclusieve wereld van luxe en stijl in de luchtvaartindustrie. Het vliegtuig is uitgerust met de nieuwste technologische snufjes en biedt een ongeëvenaarde reiservaring voor de meest veeleisende klanten.

De Rolls Royce Pearl-motoren van de Global 5500 zorgen niet alleen voor indrukwekkende prestaties, maar ook voor een uitzonderlijk laag geluidsniveau en brandstofefficiëntie. Met een topsnelheid van Mach 0,9 kunnen passagiers in alle comfort en snelheid naar hun bestemming vliegen.

De cabine van de Global 5500 is ontworpen met het oog op luxe en comfort. Met een breedte van 7'11" en een hoogte van 6'2", biedt de cabine voldoende ruimte om te ontspannen en te genieten van de reis. Het interieur is voorzien van hoogwaardige materialen en luxe afwerkingen, waardoor elke reis een ervaring van ongekende weelde wordt.

Het entertainment aan boord van de Global 5500 is van topklasse. Passagiers kunnen genieten van een 4K-entertainmentsysteem met een mediacenter, HDMI en WiFi-connectiviteit. Of het nu gaat om het kijken van films, het luisteren naar muziek of het werken tijdens de vlucht, er is altijd een gevarieerd aanbod van entertainmentopties beschikbaar.

Het comfort van de passagiers staat centraal bij de Global 5500. De gepatenteerde Nuage-stoelen bieden ultiem comfort en kunnen volledig achterover worden geleund voor maximale ontspanning tijdens de vlucht. Bovendien zorgt het Pũr Air-filtersysteem ervoor dat de cabine constant wordt voorzien van schone en frisse lucht, waardoor passagiers zich comfortabel en verfrist voelen gedurende de hele reis.

Met zijn ongeëvenaarde luxe, geavanceerde technologie en uitstekende prestaties, tilt de Bombardier Global 5500 het begrip van luxe reizen naar nieuwe hoogten. Voor degenen die op zoek zijn naar de ultieme ervaring in luchtvaartcomfort, biedt dit vliegtuig een onvergetelijke reiservaring die aan alle verwachtingen voldoet.

Technische specificaties:

 • Bereik: 5.900 zeemijlen (10.927 km)
 • Topsnelheid: Mach 0,9
 • Cruisesnelheid: 0,85 Mach
 • Vlieghoogte: Maximaal 51.000 ft (15.545 meter)
 • Vliegbereik: Theoretisch bereik met NBAA IFR-reserves, ISA, M 0,85, 8 passagiers / 3 bemanningsleden


Mechanische kenmerken:

 • Vleugel: Smooth Flĕx Wing met herontworpen achterrand voor een soepele vlucht
 • Motoren: Rolls-Royce Pearl motoren met een stuwkracht van 15.125 lbf (67,3 kN)
 • Geluidsisolatie: Geluidsisolerende scheidingswanden en isolatiematerialen voor een stille cabine
 • Bagageruimte: Toegankelijke bagageruimte voor persoonlijke items tijdens de vlucht


Luxe faciliteiten:

 • Cabinelengte: 40 ft 9 in (12,42 meter)
 • Cabinehoogte: 6 ft 2 in (1,88 meter)
 • Cabinewijdte: 7 ft 11 in (2,41 meter)
 • Passagierscapaciteit: Tot 16 passagiers (exact aantal zitplaatsen afhankelijk van configuratie)
 • Gepatenteerde Nuage-stoelen: Comfortabele stoelen met diepe achteroverleuning voor optimale ontspanning
 • Keuken: Goed uitgeruste keuken met ruim werkblad en koele opslag
 • Club Suite: Werkruimte en ontspanningsruimte met de unieke Nuage-stoelen
 • Conference Suite: Vergaderruimte met tafel voor maximaal zes personen en de mogelijkheid om te dineren
 • Private Suite: Rustige ruimte voor een dutje of een goede nachtrust, met aangrenzende en-suite badkamer en garderobe
 • 4K-entertainmentsysteem: In-flight entertainment met ultra-high definition beeldkwaliteit en snelle connectiviteit
 • Pũr Air filtersysteem: Geavanceerd luchtreinigingssysteem dat 99,99% van allergenen, bacteriën en virussen elimineert
 • Cabin Management System: Snelle en betrouwbare systeem met fiber-optische backbone voor eenvoudige connectiviteit en media-opslag
 • Bombardier Vision flight deck: Geavanceerd cockpitontwerp met uitgebreide avionica en verbeterde visuals voor een uitzonderlijke vliegervaring

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X, het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...