NetJets viert vooruitgang in duurzaamheidsprogramma met indrukwekkende prestaties

NetJets heeft vorig jaar haar Global Sustainability Program gelanceerd om een verandering in de particuliere luchtvaartindustrie teweeg te brengen en het bewustzijn te vergroten en de CO2-voetafdruk van NetJets en haar klanten te verlagen. Het programma maakt gebruik van een multi-tiered aanpak om de impact van het bedrijf te meten en transparante statistieken te verstrekken. Het programma sluit ook aan bij de Sustainable Development Goals van de VN.

Een jaar later viert NetJets het succes van het programma met belangrijke voortgangsupdates van de afgelopen 12 maanden. De vooruitgang is indrukwekkend, waarbij een van de belangrijkste prestaties van het programma de 71% opname van het vrijwillige Blue Skies-initiatief is. Hierdoor worden gelijkwaardige koolstofkredieten gekocht om ervoor te zorgen dat elke vlucht koolstofneutraal is. Het offsetprogramma strekt zich ook uit tot administratieve en trainingsvluchten, waarvoor dit jaar ongeveer €100.000 aan CO2-kredieten is gekocht.

Het afgelopen jaar heeft NetJets ook actief geïnvesteerd in de productie van duurzame luchtvaartbrandstof (SAF) via een samenwerking met WasteFuel. Hierdoor is het hoogtepunt van deze inspanningen dat er in totaal 2,5 miljoen mijl gevlogen is met behulp van SAF. NetJets Europe werd in juli 2021 de eerste klant die de alternatieve brandstof van Air BP kocht.

Brad Ferrell, executive vice president van administratieve diensten, zegt: 'Het afgelopen jaar heeft NetJets een aantal spannende vooruitgang geboekt in onze duurzaamheidsinspanningen. We krijgen de energie om onze collega'sin de particuliere en commerciële sector zelf duurzaamheidsverplichtingen aan te gaan. NetJets kijkt er de komende jaren naar uit om voorop te lopen op het gebied van duurzame luchtvaartbrandstof en andere initiatieven die onze industrie op de hoogte houden.' NetJets heeft dus duidelijk indrukwekkende stappen gezet in het realiseren van haar duurzaamheidsdoelen en blijft zich inzetten voor duurzame luchtvaart.

Naast de hierboven genoemde prestaties heeft NetJets ook gewerkt aan andere duurzaamheidsinitiatieven. Zo heeft het bedrijf in 2021 verschillende initiatieven gelanceerd om het energiegebruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van geavanceerde technologieën om de luchtstromen in de cabine van de vliegtuigen te optimaliseren, wat resulteert in minder brandstofverbruik en minder uitstoot van schadelijke gassen.

Ook heeft NetJets haar duurzaamheidsinspanningen uitgebreid naar haar bedrijfsvoering en heeft het bedrijf verschillende maatregelen genomen om haar eigen CO2-voetafdruk te verkleinen. Zo is er bijvoorbeeld geïnvesteerd in hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie en windenergie, om de energievoorziening van de bedrijfsgebouwen en -faciliteiten te verduurzamen.

Het is duidelijk dat NetJets zich op verschillende fronten inzet voor duurzaamheid en de reductie van haar impact op het milieu. Het bedrijf heeft ook plannen om haar duurzaamheidsinspanningen in de toekomst verder uit te breiden en te intensiveren. Dit omvat onder meer het onderzoeken van nieuwe technologieën en innovaties die kunnen helpen om de luchtvaartindustrie nog duurzamer te maken. Zo blijft NetJets vooroplopen in de strijd tegen klimaatverandering en draagt het bij aan een duurzamere toekomst voor iedereen.

Over NetJets

NetJets is een toonaangevende aanbieder van privévliegtuigen en -diensten voor klanten over de hele wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1964 en was een van de eerste bedrijven die privévliegtuigen voor chartervluchten aanbood. Vandaag de dag heeft NetJets een uitgebreide vloot van meer dan 750 vliegtuigen en biedt het een scala aan diensten, waaronder eigenaarschap, management en chartervluchten.

NetJets is ook een voorloper op het gebied van duurzaamheid in de luchtvaartindustrie. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om de CO2-voetafdruk van de luchtvaart te verminderen en werkt aan verschillende duurzaamheidsinitiatieven om dit doel te bereiken. Het Global Sustainability Program van NetJets is gericht op het vergroten van het bewustzijn en het verminderen van de impact van het bedrijf op het milieu.

Met haar sterke focus op duurzaamheid en innovatie blijft NetJets een pionier op het gebied van privévliegtuigen en -diensten en streeft het bedrijf ernaar om de luchtvaartindustrie naar een duurzamere toekomst te leiden.

Naast haar inzet voor duurzaamheid heeft NetJets zich ook gericht op het leveren van een uitstekende klantenservice en het bieden van veilige en betrouwbare vluchten. Het bedrijf heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest betrouwbare en professionele aanbieders van privévliegtuigen en -diensten en heeft vele prijzen en onderscheidingen ontvangen voor haar prestaties en diensten.

NetJets biedt een breed scala aan vliegtuigopties om aan de specifieke behoeften van haar klanten te voldoen, van kleine privéjets tot grote langeafstandsvliegtuigen. Het bedrijf heeft ook verschillende diensten ontwikkeld om haar klanten te ondersteunen, waaronder eigenaarschap, management en chartervluchten.

Met haar jarenlange ervaring en sterke reputatie als betrouwbare en professionele aanbieder van privévliegtuigen en -diensten, heeft NetJets een grote en trouwe klantenkring opgebouwd. Het bedrijf blijft innoveren en investeren in nieuwe technologieën en diensten om haar klanten de best mogelijke ervaring te bieden, terwijl het tegelijkertijd haar inzet voor duurzaamheid blijft voortzetten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X - het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...